Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4156 / Undrar om de e nå't jag missar?

Å så e Valborg kämpigt, ingen DN! Men visst har jag kollat på DN via iPhone/padda, men det blir som titthålsjournalistik blandat med rörliga skymmande ovidkommande bilder/annonser hela tiden! Å när jag läser nyheter på iPhone, så e jag inte säker på om det e gårdagens eller dagens nyheter jag läser! Samma upplägg på skärmen, i en papperstidning så ser man olikheter bättre!

Vad gäller missade saker i tillvaron, så tänkte jag på Rocky när han e en Vendeltida riddare och kommer till krogen och visar upp sitt nya bronssvärd! "Men det e järn som gäller", suckar en av polarna, "Bronsvärd får man ju numera typ om man köper en get!"
Men jag tycker i alla fall att Fuji X100S funkar bra för mig!

.

Annars rätt grått ute, vi tog en längre runda med Roffe, för se'n kan man få sitta och elda i vedspisen och ta en påtår och läsa gårdagens pappers-DN igen!

Funderar på AI! Det går nog att göra en hel del intressant grejer med hälp av olika inmatningar och sedan bygga på med algoritmer! Man matar in jättemängder av litteratur, både skönlitteratur, vetenskap, psykologi och annat och kombinerar det med ordigenkänning hos datorn, så att datorn kan svara på tilltal! Datorn hör orden/ frågan, letar blixtsnabbt upp liknande frågor och svarar! Nu menar jag att den svarar på svåra frågor, typ existensiella och kan ge följdfrågor och stöd/tröst!

Det kommer såklart att finnas vissa risker med det här typen av datorer/AI, men det kommer alltid någon, eller några företag, som inte bryr sig om risker! Man måste ta litet risker för att tjäna pengar!
Hawkins varnade för det här!

Men som sagt, Fuji X100 S funkar bra, även min tjugo år gamla Nokia (med originalbatteri) funkar bra och även Windows XP och även jpg rakt ur kameran! Och vet man inte om nå't annat, så kan man ju inte missa nå't man inte vet något om! Det e väl som en vedspis, det finns nog modernare värmekällor, men jag tycker en vedspis e Ok att sitta vid! :)

Ha nu en bra 1:a Maj!

/Bengan

Inlagt 2018-05-01 12:42 | Läst 1647 ggr. | Permalink
Andra bilden bekräftar att X100S funkar bra! (Sen tycker jag nog Roffe kunde uppföra sig lite bättre när det är foto på gång.)
Svar från Benganbus 2018-05-01 18:55
Roffe e blixtsnabb! När jag tittade sökaren, så såg allt bra ut, men se'n då jag tryckte av, då hann det hända något! ;)
/B
Precis som jag har skrivit förut så kan du läsa "papperstidningen" digitalt om du prenumererar... Jag vet inte hur bra eller dålig DN:s variant är, men SvD:s är faktiskt rätt bra. Låt vara att det inte är precis samma sak, men man slipper mycket av det du klagar på. Även när det inte kommer någon papperstidning så brukar det produceras en digital version, för det är distributionskedjan efter som har helt ledigt.
Svar från Benganbus 2018-05-01 18:58
Tack för påminnelse/tips! Nu kommer jag ihåg det här! Hittade en knapp för det här också! Och när jag vrider den stora skärmen till högkant, då ser det nästan ut som en riktig tidning! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg