Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4152 / Mycket att läsa i DN idag!

Bornholm

Men först måste jag tända i spisen och sätta på kaffe, sedan kommer Dagens Nyheter. Läser bla. om Carola Lemne som kommer att lämna sitt arbete på Svenskt Näringsliv när en ny vd är på plats, men det innebär inte att hon går i pension, tvärtom satsar hon på en ny karriär efter 60, skriver Peter Isling, presschef på Svenskt Näringsliv, i ett mejl till DN.

De kanske e det som e lösningen, att man satsar på en ny karriär! Grupper som kanske vill sluta litet tidigare och gå i pension, typ i vården och på byggarbetsplatser utomhus, ny karriär väntar! Se det fina exemplet här! :)

Vad gäller utrikes, USA:s president Donald Trump har gått från att kalla Nordkoreas diktator Kim Jong-Un för Raketmannen, till att kalla honom för hedervärd! (honorable) Kommer att tänka på annat tal! "For Brutus is an honorable man"  Det verkar som om Tump har plockat fram sin litterära sida! Honorable för det Trump liksom!

Å så e det ett nytt nationellt kunskapsprov i dag igen, och där svaret redan finns ute på social medier! Tänker även på Transportstyrelsen, en viss omedvetenhet vad gäller de digital möjligheterna, och även riskerna speglas ständigt hos våra makthavare! ;)

Men vad jag hört, så tar man avlyssning på allvar i Rosenbad numera! Alla riksdagsledamöter kommer att få en egen liten telefonhytt att gå in i om man skall ringa med sin iPhone! Just för att man inte skall kunna bli avlyssnad av någon annan riksdagsledamot!

Sen måste jag såklart läsa vad som händer på Kulturområdet i Sverige! :)
Han Horace, som e President i Svenska Akademin, talar om att flera hundra forskare fått hjärnsläpp samtidigt! Dom hade haft synpunkter på Akademin! "Jag tycker inte att forskare ska ägna sig åt den här typen av aktioner och uttalanden, de ska förfina vår uppfattning om verkligheten"
Fortsättning följer säkert från kapten Haddock, förlåt, Horace menade jag såklart!!

Vad gäller ekonomi, så byggs det för dyra lägenheter så säger i alla fall dom som inte har råd att flytta dit! Så nu minskar man byggandet för det! Dom där som inte har råd, kunde väl ta ett extrajobb för att hjälpa till att hålla bostadsbyggandet igång! Man kan inte lägga allt på byggbolagen!

"Nåja, det om det, men nu e det dags", säger Roffe! (Roffe e vår hund, ni som inte vet)
Ok svarar jag!

/Bengan

Ps. Tårtan i dag! (Fotofika på Kafe Tårtan på Hornsgatan från 15.00)Postat 2018-04-25 08:52 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4150 / Ok, dags att komma in i nutiden! Å så Tårtan i morgon!

Började i morse med att tända i vedspisen, sätta på kaffe och fixa några smörgåsar! Se'n ut till brevlådan för DN, och så några timmar sittande offline med en knäppande vedspis, ett tickande pendelur och läsande DN! Har alltså varit offline några timmar, dags att komma in i nutiden som sagt! Så man inte kommer efter liksom! Eller missar nå't!

Jag läste i artikeln i DN om Artificiell intelligens, om en Turingmaskinen kunde ha empati! "Jovisst kan den ha det", sade framtidsteknikern! Turingmaskinen kommer väl att sitta och lyssna på en knäppande vedspis, väggklocka och läsa DN då också, tänkte jag! För man kan inte leva ett Ai- liv bara med empati, man måste nog ha litet egentid också! ;)

.

Det va mycket att läsa i DN om digitalisering, bla om sociala media inför valet! Det e mycket som går via elektricitet numera! ;)

För övrigt så fungerar min Fuji X100S oförskämt bra i en konsumtionsvärld! Fuji skulle ha varit med i glödlampskonspirationen, då hade jag haft en X100F nu!

Och i morgon Tårtan! Och efter Tårtan, c:a 17.00, motion på 100 meter till en konstutställning!

Väl mött alla Tårtanaficionados!

/BenganPostat 2018-04-24 09:08 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4149 / Den globala uppvärmningen blir nog inte riktigt global! Tårtan på onsdag! Å nu äntligen regn!

Bornholm

DN är mycket tunn på måndagar, det händer väl inte så mycket under helgerna, för de flesta är väl lediga! Så det blev annan läsning också! Om planetens uppvärmning, en uppvärming som bara drabbar vissa delar av planeten såklart! Om vi har tur, eller hur man ser på saken, så kanske kraften från Golfströmmen minskar framöver och då får vi ett svalare klimat, ungefär som på Grönlands sydspets, så då kan vi här i Norden klara oss från någon större uppvärmning, å det e ju bra!

Annars så går klimatarbetet för att rädda planeten på som vanligt,
vi köper inte så många plastpåsar längre!

Och så är det fotofika på Tårtan nu på onsdag! Och jag kommer att gå vidare till en utställning på Galleri Movitz vid 17-tiden! Movitz ligger c:a 100 mter från Tårtan! Scooteråkaren Ronny har tipsat mig om utställningen!

Så väl mött nu på onsdag!
/BenganPostat 2018-04-23 10:30 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4148 / De flesta mycket vana internetanvändare vet inte speciellt mycket om internet!

Så kan man nog sammanfatta mycket av internetkunskapen! Vi kan vara specialister på appar, datorer, bildprogram, telefoner och allt som man kan lägga på sitt "skrivbord" och berätta hur man gör och hur kul man kan ha med alla appar, men ändå inte ha någon aning om vad internet kan användas till litet mera på djupet!
"Varför skall man behöva förstå internet på djupet, det sköter väl nån annan!"
Och det gör dom helt klart! ;)
Dom kan tex mörklägga hela länder, skruva ur proppen digitalt alltså, om man skall beskriva det hela på ett enkelt sätt! :)

Å då funkar inget!
Inte 112, inte digital övervakning på sjukhusen, och inte får man ut kontanter heller, kontanter som är det enda som kommer att funka när inte betalterminalerna funkar i butikerna! Och butiker kan bara ringa in beställningar från sina leverantörer, via telefoner som inte funkar, och inte minst, eller det mest allvarliga,
vi kan inte sända några bilder till kompisar, på den mat vi nyss ätit!

Å försvaret funkar inte heller! Kaffebryggarna står stillla så även Jas! :)

Läs mera uppbyggligt i Dagens DN!

Så om inte samhället fattar det här, å det verkar dom inte göra med tanke på bla. Transportstyrelsen och en del annat typ, så e det bästa rådet att stoppa huvudet i sanden och surfa vidare!
Ha nu en fin surfdag!
Å jag skall fortsätt med vedhuggningen! :)

/BenganPostat 2018-04-22 09:41 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 4147 / I dag en del yxgöra, som man säger i en av de Isländska sagorna! Å så Tårtan på onsdag!

Fast det här e nog ett litet trevligare hantverk! :)  Men efter en stund inser jag att jag behöver nog en mellanyxa! Klyvyxa går bra så här, men jag har en del mindre yxarbete och då e klyvyxan litet tung och stor!

.

Letade i bokhyllan för jag visste att jag sett yxråd i en katalog som jag har! Här är katalogen! :) Nu säger såklart nå'n, den här informationen finna på nätet!
Nix, det här blir en annan läsning, litet som yxpoesi! ;)

.

Så nu vet jag litet mera om yxor!

/Bengan

Ps. Moppeåkaren från Nykvarn ringde från Tårtan nyss, och meddelade att det är en intressant bildutställning längre ned på Hornsgatspuckel! Så efter Tårtan nu på onsdag så går jag dit och tittar på bilder, hoppas fler hänger på!Postat 2018-04-21 13:06 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg