Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1586 / Världen är fortfarande full av gåtor! Även vad gäller Nikon-objektiv!

 

 

Men nu verkar man i alla fall ha konstaterat att Higgs Boson finns, och säkert finns det någon som undrar vad det skall vara bra för? Jag menar att veta att den finns? Och förstå varför föremål har massa? Det här är väl det som är typiskt för mänskligheten, en ständig nyfikenhet! Så nu vet vi, med nästan 99,999% säkerhet i alla fall, att Higgs Boson nästan säkert finns! (Jag har inte med alla decimaler) Och nu verkar den sk standardmodellen stämma bättre.

Om man inte tar med gravitationen förstås, och se'n varför kvantmekaniken behöver en matematik, och den allmänna relativitetsteorin behöver en annan matematik, och om man tex tänker sig att de små grejerna, typ elektroner osv inte e punktformiga, utan är strängar som en del vill tänka sig, då kan vi få ett antal extra dimensioner också!    ;)  :)

Visst är vår värld intressant!!

 

 

Ok, vad gäller annan nyfikenhet på det personliga och lokala planet, så har jag sett en kartong som stått längst inne i ett skåp. Jag har länge undrat vad den innehåller, så jag tog fram den och öppnade den!
Där låg två objektiv! Gamla grejer! Nikon-grejer!

 

 

 

Och på ett av objektiven finns bokstaven `C` graverad!  Aha, gjort für Contax! :)

 

 

 

 

Kollade hur det satt på en Kiev (Kiev e nästan samma sak som Contax II) och satte se'n på en Leitz 13,5 cm sökare. De blev en Japan, en Ryss och en Tysk i fint samarbete!

 

Så nu vet jag i alla fall vad den kartongen innehåller!
Apropå mänsklig nyfikenhet! ;)

Ha fortsättningsvis en fin torsdagskväll!

/Bengan

 

Ps. Tycker för övrigt EU har fel inställning vad gäller att lösa krisen i Grekland, Spanien och i fler länder!  Jag tror inte på att minska köpkraften i en konsumtionsekonomi, det kommer att drabba oss också i förlängningen!  Oss knegare alltså! 

Men bankerna kommer att klara sig, det behöver ni i alla fall inte gå och oroa er för! ;)

 

Inlagt 2012-07-05 20:48 | Läst 2640 ggr. | Permalink
Bosonen var väl t o m en förutsättning för att standardmodellen skulle vara giltig. Annars hade man fått backa 40 år i forskningen. Vi får hoppas att de har hittat rätt. Tänk om vi inte finns...

Sådana där kartonger vore kul att hitta. Fast det skulle kanske bara vara ett tecken på att man hade för mycket grejer att hålla reda på. :-)
...men tänk, om inte bankerna klara sig.....skulle vi då få lönen i ett kuvär med pengar på fredan´, som i forntiden? ;)
// Lasse
Japan, Ryss och Tysk i fint samarbete... Oj då är inget omöjligt alltså. Det sammarbetet på andra nivåer än det rent mekaniska vore nog mer sannolikt med kvaravarande siffror i den där %-satsen ovan.

Jag har för övrigt har tagit ledigt från jobbet och tänker inte missa Gnesta planket i år! ;)
Ha det bra tills dess!

/Fredrik(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg