Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1769 / En del fotonördar e tvungna att styrketräna först innan Photokina och Leica!

 

Men nu e det dags för e påtår och litet koll på vad som händer på Photokina via Fotosidan. Jag har nyss lyft 16 kilo gånger 52 x 2 under en timme, och tycker jag e värd en påtår! 16 kilo e vikten på en pelletssäck som jag måste lyfta in i bilen och se'n ut ur bilen och in i garaget! :)
52 säckar blir väl 800 kg c:a?  2 ggr 800 kg!  :)

 

 

Roffe sitter på trappan och kollar antalet säckar!


Ok, nog om det, nu e det fika och Photokina alltså. Läste litet snabbt i morse om nya M Leican som man kunde ha R-optik på!  Vadå nyhet!?
Jag bloggande om den här möjligheten för nå't eller några år sedan, men då va kommentarerna, "Det går inte!"  De va samma när jag bloggade om en optisk sökare på en kompakt, "Det går inte!" och så kom X100!  :)

 

 

Närbild på Roffe!

 

Jag tror det finns mer "att det går inte", än motsatsen "att det går" i många tänk i tillvaron numera!? Och vad gäller kameror så försvarar man ofta sitt kameramärke, "Tror du inte dom har tänkt på att det inte går redan va!?"

Nåja, skall bli intressant att kolla vad som händer i alla fall, men redan nu så tycker jag alla fabrikanter producerar väldigt många nya modeller!? Vad är det för fel på dom kamerorna som dom gjorde för ett halvår sedan? E dom helt värdelösa att fota med redan nu?

Men hoppas såklart att det finns fotografer till alla nya modeller! Och tänk vad mycket bilder vi kommer att få framöver! :)

Ok, nog om detta, nu e det fika och koll på Photokina via FS-skribenten Froderberg!

/Bengan

 

Ps. Grannen och jag planerar en höstvandring i fjällen i år igen. Det är aningen chansartat så här sent på hösten, å här såg det ut förra året, "Vi hade i alla fall tur med vädret!"
Vi bestämmer oss nå'n dag innan om vi åker när vi har koll på vädret!

 

 

 

 

Inlagt 2012-09-18 12:42 | Läst 2056 ggr. | Permalink
Vikten av att värma upp är oomtvistad.
Jag tycker som du att det måste till en mängd nya fotografer till alla de nya modellerna ;)
Själv har jag intresset vänt mot Tyskland och deras modellutbud. De nya grejorna därifrån påminner mycket om det märket gjorde då spegelreflexerna kom. Visoflexibel respons skulle man kunna säga.
/H
/Bengan 2012-09-18 19:09
Värme e viktigt! Och det värmer att bära säckar också! ;)
Jag har ju varit med om några Photokina under åren,
vet inte vilket som va bäst! Men mycket verkar ju gå igen,
Visoflex som sagt!
Fördelen med alla nya kameror och objektiv är att begagnatmarknaden kommer att fyllas på med billiga och bra modeller. I början av året köpte jag en digital Leica för under 10.000 kronor enligt det medföljande kvittot kostade den 44.000 kronor när den kom.
/Mikael Good
Ps: Det där med R-optik på en digital Leica M har jag testat, det funkade finfint.
Faidros 2012-09-18 15:58
Vad gäller allt nytt som produceras i en aldrig sinande ström, för att ständigt "uppfylla våra behov", även om tidigare prylar fungerar, så undrar jag hur miljön klarar det här på sikt. Det är ju inte bara kameror som det kommer nya av varje år.
Men det e väl bara å köra järnet så länge festen pågår!? ;)(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg