Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1770 / Night Hawks returns

 

 

 

 

 

 

Now finally lost the continual light of day and the beautiful darkness returns and provides opportunities for Night Hawks begin to rediscover the real world again!

B)

 

 

 Postat 2012-09-19 06:54 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 1769 / En del fotonördar e tvungna att styrketräna först innan Photokina och Leica!

 

Men nu e det dags för e påtår och litet koll på vad som händer på Photokina via Fotosidan. Jag har nyss lyft 16 kilo gånger 52 x 2 under en timme, och tycker jag e värd en påtår! 16 kilo e vikten på en pelletssäck som jag måste lyfta in i bilen och se'n ut ur bilen och in i garaget! :)
52 säckar blir väl 800 kg c:a?  2 ggr 800 kg!  :)

 

 

Roffe sitter på trappan och kollar antalet säckar!


Ok, nog om det, nu e det fika och Photokina alltså. Läste litet snabbt i morse om nya M Leican som man kunde ha R-optik på!  Vadå nyhet!?
Jag bloggande om den här möjligheten för nå't eller några år sedan, men då va kommentarerna, "Det går inte!"  De va samma när jag bloggade om en optisk sökare på en kompakt, "Det går inte!" och så kom X100!  :)

 

 

Närbild på Roffe!

 

Jag tror det finns mer "att det går inte", än motsatsen "att det går" i många tänk i tillvaron numera!? Och vad gäller kameror så försvarar man ofta sitt kameramärke, "Tror du inte dom har tänkt på att det inte går redan va!?"

Nåja, skall bli intressant att kolla vad som händer i alla fall, men redan nu så tycker jag alla fabrikanter producerar väldigt många nya modeller!? Vad är det för fel på dom kamerorna som dom gjorde för ett halvår sedan? E dom helt värdelösa att fota med redan nu?

Men hoppas såklart att det finns fotografer till alla nya modeller! Och tänk vad mycket bilder vi kommer att få framöver! :)

Ok, nog om detta, nu e det fika och koll på Photokina via FS-skribenten Froderberg!

/Bengan

 

Ps. Grannen och jag planerar en höstvandring i fjällen i år igen. Det är aningen chansartat så här sent på hösten, å här såg det ut förra året, "Vi hade i alla fall tur med vädret!"
Vi bestämmer oss nå'n dag innan om vi åker när vi har koll på vädret!

 

 

 

 Postat 2012-09-18 12:42 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 1768 / Internet kanske begränsar fantasin ibland, och det kanske inte e så dumt!?

 

 

Å de e kanske fler som känner så här, vad vet jag, men jag kan ju bara tala för mej själv, men jag har en begränsningskänsla i ryggen när jag skriver på webben, och speciellt när jag skriver i bloggar. Men det här har jag nog haft med mig under många år, även före internet alltså.

En händelse i sammanhanget som jag speciellt kommer ihåg det va när jag jobbade som skidlärare och hade nyss gått ut Bosön och stod där framför en skidgrupp i strålande sol i Jämtland!  :)  Och man visste ju såklart hur man skulle ställa upp gruppen!  Dom skulle stå i medvind, inte ha solen i ansiktet, och jag fick inte ha solglasögon på mig, och jag skulle ha lärt mig deras förnamn efter första presentationen! Man stod som på en teaterscen liksom! ;)

Och jag började att tala om vikten av uppvärmning och började berätta varför det va viktigt, närmade mig muskelnivå, då jag plötsligt sansade mig litet, utan att nå'n märkte nå't hoppas jag.....
Om jag säger så här, här stod ett antal människor i 30-60 års åldern framför mig, och jag visste inget om dom och vad dom sysslade med!  Ni fattar faran va!
En av de här trevliga och leende människorna kunde varit forskare i nå't ämne, och kanske visste mer om uppvärmning på muskelnivå än vad jag någonsin kommer att få veta! Så jag fortsatte bara att tala om det som jag hade kunskap om!   :)

Det är samma med internet!
När jag skriver om Thomas-evangeliet, eller om cykel, eller om Leica, eller om varför hjärnan flyttar tillbaka en upplevelse 0,4 sekunder i bland, eller om nå'n spännande udda optik, så vet jag att bland mina läsare finns dom som har mer kunskap i det här än vad jag har! Det kanske kan vara begränsande för fantasin ;) men jag har lärt mig att leva med det här, och har faktiskt hittat en del smarta förbifarter !  :)

Och nu om något helt annat!
Sa i gårdagens blogg att jag ev skulle visa nå't nyframkallat i Tri-X, här är några av dom bilderna!

 

 

 

 

Porträtt Olympus 2/35 mm

 

 

 

 

Christer Strömholm på Fotografiska

 

 

 

 

 

 

 

Motljus Olympus 2/35 mm.

 

Trodde det skulle bli regn hela dagen i dag, men nu skiner solen i Gnesta, så Roffe och jag skall ut på gärdena om några minuter! Det gäller att passa på! :)

/Bengan

 

 Postat 2012-09-17 11:37 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 1767 / Knivmannens gåta kanske närmar sig lösningen...?

 

 

 

I förra bloggen visade jag en bild på en konstnär, och trodde det skulle vara en enkel match för den bästa av läsarkretsar att klura ut vad den här konstnären höll på med hos ART LAB, men misstänkte nog samtidigt att det skulle komma en del litterära och ovidkommande alster i kommentarerna för att dölja den ev okunskapen! ;)  :)

Men då ingen kunde lista ut vad mannan gjorde, så jag utökar det hela med en översiktsbild så får vi se!  Jag kan väl säga, för att göra det litet lättare för er fotonördar ;) den här typen av mat skulle vi äta mer av, för det är nyttigt!

Ok, här kommer bilden!  Lycka till igen!

/Bengan

 Ps. Och för att inte göra det alltför svårt, så är det här under Gnestas gröna marknad, och konstnären heter Joe Gaebler!

 

 

 

 

 

 Postat 2012-09-17 07:32 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 1766 / Vad håller den här mannen på med? Med sin stora kniv!

 

 

Jag är ibland aningen allergisk mot bilder som har en lång förklarande rubriktext! ;)  Ni vet typ, "Gammal ensam man sitter på soffa i parken och matar fåglar!"  (Men det är klart, ser man inte det i bilden så kan ju den rubriktexten vara bra!)    

Hur som helst, här kommer i alla fall en bild helt utan rubrik!  :) Och då kan den som vill gissa vad konstnären på ART LAB i Gnesta sysslar med, när han inte står stilla och stödjer sig med kniven! Inga lustiga kommentarer tack ;) utan försök att klura litet seriöst!

Fast jag vet ändå hur det blir...suck..  ;) :)

 

 

 

 

Hur som helst, rätta svaret kommer i morgon, så får vi se om nå'n ny Leif GW har dykt upp bland alla ev lustigkurrar! ;) :)  Fast chansen är nog ganska liten att nå'n kan klura ut vad mannen sysslar med... 

 

Framkallar filmer just nu, så det kanske kommer litet nyskannad Tri-X i morgon också!

Ha en fortsatt fin söndagskväll!

/Bengan

 

 Postat 2012-09-16 20:25 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg