Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1750 / Utvecklingen verkar stå stilla hos en del fotografer? E det så bra egentligen?

 

 

 

 

 

Först några bilder på mina bilder på Konstrundan i Gnesta.  Å ni som följer min blogg har nog sett de flesta bilderna redan, men det är inte alla som följer bloggen!  

 

 

 

Å jag hade som tema i år, 50-års fotograferande! Mycket bilder blev det! Men å andra sidan, jag har några banankartonger fulla med dia som jag inte kollat i än!

 


Vad gäller utveckling och stillastående, så händer det inte så mycket i Gnesta!

 

 

Jag använder i stort sett likadan utrustning som jag gjorde på tidigt 1960-tal, en M Leica, 35 mm Canon-optik, Tri-X och Yes i sista sköljvattnet innan upphängningen av filmen på tvättlinan.

 

 

 

Men glömde, visst händer det saker i Gnesta också, de e mycket svamp i skogarna just nu!

 

Och visst händer det litet annat också, levererade en beställd bild i dag och sänder i väg två bilder i morgon. Och det e kul att leverera bilder!  Märker ni det moderna ordet LEVERERA som jag använder då och då! ;)  Och om man får leverera bilder, då e det troligtsvis nå'n annan som också gillar bilderna!   

Den bilden jag lämnade direkt, från hand till hand alltså, där sa jag att det kanske kan bli en investering också, och inte bara ett inköp, men det får ju framtiden utvisa om det va en investering! ;)

/Bengan

 

 

 Postat 2012-09-03 18:40 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 1749 / Det analoga lever! (Gnesta Konstrunda)

 

 

 

 

#1262134


Efter två spännande dagar under Gnesta Konstrunda så känner jag mig trött!  Efter två dagar med c:a 300 besökare på Åmells, där inbegripet ett antal Fotosidan-medlemmar, det blir man trött av! Men trött på ett positivt sätt!  Och visst fick jag sälja bilder, både stora och små, och det är såklart roligt, men det känns inte som huvudsaken, utan det var alla möten, med frågor och samtal som jag fick under de här två dagarna! Frågor om hur jag fotar, och varför, och vad är det är för människor jag fotat och var, och ofta en kommentar då någon såg mina äldre bilder, "Det där känner jag igen!"

Så nu återstår en del efterjobb, att lägga tillbaka en del bilder i kartskåpet, lägga tillbaka nålar, pennor, och sända iväg några bildbeställningar.  Ett trevligt efterjobb!

Och så va det om det analoga! 
Som jag har berättat om i en tidigare blogg! Jag vill inte säga att det var många, men flera besökare i alla fall, frågade om jag fotar analogt!  Och formulerade frågan på ett sån't sätt, att min känsla var att man upplever det analoga som speciellt, och kanske mer "äkta" och även litet mer konstnärligt, av någon konstig anledning?
Och en annan besökare berättade att hennes dotter blivit intresserad av det analoga fotograferandet, och undrade om det fanns kurser i analogfotografering! Och några besökare, äldre så klart ;) sade: "Du fotar väl med Tri-X va?"

Ok, nog om detta, men jag tycker det är intressant hur det analoga inte bara lever, utan att det lever även som ett konstnärligt begrepp på nå't sätt!

Och ett tack till mina konstnärskompisar på Åmells under de här tre dagarna!
Helena Hildur, Lars Berg och Pekka Ilmari Virolainen!

 

För övrigt så hann jag inte ta så många bilder de här dagarna, då jag va fullt upptagen!  :)  Men visar i alla fall två av de bilderna jag hade på väggen hos Åmells!  Två analoga bilder! :)

/Bengan

 

 

 

 

 Postat 2012-09-03 07:02 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Straight 1748 / "Early morning in the universe"

 

 

 

 

 

Porträtt av en löpare

Kristinebergs idrottplats 1964

 

Klev kanske upp litet onödigt tidigt i dag, men ville Läsa DN i lugn och ro innan jag begav mig till söndagens Konstrunda. Jag skall också möblera om litet bland bilderna, så jag åker nog hemifrån c:a 10.00. (Konstrundan öppnar 11.00)

Och i dag blir det bara fem timmars öppethållande.

Skall även ta litet bilder för en blogg.

/Bengan

 

 

Chauffören

Hornsgatan 1964

 

 Postat 2012-09-02 08:08 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 1747 / Att stå och att tala om sina bilder under sex timmar, de blir faktiskt litet tröttande!

 

 

 

 

Norge

 

Nåja, det här är självförvållat, och kul! Idag är det första dagen på Konstrundan i Gnesta. Utställnings-lokalen, Åmells möbler, öppnade 11.00, men jag va där 10.00 för att hänga bilder. Jag har ett fyrtiotal bilder hängande i tre rader! En sammanfattning av femtio års fotograferande på en stor vägg kan man nog säga! Och besökande frågar såklart om bilderna! Och det är intressanta frågor! Och jag kommer i samspråk med en massa människor hela tiden, och det är kul, men tröttande som sagt, men ändå på ett positivt sätt.

Så i kväll blir det bara avkoppling! 

Fick tips av en besökande konstnärskollega om ett program på SvT Play,
http://www.svtplay.se/video/260573/pushwagner
ett program som jag strax skall titta på.

På återhörande!

/Bengan

 

Ps. Ok, nu har jag sett filmen om konstnären Pushwagner, jag tycker den va mycket sevärd, men tragisk, men den verkade ändå sluta lyckligt! Å det gillar jag!

 

 

Hyperfokal

 

 

 Postat 2012-09-01 20:16 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 

Tidigare blogginlägg