Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4157 / Hur länge lever en bild? Har solnedgångar ett värde i det långa loppet?

Mot Sönnertväråklumpen..

"Dokumentation av människor i sin miljö är onekligen ett viktigt uppdrag för fotografer, dock lätt att glömma när man som naturfotograf blir inspirerad av något vackert i naturen. Jag syndar alltför ofta med den saken, fastnar lätt i uppenbar estetisk skönhet, nedtyngd av idén att bara det vackra är gott nog att fotografera".

"Har vackra fotografier av repetitiva stämningar som en solnedgång något värde i det långa loppet? Ämnet tål att fundera på mellan alla lyckliga stunder bakom kameran när man blir så exalterad över ett stämningsfullt ljusflöde, att man glömmer bort att fotografera närvarande personer som samtidigt upplever händelsen."
Claes Grundsten

Läs hela artikeln!

/Bengan

Inlagt 2018-05-01 19:21 | Läst 1552 ggr. | Permalink
Hej Bengt.
Meget tankevækkende og helt rigtigt standpunkt. Skal prøve at efterleve det.
Fin artikel.
Mvh. Erik.
Både din bild här och Claes bild gör stort intryck på mig, nu. Och det är nog det viktigaste för mig.

Som du säkert har sett har jag många gamla bilder som jag sparat och som har fått större betydelse för mig nu än när dom togs för mer än 50 år sen så jag är inte främmande för att det är roligt med bilder som har ett bestående värde. Ändå lever vi hela livet ögonblick för ögonblick och jag tror det är ögonblicken i nuet som är det viktiga, inte minnena vi spar. Varför måste vi fråga oss vad som händer sen, om 5 eller 50 år, om det är något som gör oss lyckliga eller glada idag? Och alltså tycker jag inte heller att alla bilder vi tar måste kunna försvaras med att dom kommer förbli värdefulla också i framtiden. Men det är roligt att ha några såna :-)

Hälsningar/ Björn T
Jag försöker ofta ha med människor som staffage i bilden, det ger en extra dimension, LO



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg