Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4149 / Den globala uppvärmningen blir nog inte riktigt global! Tårtan på onsdag! Å nu äntligen regn!

Bornholm

DN är mycket tunn på måndagar, det händer väl inte så mycket under helgerna, för de flesta är väl lediga! Så det blev annan läsning också! Om planetens uppvärmning, en uppvärming som bara drabbar vissa delar av planeten såklart! Om vi har tur, eller hur man ser på saken, så kanske kraften från Golfströmmen minskar framöver och då får vi ett svalare klimat, ungefär som på Grönlands sydspets, så då kan vi här i Norden klara oss från någon större uppvärmning, å det e ju bra!

Annars så går klimatarbetet för att rädda planeten på som vanligt,
vi köper inte så många plastpåsar längre!

Och så är det fotofika på Tårtan nu på onsdag! Och jag kommer att gå vidare till en utställning på Galleri Movitz vid 17-tiden! Movitz ligger c:a 100 mter från Tårtan! Scooteråkaren Ronny har tipsat mig om utställningen!

Så väl mött nu på onsdag!
/Bengan

Inlagt 2018-04-23 10:30 | Läst 1109 ggr. | Permalink
Hej,
Bara den inte vänder helt. För då kan vi åka skidor året runt.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2018-04-23 11:17
Den vänder nog inte helt tror man, utan vi kan få det som senhöst året om! :)
Medeltemp +5 c:a! :)
/B
Peter - 2018-04-23 18:11
då blir det många höstbilder här
Snyggt ruinfoto. Och suggestivt!

Senaste Scientific American (april 2018) har artikel "Arctic meltdown" från polarforskare som är förbluffade över hur fort det går. Och oroade, ligger vakna på nätterna.

Det är inte bara Golfströmmen utan vädret över hela världen som påverkas. Jetströmmarna flyttar sig, värmeböljorna kan bli längre, stormar ligga kvar på samma ställe mycket längre. På en del håll blir regnen jättejobbiga samtidigt som skogsbränderna ökar.

Jag har också minskat plastpåsinförskaffandet men anar liksom du att det inte räcker.
Svar från Benganbus 2018-04-23 21:19
Och jag kan väl känna att det kommer att bli svårt att nå klimatmålet!
Och våra politiker verkar bara lita på tekniken! ;)
Jag tror att vi måste snåla mera innan tekniken e på plats!
Ransoneringskort till alla! :)
/B
Måns H 2018-04-23 22:48
Läser nu "Sapiens" av Yuval Noah Harari. I dag är i stort sett hela klotet förenat i den kapitalistiska konsumismens globala kyrka. Den första religion i historien vars påbud alla troende verkligen följer. Mot den står sig vetenskapens klimatlarm slätt. Ransoneringskort nej tack.
Det är en oroande utveckling som sker. Vad som intresserat mig i många år är hur miljön skräpas ner av plast. Våra hav idag fulla av plast. Vi kan enkelt se det på nära håll på västkusten.
Våra egna kuster svämmas över av plast. Det värsta är att mycket av det kan vi inte ens se. Det är mikroskopiska plastbitar som plankton och mindre organismer sätter i sig som sedan äts av fiskar.
Intressant är att de som förbjudit plastpåsar i affärerna och satt stopp för frigolit är ofta mindre länder och stater som hör till tredje världen. Bland annat många länder i Karibien som svämmas över av plast.
Sverige har man inte ens börjat diskutera något liknande. Trots att vattnen på västkusten är fyllda med mikroplast. En stor del av det går rakt igenom våra reningsverk och kommer från våra tvättmaskiner.
Förbjud plastpåsar i våra affärer och se till att uppgradera våra reningsverk.
Svar från Benganbus 2018-04-23 21:10
Det här med plast en en komplex fråga, som man inte förstått förrän på senare tid. Och att det inte går att kasta plast hur som helst! Och att medvetenheten om det här mest finns i de sk. utvecklade länderna! Och att våra kläder också ett stort plastproblem!
https://www.svd.se/forskare-skyhoga-halter-farlig-mikroplast-i-vardagen(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg