Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4194 / Test av Fuji X100

Så gick den dagen, och nu är det kväll! Middagarna äts ute när det är så fint väder! Vi har en skugghörna när det blir varmt, och den hörnan funkar bra nu! Passade på och kolla om min Fuji X100 fortfarande funkar! Jag har ju fotat mycket med nya kameran, X100S, den senaste tiden!

Tog en kaffekoppsbild i färg, och en svartvit bild med de nya svartvita inställningarna!
X100 levererar! :)

.

Jag e nöjd alltså! Tycker även att X100 känns analog! Jag menar, filerna e inte så där vrålskarpa, och handhavandet av kameran kräver en viss omtanke!

Slut för idag!
/BenganPostat 2018-05-27 19:31 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4192 / Visst e det litet pyssel med Gnesta-Planket!

Gunnar Smoliansky har visat bilder på Gnesta-Planket

Jag börjar med att kontakta ett antal fotografer redan på hösten. Sedan kommer kontakter med kommun, väggägare, tryckeri, parkarbetare, tidningar och en del annat fram på våren! Nu har jag gjort det här under nio års tid, så viss rutin borde jag ha fått, men inget år är det andra likt! Och jag kollar godmagasinet c:a en gång i veckan, man vet aldrig vad som kan hända på väggarna under en natt! ;)

Det som ställde till det litet extra det var för något år sedan, på lördagsmorgonen, utställningsdagen alltså, då vi kom till godsmagasinet och någon juniorkonstnär hade skrivit med stora bokstäver där bilderna skulle hänga, då blev det aningen stressigt! Men det kom akut färgbortagningshjälp från Södertälje, så vi fixade det!

Och så är Gnesta-Planket under semestertiden, i juli alltså, det e bra, för då kommer det många besökare! Men tyvärr är många bildmakare/fotografer också på semester!

Så visst e det ett litet äventyr varje år!
Men ett kul äventyr!
Men jag får se om det inte räcker med äventyr nu efter det här planket 2018! :)

/Bengan

Ps. I år är det lördagen den 28 juli som gäller!Postat 2018-05-26 09:27 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4191 / Köpte ju en ny kamera för ett tag sedan!

Ost, bröd och vin!

Visst e det kul med nya fotogrejer! Jag köpte en Fuji X100S för några månader sedan, kul, spännande och intressant! Å va det nödvändigt att köpa den här kameran då?

Alltså så här va det! Jag hade retat mig på en del saker på min gamla X100, nåja, jag hade i alla fall läst att den gamla x100 inte va up to date, så en uppgradering skulle nog göra susen för min framtida fotografi!

Nåja, riktigt så funkar det nog inte!

Så mitt enda försvar e väl att jag fick ett erbjudande att köpa en X100S i nästan nyskick av en fotokompis! Så märker jag någon skillnad mellan kamerorna då? Visst gör jag väl det i några få fall, eller gör jag det? ;) Men frågan är nog, har det nå'n avgörande betydelse för min fotografi tack vare den här nyinvesteringen? För det e väl det som det handlar om!
Sannolikt inte! 

Men min nya X100S, den e fin i alla fall! :)

Så vara med det!
Så det e bara å bita ihop å gilla leget! ;)

Ha en bra fredag!

/BenganPostat 2018-05-25 10:26 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4190 / En bra bloggtext att begrunda! Om han HCB bla!

Gatufotoutrustning..

Ibland, men inte så ofta, hittar jag intressanta saker på nätet, även i bloggar! Som i den här bloggen! Men OBS, det här är känsliga saker som avhandlas här! Existensiella saker för oss fotografer! Å det blir nästan som personangrepp! ;)

Här e bloggen! https://www.wbi.se/?p=7362

Så valet e ditt! Som vanligt!

/BenganPostat 2018-05-24 12:33 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg