Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4152 / Mycket att läsa i DN idag!

Bornholm

Men först måste jag tända i spisen och sätta på kaffe, sedan kommer Dagens Nyheter. Läser bla. om Carola Lemne som kommer att lämna sitt arbete på Svenskt Näringsliv när en ny vd är på plats, men det innebär inte att hon går i pension, tvärtom satsar hon på en ny karriär efter 60, skriver Peter Isling, presschef på Svenskt Näringsliv, i ett mejl till DN.

De kanske e det som e lösningen, att man satsar på en ny karriär! Grupper som kanske vill sluta litet tidigare och gå i pension, typ i vården och på byggarbetsplatser utomhus, ny karriär väntar! Se det fina exemplet här! :)

Vad gäller utrikes, USA:s president Donald Trump har gått från att kalla Nordkoreas diktator Kim Jong-Un för Raketmannen, till att kalla honom för hedervärd! (honorable) Kommer att tänka på annat tal! "For Brutus is an honorable man"  Det verkar som om Tump har plockat fram sin litterära sida! Honorable för det Trump liksom!

Å så e det ett nytt nationellt kunskapsprov i dag igen, och där svaret redan finns ute på social medier! Tänker även på Transportstyrelsen, en viss omedvetenhet vad gäller de digital möjligheterna, och även riskerna speglas ständigt hos våra makthavare! ;)

Men vad jag hört, så tar man avlyssning på allvar i Rosenbad numera! Alla riksdagsledamöter kommer att få en egen liten telefonhytt att gå in i om man skall ringa med sin iPhone! Just för att man inte skall kunna bli avlyssnad av någon annan riksdagsledamot!

Sen måste jag såklart läsa vad som händer på Kulturområdet i Sverige! :)
Han Horace, som e President i Svenska Akademin, talar om att flera hundra forskare fått hjärnsläpp samtidigt! Dom hade haft synpunkter på Akademin! "Jag tycker inte att forskare ska ägna sig åt den här typen av aktioner och uttalanden, de ska förfina vår uppfattning om verkligheten"
Fortsättning följer säkert från kapten Haddock, förlåt, Horace menade jag såklart!!

Vad gäller ekonomi, så byggs det för dyra lägenheter så säger i alla fall dom som inte har råd att flytta dit! Så nu minskar man byggandet för det! Dom där som inte har råd, kunde väl ta ett extrajobb för att hjälpa till att hålla bostadsbyggandet igång! Man kan inte lägga allt på byggbolagen!

"Nåja, det om det, men nu e det dags", säger Roffe! (Roffe e vår hund, ni som inte vet)
Ok svarar jag!

/Bengan

Ps. Tårtan i dag! (Fotofika på Kafe Tårtan på Hornsgatan från 15.00)

Inlagt 2018-04-25 08:52 | Läst 1510 ggr. | Permalink
En del gör karriär på Tårtan efter pensionen, har jag märkt. Gäller dock inte Olle!
Betr Transportstyrelsen så tycker jag att förra GD visserligen gjorde fel men om man tar omständigheterna, reglerna och konsekvenserna i beaktande så går det att få en mer nyanserad bild:

http://www.folkbladet.se/opinion/darfor-lydde-de-inte-order-om4758979.aspx
Trump och Kim Jong-Un... Man kan ju bara hoppas på att de inte blir på dåligt humör (båda verkar ju ha olika dagsform liksom) så att tredje världskriget bryter ut.

Nu har väl Trump den större kärnvapenknappen trots allt. Han har stor makt, tyvärr har han ganska stora möjligheter att starta krig vad jag förstår (enligt konstitutionen - rätta mig om jag har fel).

Vad jag egentligen ville säga var att det är en fin bild du tagit. Skulle vilja säga att det är ett skolexempel på vad man kallar: "det gyllene snittet".
/T(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg