Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4258 / Som förr, fast de e mycket enklare numera!

Å när det e enkelt att göra saker, så ger det tid över till annat! Kom att tänka på det i veckan då jag "framkallade" bilder! Visst hade jag en ganska enkel framkallningsrutin på den analoga tiden, en framkallare, en film osv, med det tog i alla fall någon dryg timme med framplock och framkallning och sedan torkning av filmen efter det!

.

Numera sätter man bara in en sladd i kameran och ansluter till datorn, och vips så har man bilder! Och kamerorna e också mycket enklare att använda numera! Man behöver inte hålla koll på bländare och tider och avstånd å filmkänslighet å sån't, utan de e bara att sikta å trycka av! Å den digitala "filmrullen" e jättestor!

Och så finns det digitalkameror som är väldigt lika kamerorna förr! Ser nästan ut som den kamera jag använde mest förr! Så det e liksom tillbaka till "En kamera, ett objektiv" som han magistern myntade en gång, men med en mycket enklare framkallningsrutin!  :)

/Bengan

Ps. Vad gäller tid för annat, så menar jag att det finns en massa tid för att bara fota numera! Att inrikta sig mera på bilder än på en massa krångliga inställningar och bökig framkallning och kopiering! Fast det går väl att böka till det numera också! ;)

Inlagt 2018-07-21 08:34 | Läst 1182 ggr. | Permalink
Du pratar om filmframkallningen, men att kopiera negativen tog hur mycket tid som helst. I min fotoföreningen i Malmö har vi ett stort fint mörkrum och 14 medlemmar jobbar i det och för dem är just mörkrumsarbetet ett trevligt hantverk.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg