Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4120 / En bit från vimlets yra!

Åter i lugnet efter gårdagens besök i "Smeten"! Det e nog omväxlingarna i livet som är intressanta! Min fru och jag brukar ibland säga, en liten lägenhet i sta'n kanske? Men efter någon sekund, nej tack! Vi e vi nog litet lantligt förstörda ;) trots att vi är stadsbarn, för vi gillar tystnad, och skulle sakna den här tysta tystnaden om vi va tvungna att bo i sta'n! Men man e olika! Å man kanske kan vänja sig!

Men visst e det intressant och ofta även kul att åka in i Stockholm för att handla, uträtta ärenden, gå stadspromender, fika, träffa folk eller gå på teater, men se'n e det skönt att åka hem till lugnet, den renare luften och tex kunna sova med öppet fönster på sommaren! Men visst kan Roffe morra till litet, då han hör ett rådjur på tomten! :)

.

Ok, det om det, och nu är nu! Tittar igenom några kontaktkartor från 1960-talet!

Tiden går liksom! Å det här e fotat med en M Leica med Summicron 35 mm! Nu e min Fuji X100 den nya M leican! :)

/Bengan

Ps. Tårtan i morgon sedan Södermanna vid pass 17.00!Postat 2018-03-27 08:55 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4119 / Kulturhuset i dag å Fria Fotografers Filial 2018!

Hade stämt träff med Ronny på Plattan, och från nya Sth City e det inte lätt att hitta dit för en ovan! Jag va tvungen att fråga om vägen! Tidigare så va man på samma plan som marken när man klev av Pendeltåget, nu e man djupt nere under jorden! Progress liksom! ;)

.

Och bilderna på Kulturhuset då! Intressanta, men ingen som så där direkt högg tag i mig! Jag tycker det e synd när samme fotograf ofta blandar sina bilder i ett så'nt här sammanhang! Jag menar så här, om det är ett antal fotografer som ställer upp på samma ställe, så tror jag att man som enskild utställare/fotograf syns lättare, om man har ett tema, eller har sina bilder i "samma ton" så att säga!
Så tror jag! :)

.

Men visst va det intressant att besöka utställningen! Å visst fanns det några intressanta fotografer, helt klart! Så ett besök rekommenderas!

Å så är det Tårtan nu på onsdag och efter Tårtan till Södermanna! MB på il caffè!

/BenganPostat 2018-03-26 22:59 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 4118 / Sportfotokamera! Hasselblad 500C!

Hittade den sannolika kameran som jag tog en del bilder med på 1960-talet, bla bovlingbilden i förra bloggen och en del andra bilder! Den här selfien satt på samma rulle som bovlingbilden, så det e mao en ganska stor sannolikhet att den här kameran va den skyldige! ;)

Se'n kan man väl tycka om det här med en så'n här sökare! Men det fanns en litet rör/prisma, att se ned på mattskivan med, så när man hittat nå't att ställa skärpan på, så lyfte man blicken och använde ramsökaren! Men att ha förinställt va den enda möjligheten om det va brådis! Men med en längre brännvid och fota på litet längre håll va nog en bättre idé! Eller med blixt då man va nära! :)

/BenganPostat 2018-03-26 11:46 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4147 / Det va en gång sportfoto med Hasselblad 500C och sportsökare! :)

Hittar kvadratiska skannande negativ! Misstanken e att dom e från Hasselbladaren jag hade en gång! Det va ingen gatufotokamera precis, men det blev fina negativ! (Förra bloggens bild från Sveavägen va nog också från bladaren)

/Bengan

Ps. Tårtan på onsdag, sedan går några av oss till Micke Bergs utställning på Södermannagatan, så det e bara att hänga på de som vill!Postat 2018-03-26 08:21 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 4146 / Tog en promenad på Sveavägen i det vackra vintervädret!

Men jag tog inte bilden med Fuji X100S, det syns nog!

Å på onsdag e det Tårtan!

/BenganPostat 2018-03-25 18:12 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 10 Nästa 

Tidigare blogginlägg