Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4159 / Fotofika i Viksängen, Södertälje i dag! Dokumenterat med Fuji X100S!

Som vanligt en trevlig fotofika på Viksängen! Bildfika kanske man också kan kalla det! För det e många bilder som går runt!

.

Ronny visade bilder från ett pågående projekt! Jag gillar projekt! Bara enstaka bilder kan bli litet enahanda i längden!

.

Och mellan varven diskussioner vad gäller inställningar på X-E1!

.

Bengt-Åke visade bilder från Leicester, England!

.

Mera Leicester! Fina bilder!

Och Ronny hjäpte mig att göra en Acros-liknande inställning på X100S!
Som sagt, trevligt, intressant och kul fotofika som vanligt!

Allt för idag,
för nu e det läggdags! :)

/BenganPostat 2018-05-02 23:04 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4158 / Fota för att försörja sig, och sedan fota för sig själv!

Porträtt..

Vet inte vem det va av de stora fotograferna som berättade om det här, men i stort så va det att bilder som han kunde sälja, från fester, bröllop, företagsfoto och liknande de va det som höll ekonomin på plus,  beställningar alltså, och på fritiden så fotade han det som vi ser idag!
Då va det inte så säljbart, nu är det mycket mera säljbart!

De e kanske så man skall jobba! Mycket solnedgångar för att få gillanden ;) och det andra, kanske litet mer djuplodande, mera eget, svårtolkat, det kan man, eller kanske bör man,  jobba litet mer enskilt med, för att inte bli "störd"! Eller slippa få hjälp kanske man kan säga! ;)
"Så där kan du väl inte fota! "
"Var har du gyllene snittet i kompositionen!"
"Å varför fota svartvitt när naturen e i färg!"

Så vare med den funderingen!
Nu snart fotofika i Södertälje!
Att träffas på riktigt e viktigt!
Analogt liksom! :)

/BenganPostat 2018-05-02 13:58 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4157 / Hur länge lever en bild? Har solnedgångar ett värde i det långa loppet?

Mot Sönnertväråklumpen..

"Dokumentation av människor i sin miljö är onekligen ett viktigt uppdrag för fotografer, dock lätt att glömma när man som naturfotograf blir inspirerad av något vackert i naturen. Jag syndar alltför ofta med den saken, fastnar lätt i uppenbar estetisk skönhet, nedtyngd av idén att bara det vackra är gott nog att fotografera".

"Har vackra fotografier av repetitiva stämningar som en solnedgång något värde i det långa loppet? Ämnet tål att fundera på mellan alla lyckliga stunder bakom kameran när man blir så exalterad över ett stämningsfullt ljusflöde, att man glömmer bort att fotografera närvarande personer som samtidigt upplever händelsen."
Claes Grundsten

Läs hela artikeln!

/BenganPostat 2018-05-01 19:21 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4156 / Undrar om de e nå't jag missar?

Å så e Valborg kämpigt, ingen DN! Men visst har jag kollat på DN via iPhone/padda, men det blir som titthålsjournalistik blandat med rörliga skymmande ovidkommande bilder/annonser hela tiden! Å när jag läser nyheter på iPhone, så e jag inte säker på om det e gårdagens eller dagens nyheter jag läser! Samma upplägg på skärmen, i en papperstidning så ser man olikheter bättre!

Vad gäller missade saker i tillvaron, så tänkte jag på Rocky när han e en Vendeltida riddare och kommer till krogen och visar upp sitt nya bronssvärd! "Men det e järn som gäller", suckar en av polarna, "Bronsvärd får man ju numera typ om man köper en get!"
Men jag tycker i alla fall att Fuji X100S funkar bra för mig!

.

Annars rätt grått ute, vi tog en längre runda med Roffe, för se'n kan man få sitta och elda i vedspisen och ta en påtår och läsa gårdagens pappers-DN igen!

Funderar på AI! Det går nog att göra en hel del intressant grejer med hälp av olika inmatningar och sedan bygga på med algoritmer! Man matar in jättemängder av litteratur, både skönlitteratur, vetenskap, psykologi och annat och kombinerar det med ordigenkänning hos datorn, så att datorn kan svara på tilltal! Datorn hör orden/ frågan, letar blixtsnabbt upp liknande frågor och svarar! Nu menar jag att den svarar på svåra frågor, typ existensiella och kan ge följdfrågor och stöd/tröst!

Det kommer såklart att finnas vissa risker med det här typen av datorer/AI, men det kommer alltid någon, eller några företag, som inte bryr sig om risker! Man måste ta litet risker för att tjäna pengar!
Hawkins varnade för det här!

Men som sagt, Fuji X100 S funkar bra, även min tjugo år gamla Nokia (med originalbatteri) funkar bra och även Windows XP och även jpg rakt ur kameran! Och vet man inte om nå't annat, så kan man ju inte missa nå't man inte vet något om! Det e väl som en vedspis, det finns nog modernare värmekällor, men jag tycker en vedspis e Ok att sitta vid! :)

Ha nu en bra 1:a Maj!

/BenganPostat 2018-05-01 12:42 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 8 9 

Tidigare blogginlägg