Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1556 / Gaffa, och svartvitt eller färg? Någon som har synpunkter!

 

 

 

 

Gaffa

Tror många redan vet vad Gaffa är, men ni som inte vet det, så är det en kraftig allround vävtape! Jag såg den användas i onsdags när jag fotograferade träning på Kocksgatan 24.

 

 

 

 

Eriksdalshallen 1964

Se'n va det det här med svartvita bilder...

Magnus Fröderberg undrade varför jag fotade boxning i färg numera? Jag har ju tidigare sagt att boxning passar bäst i svartvitt, men nu fotar jag mest boxning i färg. Bra fråga liksom!

 

 

 

HIF

Och jag funderade och det är nog så att det är mest praktiskt att fota i färg. För den som vill ha en kopia, kanske vill ha den i färg, och då är det lättare att fixa det om bilden är tagen i färg! Det omvända är svårare, att göra en färgbild av en svartvit bild!  Det är bla därför jag inte kommer att köpde den nya MM-Leican!  ;)

 

 

 

Hammarby IF Boxning

Men jag är nog ändå litet svag för svartvitt i boxning, så vi får se vad det blir i slutändan. Det finns andra fotografiska saker som jag tycker passar bäst i svartvitt.  Tango tycker jag är svartvitt också!

Men man kanske kan ha ett litet rött inslag i en del tangobilder...?  Svart och rött är nog tangons färger!

 

 

Och time pass, även vad gäller platser och bilder!

 

BK Sparta 1964

Här är en bild från Kocksgtan 24, och året va kanske 1964.  
Det kan faktiskt ha varit 1962 också. :)

 

Hammarby IF Boxning 2012

Men det här är det i alla fall 2012 i samma lokal

 

Och projektet Kocksgtan 24 fortsätter, det är kul och mycket intressant, och jag fått trevliga och spännande kontakter genom mitt fotograferande här på Kocksgatan och Hammarby IF Boxning. 

/Bengan

 

 

#2653032

 

  Postat 2012-06-02 09:44 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 1555 / Digitalkamerans möjligheter är fantastiska!

 

 

 

Tänk vad snabbt man kan ta bilder och sedan lägga upp dom numera! Det här upptäckte ju såklart pressen tidigt! Och jag upplever det också som spännande! Tog några bilder nyss när jag va ute med Roffe i regnet, och nu ligger dom uppe! De e annat med det analoga, där va det ofta flera timmar innan man framkallat och torkat filmen!

Så nu kan man göra små vardagsreportage och kunna lägga upp dom efter bara några minuter se'n man kommit hem!   

 

 

Som jag sa i den förra bloggen, det här va inte så svårt att förutspå! Roffe visste hur det låg till med vädret innan jag öppnade dörren!

 

 

 

 

Men väl ute så är det inga problem för Roffe! De va c:a 5 plusgrader, nordlig vind och regn! Man kan väl säga att Roffe läser sin egen morgontidning här på morgonen. Han nosar och sniffar, stanna upp, pinkar, morrar och upplever saker i sitt huvud som vi inte har en aning om med vårt begränsade luktsinne.

 

 

 

Å här måste han in i gräset och pinka av någon anledning som bara Roffe känner till!  Ni som undrar över den här linan som släpar efter Roffe så  är det ett tips från Unghundskursen vi gick på för några år sedan hos Åsa Ahlbom. Linan släpar för det mesta i skog och mark, men linan e så lång att jag ofta har den inom grepphåll om det skull behövas. Och den har varit bra att ha i vintras då Roffe plurrat tex, då drog jag upp honom med linan. Och i dag så va han ute på åkern ett tiotal meter, så brukar han aldrig göra, men jag förstod att han hittat nå't väldigt spännande, och då kan han plötsligt börja höra väldigt dåligt. ;)  Då tar jag tag i linan samtidigt som jag kallar på honom. Man kan repetera vissa viktiga kommandon med hjälp av linan! :)  

 

 

Å ett porträtt hinner vi i alla fall med! Ursäkta avbrottet i din morgontidningsläsning Roffe!

 

 

 

 

"Jag kommer!"   Nu har jag nämnt ordet bil, då fattar han att nu skall vi åka hem! 

 

 

 

 

"De kan nog hända att du gick på gräsmattan de sista stegen innan trappan, men jag vill i alla fall spola av dina tassar!"

 

Och det gick mycket bra att enhandsfota med Fuji X100. Jag höll paraplyet med vänster hand, kameran hängde innanför jackan, jag drog ned blixlåset och plockade ut kameran med högerhanden och höll och fotade se'n med högerhanden! Jag har även ett extra motljusskydd på kameran när det regnar.

Som sagt, ett litet snabbupplagt vardagsreportage om en liten morgontur i Gnesta!

/Bengan 

 

 

 Postat 2012-06-01 11:17 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 1554 / Att spå i den nära framtiden, det är inte alls speciellt svårt!

 

 

 

 

Framtidsbild, tagen för några dagar sedan!

 

Jag vet exakt vad som kommer att ske om c:a en till två timmar! Men det e klart, jag har varit med om det förr, det är kanske därför det inte är så svårt!? Bakgrund: I dag regnar det i Gnesta, det har regnat nästan hela natten, jag ser det i regntunnan, och om ett tag så skall jag gå ut med Roffe, vår Dansk/Svenska Gårdshund.

Det som kommer att hända, det är att Roffe, när jag öppnar ytterdörren, kommer att gå ut aningen långsammare än normalt, och stanna på trappan, som är under tak, sitta ned några minuter och vädra, sedan kommer han att kasta en blick på mig, vända och gå tillbaka in i huset igen! 
Som sagt, att spå i framtiden e inte alls så svårt!

Men till Roffes försvar måste jag säga, att har han väl kommit ut, så tar vildhunden över, jag menar då att nosa, rafsa med tassarna, morra på osynliga hundar, morra på passerande hanhundar, pinka över andras pink, och även om det vore nollgradigt, med motvind och snöglopp så skulle Roffe göra så här! Roffe e en hårding! När han väl är ute, så e vädret en bisak! Roffe är även vinterbadare!

Men då jag efter ett tag säger i regnet eller i snögloppen, "Nu är det bra, nu går vi tillbaka till bilen" då lyder han blixtsnabbt! :)

Men ännu är det lugnt i huset, men ibland misstänker jag att han hör att det regnar ute, och då låtsas han att fortsätta att sova....

Men hur som helst, vad gäller det här att spå i framtiden, inga problem alltså! :)


/Bengan

 

Ps. Vad gäller den övriga framtiden i dag så e den hyffsat lugn, litet sorteringsjobb i några bildmappar, handla, städa, aska ur pelletspannan. Men i morgon e det litet mera, först till ART LAB för att kolla på Vernissage + release + sjösättning kl 12-16, se'n är det Gnestadagen! Full rulle med mycket folk nere i Gnesta centrum! Trevligt och kul! Jag får se om jag fotar nå't, det brukar vara så rörigt bilmässigt på sådana här dagar då det är mycket folk, men det finns mycket att se.

Hörde också att det blir ett Fotoplank i Vitabergsparken i Stockholm i augusti.
Men Gnesta-Planketet ligger före, 28:e juli visar 25 fotografer sina bilder i Gnesta C. 

 

 

 

Planket

När det är mindre människor så kan det ofta bli bättre bildmässigt! 

 

 Postat 2012-06-01 08:09 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 

Tidigare blogginlägg