Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4258 / Som förr, fast de e mycket enklare numera!

Å när det e enkelt att göra saker, så ger det tid över till annat! Kom att tänka på det i veckan då jag "framkallade" bilder! Visst hade jag en ganska enkel framkallningsrutin på den analoga tiden, en framkallare, en film osv, med det tog i alla fall någon dryg timme med framplock och framkallning och sedan torkning av filmen efter det!

.

Numera sätter man bara in en sladd i kameran och ansluter till datorn, och vips så har man bilder! Och kamerorna e också mycket enklare att använda numera! Man behöver inte hålla koll på bländare och tider och avstånd å filmkänslighet å sån't, utan de e bara att sikta å trycka av! Å den digitala "filmrullen" e jättestor!

Och så finns det digitalkameror som är väldigt lika kamerorna förr! Ser nästan ut som den kamera jag använde mest förr! Så det e liksom tillbaka till "En kamera, ett objektiv" som han magistern myntade en gång, men med en mycket enklare framkallningsrutin!  :)

/Bengan

Ps. Vad gäller tid för annat, så menar jag att det finns en massa tid för att bara fota numera! Att inrikta sig mera på bilder än på en massa krångliga inställningar och bökig framkallning och kopiering! Fast det går väl att böka till det numera också! ;)Postat 2018-07-21 08:34 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4257 / Sutton Hoo, Vendel, Valsgärde och Gnesta-Planket!

Sommartid är lästid! Fått tag på en bok om de arkeologiska undersökningarna vid utbyggnaden av järnvägen genom Gamla Uppsala, och det var när utgrävningen i Gamla Uppsala gått in på sitt andra år. i april 2013, som den oväntade upptäckten gjordes! Läs om det i boken! :)

Historien i boken startar med "Uppsala före Gamla Uppsala", 2300 år före Kungshögarna byggdes! Hur som helst, en intressant historia om vårat Svetjud!

Mera info!

.

För övrigt en del pyssel med Gnesta-Planket!
Mera G-P pyssel i morgon!

/BenganPostat 2018-07-19 19:01 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4255 / Alla hänger inte med liksom!
Några av mina bekanta kör gamla datorer. De använder sina datorer för surf, mail, bilder, bankärenden osv! Flera skriver böcker, artiklar och avancerade texter i urgamla versioner av MS Office. De är inte speciellt intresserade av datorer. De vill bara göra sina saker!
Deras maskiner är fullt fungerande och i de flesta fall välhållna. De här användarna är teknikkonservativa eller hur man kallar dom! Om de en gång har skaffat ett program som fungerar bra för deras behov, är det det som gäller, även om dom känner till andra program som kanske kunde vara bättre! Och deras datorer är ibland små reservat av gamla program, programversioner och dom har ett arbetssätt som gör moderna tiders datorförsäljare sömnlösa. Trots detta producerar dessa användare mer och bättre saker på sina datorer än de här sömnlösa försäljarna och deras teknikkompisar.
De här konservativas arbetssätt är ofta välrepeterat, långsiktigt och dom vet vad dom vill göra! :)

I dag får jag vara hantlangare åt snickaren! Vi skall byta panel på ena sidan av huset! Tyvärr så måste en del 78-åriga bräder bytas! Den nya läkten och de nya bräderna som kommer att sättas upp håller inte lika länge, det har snickaren redan berättat! Men så e leget! Nya tider liksom!

Ha det bra i värmen!
/BenganPostat 2018-07-18 08:37 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4254 / Är skärpa det viktigaste i bilden!

För det e ju skärpa som de flesta jagar i dag, både i bild och i optik! Jag hittade en äldre, litet oskarp bild, som jag själv tycker funkar bra utan att ha kanonskärpa!

/BenganPostat 2018-07-17 20:12 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 4253 / Akvareller

.

.

/BenganPostat 2018-07-17 09:08 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg