Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4759 / Tillbaka till forntiden för ett tag! Utan svångrem och hängslen! Det må bära eller brista! ;)

Konkurrenter, Zeiss vs Zeiss på tidigt 1950-tal! Den ena från Väst den andra från Öst! Och hur gick det? Så här med facit i hand så vann nog Öst om vi tänker på kameratypen! SLR-kameran! Och det va Japan som sedan tog tag i stafettpinnen, efter att ha skruvat isär några Contax S och Praktina för tips och råd! ;)

.

Ok, å nu e det en Tri-X i Contax S! Det må bära eller brista! Man måste våga litet! Annars finns det ju digitalkameror hålla sig till! ;)

/B

Ps. Har fuskat litet, jag har använt en Phone 5S för produktbilderna! :)Postat 2019-09-26 13:21 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 4758 / Test av en Zeiss Planar

Jag fick låna en adapter i dag när jag va på Tårtan, och passade då på att fullöppningstesta den optik som normalt sitter på Contax S! (Optiken testades via en Fuji X-E1)
Det här är en bra optik, sannolikt bara SC, men det är tillräckligt, för det här är en Zeissoptik! Självklart va det full öppning på alla bilder! Annars är det fegt! Någon rörelseoskärpa kan finnas, då de här motiven sällan sitter stilla, även om man ber dom om det! ;)

.

.

.

Här sitter optiken på originalkameran Contax S. Optiken är för övrigt från 1949!

Annars så va det som vanligt på Tårtan, trångt, trevligt och ett väldigt snackande kors och tvärs över borden! :)

/BenganPostat 2019-09-25 23:11 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4757 / En ny dag i Universum, Hurricanes, Contax S och Tårtan!

Utsikt från Universums mitt!

.

Tror inte den kommer att växa så mycket mer, och så svänger den nog upp mot Bermudas senare!

.

Funderar på att ta en rulle med Contax S! Men det e alltid en chansning, för den här slutaren håller inte för evigt! Och är även bökig att ställa in! Hela den här kameran e konstruerad efter de premisser som va i Tyskland efter Andra Världskrigets slut, brist på allting! Människor, maskiner och material! Så det va bra gjort att få den här framtidskameran att ändå fungera så bra! Och länge!

Tårtan om några timmar!

/Bengan

Ps. Boken som ligger på skrivaren, "Kananeeiska myter och legender" är en mycket intressant läsning! (För er som är intresserad av vår religions historia) Mycket av det som står i vår Bibel, Gamla Testamentet alltså, har även det en förlaga! ;)Postat 2019-09-25 09:00 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 4753 / Slutarljud på Contax S :)

Historiskt så e Contax S inte vilken dussinkamera som helst! Men det finns de som kan den historien mycket bättre än jag! Här är bla en bok om kameran!

Å så finns det inspelade slutarljud från Contax S på YouTube! :)

Slutarmekaniskt ljud från Contax S

Kan nog även tycka att det fanns mer personliga kameror förr!

Å glöm nu inte Tårtan i morgon! Från 15.00 c:a!

/BenganPostat 2019-09-24 22:28 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4756 / Contax S! Vart e fotovärlden på väg! * Men nu e bloggen uppdaterad! :)

* Här e uppdateringen! Intressant länk om Biotar!


Lade upp en bild i förra bloggen tagen med en Contax S och Biotar, en bild tagen i mycket mörk miljö! Tänkte att nu kommer det kommentarer från några som fattar det här! Men icke! ;)

Men, vid litet eftertanke, så e det inte så konstigt, Contax S e en tidig prismareflex med allt vad det innebär! De flesta nuvarande SLR-fotografer har nog kommit in på fotobanan då det fanns återgående spegel, autobländare, exponeringsmätare och inte minst, fresnellins! Curlingkameror typ! ;)

Så de va som en ropande röst i öken att lägga ut bilden i förra bloggen! ;)

För övrigt så e det Tårtan i morgon, alltid nå't!

/BenganPostat 2019-09-24 09:49 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg