Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1750 / Utvecklingen verkar stå stilla hos en del fotografer? E det så bra egentligen?

 

 

 

 

 

Först några bilder på mina bilder på Konstrundan i Gnesta.  Å ni som följer min blogg har nog sett de flesta bilderna redan, men det är inte alla som följer bloggen!  

 

 

 

Å jag hade som tema i år, 50-års fotograferande! Mycket bilder blev det! Men å andra sidan, jag har några banankartonger fulla med dia som jag inte kollat i än!

 


Vad gäller utveckling och stillastående, så händer det inte så mycket i Gnesta!

 

 

Jag använder i stort sett likadan utrustning som jag gjorde på tidigt 1960-tal, en M Leica, 35 mm Canon-optik, Tri-X och Yes i sista sköljvattnet innan upphängningen av filmen på tvättlinan.

 

 

 

Men glömde, visst händer det saker i Gnesta också, de e mycket svamp i skogarna just nu!

 

Och visst händer det litet annat också, levererade en beställd bild i dag och sänder i väg två bilder i morgon. Och det e kul att leverera bilder!  Märker ni det moderna ordet LEVERERA som jag använder då och då! ;)  Och om man får leverera bilder, då e det troligtsvis nå'n annan som också gillar bilderna!   

Den bilden jag lämnade direkt, från hand till hand alltså, där sa jag att det kanske kan bli en investering också, och inte bara ett inköp, men det får ju framtiden utvisa om det va en investering! ;)

/Bengan

 

 

 

Inlagt 2012-09-03 18:40 | Läst 2770 ggr. | Permalink
Men det var inte mycket kantareller som hamnat på Björkboms köksbord!
Svar från Benganbus 2012-09-03 20:14
Det tackar jag min lyckliga stjärna för, för det de e jag som rensar! :)
/B
Det viktigaste utvecklingen hos en fotograf kanske inte är den tekniska. ;)
Om man är bra på det man gör och folk verkar uppskatta det som levereras , måste man utvecklas då? .. eller är utvecklingen så finstämd att de som är nära inte inser förändringen som sker långsamt men hela tiden?
Bara undrade .. sett mängder av dina bilder och de behöver ingen utveckling ...

Ha en härlig vecka - allergisk mot svamp så den bilden kan kvitta för min del ...
"36 tillfredsställande exponeringar på en rulle betyder att fotografen inte har försökt sig på något nytt" (Freeman Patterson)
VAD menas med utveckling Fotografiskt "Tekniskt har det ju varit en djävla månlandning "
Men ar du fotografiskt Bengan eller???
Det var kul att se dina bilder i större format på Konstrundan! Och lite utveckling har det ju varit, det finns en del fina nyare bilder i FÄRG kunde vi konstatera. Och de flesta hade en vacker blå ton.

Om man lyckas hålla samma tema under 50 års fotograferande så kanske det inte skall kallas brist på utveckling utan personlig stil? Det är ju ingen som begär att en bluesmusiker skall börja köra opera?

Till nästa års konstrunda kanske ni kan förmå lite fler trevliga restauranger och andra inrättningar i Gnesta att hålla öppet samtidigt som konsten är tillgänglig. Ännu mer folkfest liksom?

Hälsningar Ylva(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg