Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1555 / Digitalkamerans möjligheter är fantastiska!

 

 

 

Tänk vad snabbt man kan ta bilder och sedan lägga upp dom numera! Det här upptäckte ju såklart pressen tidigt! Och jag upplever det också som spännande! Tog några bilder nyss när jag va ute med Roffe i regnet, och nu ligger dom uppe! De e annat med det analoga, där va det ofta flera timmar innan man framkallat och torkat filmen!

Så nu kan man göra små vardagsreportage och kunna lägga upp dom efter bara några minuter se'n man kommit hem!   

 

 

Som jag sa i den förra bloggen, det här va inte så svårt att förutspå! Roffe visste hur det låg till med vädret innan jag öppnade dörren!

 

 

 

 

Men väl ute så är det inga problem för Roffe! De va c:a 5 plusgrader, nordlig vind och regn! Man kan väl säga att Roffe läser sin egen morgontidning här på morgonen. Han nosar och sniffar, stanna upp, pinkar, morrar och upplever saker i sitt huvud som vi inte har en aning om med vårt begränsade luktsinne.

 

 

 

Å här måste han in i gräset och pinka av någon anledning som bara Roffe känner till!  Ni som undrar över den här linan som släpar efter Roffe så  är det ett tips från Unghundskursen vi gick på för några år sedan hos Åsa Ahlbom. Linan släpar för det mesta i skog och mark, men linan e så lång att jag ofta har den inom grepphåll om det skull behövas. Och den har varit bra att ha i vintras då Roffe plurrat tex, då drog jag upp honom med linan. Och i dag så va han ute på åkern ett tiotal meter, så brukar han aldrig göra, men jag förstod att han hittat nå't väldigt spännande, och då kan han plötsligt börja höra väldigt dåligt. ;)  Då tar jag tag i linan samtidigt som jag kallar på honom. Man kan repetera vissa viktiga kommandon med hjälp av linan! :)  

 

 

Å ett porträtt hinner vi i alla fall med! Ursäkta avbrottet i din morgontidningsläsning Roffe!

 

 

 

 

"Jag kommer!"   Nu har jag nämnt ordet bil, då fattar han att nu skall vi åka hem! 

 

 

 

 

"De kan nog hända att du gick på gräsmattan de sista stegen innan trappan, men jag vill i alla fall spola av dina tassar!"

 

Och det gick mycket bra att enhandsfota med Fuji X100. Jag höll paraplyet med vänster hand, kameran hängde innanför jackan, jag drog ned blixlåset och plockade ut kameran med högerhanden och höll och fotade se'n med högerhanden! Jag har även ett extra motljusskydd på kameran när det regnar.

Som sagt, ett litet snabbupplagt vardagsreportage om en liten morgontur i Gnesta!

/Bengan 

 

 

 

Inlagt 2012-06-01 11:17 | Läst 3406 ggr. | Permalink
Någon, jag säger inte vem, brukade skriva om ett långsammare sätt att fotografera. Det var inte hela världen om filmerna blev liggande ett tag i kylskåpet, osv.
Något du känner till..? ;-)
Svar från Benganbus 2012-06-01 13:19
Times are changing liksom! Progress kallas det! ;) :)
Nåja, jag fotar nog lika långsamt, men har upplevt vissa fördelar med det digitala!
Snabbframkallning och att dom e bra på nattfoto! :)
Night Hawks tex!
/B
Vad är Roffe för ras? vi tvistar här hemma, Annars fina regnbilder, har själv en powder puff som heter Azita som också måste spolas av efter varje utgång i regnet. Kul med hundar.
/Roger
Svar från Benganbus 2012-06-01 13:30
Roffe e en Dansk/Svensk Gårdshund. Användes som råttfångare, och vid viss jakt och som vakt/varning på gårdarna i Danmark/Skåne förr.
Nu e dom mest sällskap, men den här rasen kan vara litet "språkkänslig"
Mao, Roffe gillar inte jämt när någon stirrar på honom och visar tänderna, som tyvärr vi människor gör när vi vill vara artiga och vänliga. Men på hundspråk så betyder det nå't helt annat! ;) :)

Men Roffe är en mycket, mycket, mycket, mycket, mycket trevlig kompis!!!
Det här är min första hund, jag hade ingen aning hur kär man kunde bli i en så'n här liten varelse!
Så kan det gå! :)
/B
Ps. Vad gäller att spola av, så är han lättskött vid regn, även om han själv skulle vilja slippa avspolningen! :)
Fina bilder och kul att följa dina göranden med Roffe.
Och vist är det praktiskt med digitalarna, bra kvalitet blir det på bilderna också. :)
-affe



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg