Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1556 / Gaffa, och svartvitt eller färg? Någon som har synpunkter!

 

 

 

 

Gaffa

Tror många redan vet vad Gaffa är, men ni som inte vet det, så är det en kraftig allround vävtape! Jag såg den användas i onsdags när jag fotograferade träning på Kocksgatan 24.

 

 

 

 

Eriksdalshallen 1964

Se'n va det det här med svartvita bilder...

Magnus Fröderberg undrade varför jag fotade boxning i färg numera? Jag har ju tidigare sagt att boxning passar bäst i svartvitt, men nu fotar jag mest boxning i färg. Bra fråga liksom!

 

 

 

HIF

Och jag funderade och det är nog så att det är mest praktiskt att fota i färg. För den som vill ha en kopia, kanske vill ha den i färg, och då är det lättare att fixa det om bilden är tagen i färg! Det omvända är svårare, att göra en färgbild av en svartvit bild!  Det är bla därför jag inte kommer att köpde den nya MM-Leican!  ;)

 

 

 

Hammarby IF Boxning

Men jag är nog ändå litet svag för svartvitt i boxning, så vi får se vad det blir i slutändan. Det finns andra fotografiska saker som jag tycker passar bäst i svartvitt.  Tango tycker jag är svartvitt också!

Men man kanske kan ha ett litet rött inslag i en del tangobilder...?  Svart och rött är nog tangons färger!

 

 

Och time pass, även vad gäller platser och bilder!

 

BK Sparta 1964

Här är en bild från Kocksgtan 24, och året va kanske 1964.  
Det kan faktiskt ha varit 1962 också. :)

 

Hammarby IF Boxning 2012

Men det här är det i alla fall 2012 i samma lokal

 

Och projektet Kocksgtan 24 fortsätter, det är kul och mycket intressant, och jag fått trevliga och spännande kontakter genom mitt fotograferande här på Kocksgatan och Hammarby IF Boxning. 

/Bengan

 

 

#2653032

 

  

Inlagt 2012-06-02 09:44 | Läst 4408 ggr. | Permalink
Hur överlevde man innan Gaffa-tejpen egentligen? I somras paddlade jag med gaffatejp virat runt händerna och det funkade det också. :-)

Andra bilden är jättevacker med ljuset och konturerna!
Trevlig helg på dig!
ewa
Svar från Benganbus 2012-06-02 10:12
Tack för tips om utökat användande av Gaffa! :)
Tack för bildbetyg!
Och ha en trevlig helg du med!
/Bengan
Svartvitt är ganska rått och naket. Precis som boxning. Det är kanske därför det gör sig så bra i svartvitt.
Bild 2 var riktigt stäminngsfull!

Gällande tango (som jag dansar en del) så tycker jag inte riktigt att s/v räcker. Precis som du säger, rött eller lite murriga färger passar väldigt bra där. Men det beror ju helt klart på bilden, en del tangobilder gör sig väldigt fina i s/v.
Själv skulle jag nog kunna tänka mig en Leica MM, om jag vore rik ;) Och jag menar, fotar man i svartvitt, så vill ju inte den som man fotograferat ha bilden i färg..
Jag är nog mest svag för de äldre bilderna, trots allt. De är renare. Ibland tack vare belysningen som framhäver motivet, som i den underbara tvåan. Ibland för att det är färre detaljer i bilderna. Bilden med tränaren som visar, i kostym och slips(!), tycker jag är mycket bra. Motsvarande yngre bild är mer nedplottrad med handskar, kläder och folk.
Kanske är det den nyare kameran som lyckas fånga mer i halvtaskigt ljus, och därmed fler störande detaljer, eller så har lokalen helt enkelt blivit mer belamrad sen 60-talet.
Däremot har det blivit betydligt mer tjejer på nyare bilderna. :-)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg