Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1586 / Världen är fortfarande full av gåtor! Även vad gäller Nikon-objektiv!

 

 

Men nu verkar man i alla fall ha konstaterat att Higgs Boson finns, och säkert finns det någon som undrar vad det skall vara bra för? Jag menar att veta att den finns? Och förstå varför föremål har massa? Det här är väl det som är typiskt för mänskligheten, en ständig nyfikenhet! Så nu vet vi, med nästan 99,999% säkerhet i alla fall, att Higgs Boson nästan säkert finns! (Jag har inte med alla decimaler) Och nu verkar den sk standardmodellen stämma bättre.

Om man inte tar med gravitationen förstås, och se'n varför kvantmekaniken behöver en matematik, och den allmänna relativitetsteorin behöver en annan matematik, och om man tex tänker sig att de små grejerna, typ elektroner osv inte e punktformiga, utan är strängar som en del vill tänka sig, då kan vi få ett antal extra dimensioner också!    ;)  :)

Visst är vår värld intressant!!

 

 

Ok, vad gäller annan nyfikenhet på det personliga och lokala planet, så har jag sett en kartong som stått längst inne i ett skåp. Jag har länge undrat vad den innehåller, så jag tog fram den och öppnade den!
Där låg två objektiv! Gamla grejer! Nikon-grejer!

 

 

 

Och på ett av objektiven finns bokstaven `C` graverad!  Aha, gjort für Contax! :)

 

 

 

 

Kollade hur det satt på en Kiev (Kiev e nästan samma sak som Contax II) och satte se'n på en Leitz 13,5 cm sökare. De blev en Japan, en Ryss och en Tysk i fint samarbete!

 

Så nu vet jag i alla fall vad den kartongen innehåller!
Apropå mänsklig nyfikenhet! ;)

Ha fortsättningsvis en fin torsdagskväll!

/Bengan

 

Ps. Tycker för övrigt EU har fel inställning vad gäller att lösa krisen i Grekland, Spanien och i fler länder!  Jag tror inte på att minska köpkraften i en konsumtionsekonomi, det kommer att drabba oss också i förlängningen!  Oss knegare alltså! 

Men bankerna kommer att klara sig, det behöver ni i alla fall inte gå och oroa er för! ;)

 Postat 2012-07-05 20:48 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 1585 / Sommartid är filmtid! Tex att fota med en ev Sonnar på en Leica från 1932!

 

 

 

Talade med Affe Johansson i dag,  och Affe berättade att sommartid är filmtid!  :)  Ok tänkte jag, säger Affe så, så är det så! Och så sa han att det lättare att köra med film när det är ordentligt ljust, som nu på sommaren! Och så är det en speciell känsla att fota med film! Och så måste man vara litet mer koncentrerad liksom, de e inte bara och trycka och kolla om det blev nå't, och trycka igen och kolla osv!  ;)


Har en rysk Zorki-optik 1:2/5 cm från 1950 som är gjord för Kiev. Optiken som har en avikande färg på antireflexbehandlingen och några små glasblåsor i optiken som brukar antyda nå't avikande och spännande vad gäller tidiga Kiev-objektiv!  :) Så mao, det kan mycket väl vara en Zeiss Sonnar i rysk fattning!  :)  Eller i alla fall e det delar av en Sonnar i den här ryska fattningen. Intressant och spännande e det i alla fall!

 

 

Så den här optiken har jag satt på min 1932-Leica, på semesterkameran alltså, och tagit några bilder!

 

 

 

Men på kvällen, när man kanske behöver litet avståndshjälp vid full öppning tex, då är nog en Leica M2 att föredra!

Så jag har film i båda de här kamerorna för säkerhets skull!  :)

 

/Bengan

 

 

 Postat 2012-07-04 15:38 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 1584 / Hur gör man för att få flera tusen besökare på bloggen? Här är ett tips!

 

 

 

 

 

 

Det här väl en fundering som många bloggare har, hur få många "läsningar" av bloggen?  Fast jag vill direkt berätta, många inklick, behöver inte alltid betyda många läsningar! Det kan i och för sig betyda att nå'n gått in i bloggen, men efter några lästa rader insett att det här va inte intressant och se'n gått ur bloggen!

Men här e ett tips för att få många inklick i alla fall!

Bakgrunden är att Gnesta Kommun har tagit sig den mycket trevliga friheten att skriva om Gnesta-Planket 2012, och lagt länkar till några bloggar här på Fotosidan som handlar om utställningen 2011.

Kolla Bernt Carlzons blogg, och räkna inklicken!

Nu vill jag nog påstå att vissa bloggar kanske är tillräckligt intressanta och vällästa innan Gnesta Kommun länkat, men tack i alla fall kommunen!  :)


/Bengan

 

 

 

Som jag sagt tidigare, den här kameran funkar bra!

 

 

 


 Postat 2012-07-03 09:06 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 1583 / Leica i fjällen! Och en fossilerad jättefisk som fastnat i ytläge!?

 

 

Ni som läser DN såg säkert artikeln om risken att vara uppkopplad eller ouppkopplad. Det som jag skrev i förra bloggen alltså! Bra att det är fler som upptäckt de här farorna!

Hur som helst, nu är vi hemma och idag har vi hållit på med att rensa upp i trädgården!  Så fort vi vänder ryggen till så kommer naturen krypande på på alla ytor på tomten! Fast litet kul e det, då grannens son, som hjälper oss, hittade jordgubbsplantor i ett hörn av trädgården och även ett plommonträd som vi inte visste om!  
Kommentarer undanbedes vänligen om detta! :)

För övrigt så är det rensa i mailboxen som gäller! Så som sagt, tänk dig för innan du åker bort!
Antingen jobbar du på semestern, eller så får du jobba när du kommer hem!

 

Och här kommer några semesterbilder från Grövelsjön!

 

 

Ingång till fjällen! Ren luft, klart porlande vatten, och så här års, omkring midsommar, inga mygg! Men när vi åkt hem, då kom myggen!

 

 

 

 

 

 

 

Ni som är litet välutbildade vet säkert att man hittat en 9000-årig gran i Idre.  Nu vill jag inte visa den granen, då det kan betyda att några av er fattar var den står och åker dit och börjar bryta grankvistar för att ha på väggen hemma, utan jag fotograferade en närasittande gran, inte på Gränjesvålen utan nära Städjan! Så det här är bara en jämngammal åldring. Kanske inte nå't att ha i stugan till julen, men ändå inressant!   

 

 

 

Trafiksituationen är litet speciell i norra Dalarna. Man möter olika fordon i det mötande körfältet.

 

 

 

 

 

Spaningspolare!

 

 

 

 

Man har byggt nya spångar med EU-bidrag på en del vandringsleder uppe vid Grövelsjön. Det är bra så man slipper trampa ner sig å bli blöt om foten.

 

 

 

 

Å vad kallar man det här som man hittar ute på en myr?  ;) :) 

 

 

 

 

 

Sannolikt så är det här en fossilerad späckhuggare som fastnat så här i en svunnen urtid!? Havsnivån va högre då, så det är därför det kan bli så här!

 

 

 

 

 

Och till sist, Leica som fjällkamera! Klassisk, stilfull och välkänd!  :)
Totalt batterioberoende! Inga sladdar, ingen plast och så'nt tjafs! ;)
Plain Straight Camera!

Jag gjorde bilden i svart/vitt, det ser mer äkta och verkligt ut! ;)

 

/Bengan 

 

Ps. Å nu har ju Thomas Meldert såklart "listat" ut vilken kamera jag tagit bilderna med, och då kan man väl ställa följdfrågan, hur funkar Fuji X100 för mig?
Alldeles utmärkt vill jag säga! (Och tack för lånet av din kamera Thomas, innan jag köpte min!)

Har man som jag "sprungit" omkring med en M Leica och ett 35 mm objektiv i stort sett från 1962, så känns den här den moderna digitala efterföljaren på nå't sätt!

Nu finns det säkert någon som protesterar, och börjar tala om Leica M8/M9 eller dylika "klumpar" ;) och även Fuji X-Pro1, men jag tycker man borde kunna göra en kamera litet mindre och lättare med nutida elektronik faktiskt! Och autofokus på en så'n här mätsökarliknande kamera som X100 funkar bra! Och framför allt, kameran är ljudlös!! :)

Men alla blir saliga på sin fason! Och tur är väl det!  ;)

 

 Postat 2012-07-02 16:45 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 1582 / Varning för att vara ouppkopplad en längre tid!!!

 

 

 

 

 

 

Jag vill bara varna er för att vara ouppkopplade! I alla fall en länger tid! Och då menar jag en vecka eller längre! Nu kan väl någon undra, vadå varna för det här, det är väl skönt att slippa mail, bloggar osv, när man e på semester tex!?

Jovisst är det skönt att slippa det här, men saker slutar inte att fungera för att man e på semester, utan saker lägger sig bara på hög liksom!

Jag jobbar ju med inbjudningarna till Gnesta-planket, sitter även med i en liten jury för bildbedömning, samt litet annat smått och gott, så nyss satt jag  och svarade och rensade i inkorgen...
Och det vara en hel del som samlats där...

Som sagt, en varning!!!

/BenganPostat 2012-07-01 12:53 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 

Tidigare blogginlägg