Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1585 / Sommartid är filmtid! Tex att fota med en ev Sonnar på en Leica från 1932!

 

 

 

Talade med Affe Johansson i dag,  och Affe berättade att sommartid är filmtid!  :)  Ok tänkte jag, säger Affe så, så är det så! Och så sa han att det lättare att köra med film när det är ordentligt ljust, som nu på sommaren! Och så är det en speciell känsla att fota med film! Och så måste man vara litet mer koncentrerad liksom, de e inte bara och trycka och kolla om det blev nå't, och trycka igen och kolla osv!  ;)


Har en rysk Zorki-optik 1:2/5 cm från 1950 som är gjord för Kiev. Optiken som har en avikande färg på antireflexbehandlingen och några små glasblåsor i optiken som brukar antyda nå't avikande och spännande vad gäller tidiga Kiev-objektiv!  :) Så mao, det kan mycket väl vara en Zeiss Sonnar i rysk fattning!  :)  Eller i alla fall e det delar av en Sonnar i den här ryska fattningen. Intressant och spännande e det i alla fall!

 

 

Så den här optiken har jag satt på min 1932-Leica, på semesterkameran alltså, och tagit några bilder!

 

 

 

Men på kvällen, när man kanske behöver litet avståndshjälp vid full öppning tex, då är nog en Leica M2 att föredra!

Så jag har film i båda de här kamerorna för säkerhets skull!  :)

 

/Bengan

 

 

 

Inlagt 2012-07-04 15:38 | Läst 2663 ggr. | Permalink
Din semesterkamera tarvar ett litet smidigt Leitz Elmar 3,5/35mm istället för det smått gigantiska ryska objektivet som sitter på kameran.
//Mikael Good
/Bengan 2012-07-04 21:33
Jag har en Elmar 3,5/35mm, men tidigare ägare av optiken/kameran har putsat på frontlinsen så den blivit aningen repig! :)
Så nu kör jag mest med en inskjutbar FED, 3,5/5 cm, eller med den här mycket historiskt intressanta optiken!
Det är så man känner historiens vingslag när man trycker på avtryckaren! ;)
Chasid 2012-07-05 11:15
Det brukar pratas om att Leicaoptik är orimligt dyr. Men det går fortfarande att göra en del fynd. Mitt senaste köp var just ett mycket fint Leitz Elmar 3,5/35 från 1938 för 1259 kronor och trots sin höga ålder fungerar det utmärkt även på digitala Leicakameror :)
//Mikael Good
Håller med att sommaren är filmtid. Har fyllt frys och kylskåp med 60 rullar.
Leica? -Hur kan du snacka om Leica när Higgs äntligen funnit sin boson? Det går troligtvis inte att fotografera med den men enligt experter skulle varken fotografer eller kameror ens existera utan den där lilla grejen. Tänk vad mycket vi inte vet.
Nu ska jag skaffa en kamera med bosonsensor, då är jag säker på att det blir bilder, det borde ju vara det säkraste? Jag vet ju inte vad för sorts partiklar jag fångat mina bilder med hittills, det kan ju vara ren smuts! Nä, bosoner is the shit!

Ha det gott, och fint väder! /Thomas
/Bengan 2012-07-05 15:12
Nåja, de e ju bara 99,9999... % säkerhet att man kanske hittat bosonen, så va inte för säker ännu! ;)
Å se'n då, se'n e det väl nå't annat! De e som de där ryska dockorna! :)
/B
Håller med er om att sommaren är filmtid. Märker det på min iPhone, den klarar inte de hårda övergångarna mellan solljus och skugga särskilt bra. Tri-x vore att föredra ;)(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg