Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1583 / Leica i fjällen! Och en fossilerad jättefisk som fastnat i ytläge!?

 

 

Ni som läser DN såg säkert artikeln om risken att vara uppkopplad eller ouppkopplad. Det som jag skrev i förra bloggen alltså! Bra att det är fler som upptäckt de här farorna!

Hur som helst, nu är vi hemma och idag har vi hållit på med att rensa upp i trädgården!  Så fort vi vänder ryggen till så kommer naturen krypande på på alla ytor på tomten! Fast litet kul e det, då grannens son, som hjälper oss, hittade jordgubbsplantor i ett hörn av trädgården och även ett plommonträd som vi inte visste om!  
Kommentarer undanbedes vänligen om detta! :)

För övrigt så är det rensa i mailboxen som gäller! Så som sagt, tänk dig för innan du åker bort!
Antingen jobbar du på semestern, eller så får du jobba när du kommer hem!

 

Och här kommer några semesterbilder från Grövelsjön!

 

 

Ingång till fjällen! Ren luft, klart porlande vatten, och så här års, omkring midsommar, inga mygg! Men när vi åkt hem, då kom myggen!

 

 

 

 

 

 

 

Ni som är litet välutbildade vet säkert att man hittat en 9000-årig gran i Idre.  Nu vill jag inte visa den granen, då det kan betyda att några av er fattar var den står och åker dit och börjar bryta grankvistar för att ha på väggen hemma, utan jag fotograferade en närasittande gran, inte på Gränjesvålen utan nära Städjan! Så det här är bara en jämngammal åldring. Kanske inte nå't att ha i stugan till julen, men ändå inressant!   

 

 

 

Trafiksituationen är litet speciell i norra Dalarna. Man möter olika fordon i det mötande körfältet.

 

 

 

 

 

Spaningspolare!

 

 

 

 

Man har byggt nya spångar med EU-bidrag på en del vandringsleder uppe vid Grövelsjön. Det är bra så man slipper trampa ner sig å bli blöt om foten.

 

 

 

 

Å vad kallar man det här som man hittar ute på en myr?  ;) :) 

 

 

 

 

 

Sannolikt så är det här en fossilerad späckhuggare som fastnat så här i en svunnen urtid!? Havsnivån va högre då, så det är därför det kan bli så här!

 

 

 

 

 

Och till sist, Leica som fjällkamera! Klassisk, stilfull och välkänd!  :)
Totalt batterioberoende! Inga sladdar, ingen plast och så'nt tjafs! ;)
Plain Straight Camera!

Jag gjorde bilden i svart/vitt, det ser mer äkta och verkligt ut! ;)

 

/Bengan 

 

Ps. Å nu har ju Thomas Meldert såklart "listat" ut vilken kamera jag tagit bilderna med, och då kan man väl ställa följdfrågan, hur funkar Fuji X100 för mig?
Alldeles utmärkt vill jag säga! (Och tack för lånet av din kamera Thomas, innan jag köpte min!)

Har man som jag "sprungit" omkring med en M Leica och ett 35 mm objektiv i stort sett från 1962, så känns den här den moderna digitala efterföljaren på nå't sätt!

Nu finns det säkert någon som protesterar, och börjar tala om Leica M8/M9 eller dylika "klumpar" ;) och även Fuji X-Pro1, men jag tycker man borde kunna göra en kamera litet mindre och lättare med nutida elektronik faktiskt! Och autofokus på en så'n här mätsökarliknande kamera som X100 funkar bra! Och framför allt, kameran är ljudlös!! :)

Men alla blir saliga på sin fason! Och tur är väl det!  ;)

 

 

Inlagt 2012-07-02 16:45 | Läst 3136 ggr. | Permalink
Läckra bilder, jag fastnade särskilt för den första bilden.
Nåja, färgbilderna är tagna med den andra fjällkameran som har färg på 200 ISO. Jag ska kanske inte säga så mycket mer om den utom att den funkade bra den också =)
Skicka hit grabben, jag tror han kan göra fynd i min trädgård också ;-)
Jag gillar fiskfossilen bäst idag
Fisken är fin. Sen tycker jag nog att gammelleican ser väl gammal ut för att passa in i bilden. Till en sådan italiensk framtoning skulle en 70-tals Nikon sitta som en smäck;)

/Stephan
Batterikameran tänker jag inte kommentera, men det glädjer mig att se att du tog det rätta fodralet till Leican. Det gäller att tänka på stilen. ;-)
Den där granen kanske inte vore så tokig ändå. Många grenar att hänga grannlåt i. :-)(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg