Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4255 / Alla hänger inte med liksom!
Några av mina bekanta kör gamla datorer. De använder sina datorer för surf, mail, bilder, bankärenden osv! Flera skriver böcker, artiklar och avancerade texter i urgamla versioner av MS Office. De är inte speciellt intresserade av datorer. De vill bara göra sina saker!
Deras maskiner är fullt fungerande och i de flesta fall välhållna. De här användarna är teknikkonservativa eller hur man kallar dom! Om de en gång har skaffat ett program som fungerar bra för deras behov, är det det som gäller, även om dom känner till andra program som kanske kunde vara bättre! Och deras datorer är ibland små reservat av gamla program, programversioner och dom har ett arbetssätt som gör moderna tiders datorförsäljare sömnlösa. Trots detta producerar dessa användare mer och bättre saker på sina datorer än de här sömnlösa försäljarna och deras teknikkompisar.
De här konservativas arbetssätt är ofta välrepeterat, långsiktigt och dom vet vad dom vill göra! :)

I dag får jag vara hantlangare åt snickaren! Vi skall byta panel på ena sidan av huset! Tyvärr så måste en del 78-åriga bräder bytas! Den nya läkten och de nya bräderna som kommer att sättas upp håller inte lika länge, det har snickaren redan berättat! Men så e leget! Nya tider liksom!

Ha det bra i värmen!
/Bengan

Inlagt 2018-07-18 08:37 | Läst 1192 ggr. | Permalink
Gör som jag! Jag har en systemdisk med XP. Win7 och Win 10. Fungerar utmärkt.

När det ibland inte funkar med det ena operativsystemet kan det funka med det andra...

Jag har en del musikhårdvara som inte funkar i W10 (och en del annan gammal mjukvara..) så jag väljer att ha alla vägar öppna.

Lite meck. men det går. Kul bara att själva datorn inte bryr sig alls om vilket system man kör, när det gäller grafik och annat...

Win 10 är ett utmärkt operativsystem, M$ är bra på bakåtkompatibilitet, men det finns ju gränser naturligtvis. Därför har jag äldre system också.
Svar från Benganbus 2018-07-20 20:49
Jag har faktisk ett Windows 7 Enterprise på en laptop jag fått från ett företag! (Dom bytte ut de gamla lapparna på företaget!) Men XP får bli min jobbdator, å lappen min internetdator!
/B(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg