Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4110 / Kameraköp och trender! Tänk på det innan ni ev. köper en Fuji X100!


Morgonstund har guld i mun som pensionär! Det är en av skillnaderna mot när jag jobbade! Att få sitta kvar och fullföllja läsningen av tidningar eller böcker det känns bra! Men visst va det kul att jobba också! Nu hade jag ett litet eget jobb på jobbet, så det va nog mycket därför det gick bra, men måste ofta ändå iväg utan att ha hunnit läsa tidningen klart! ;) Jag kunde visserligen jobba hemifrån om det behövdes, men då missade jag fikarasterna och samtalen med arbetskamraterna!

Och social samvaro e viktig! Social i verkligheten alltså! Så därför fotofika i morgon i Södertälje med kameravisning av en nuköpt Fuji X100F! Nog en naturlig utveckling för en fotograf som vill utvecklas! Från prylar till bilder!:)

.Och så mera om Fuji X100! Det är en begränsande kamera, tänk på det! En kamera med fast optik kräver såklart en del av fotografen! Så om du mest fotar gatufoto eller nära reportage, eller har den som resekamera eller familjekamera, så funkar den mycket bra i rätta händer! Men inte till allt det andra! Så tänk på det! Men kameran e lätt att ha med sig! Även under jackan i en snöstorm, men som sagt, det är fast optik! Glöm inte det!

Anledningen till den här varningen e att jag tycker mig se ett ökat intresse för Fuji X100-kameran! Nåja, kameran passar inte för alla som sagt, men för en liten grupp fotografer, och där verkar gruppen växa! Annorlunda bildskapare kan man väl sammanfatta den gruppen som! Med tanke på den fasta optiken! Men det verkar funka mycket bra för dom! Men de kanske inte e den fasta optiken som det beror så mycket på, utan att dom tar bra bilder för övrigt, så det e kanske därför dom väljer en X100!?
Å så kanske X100 har blivit en ny trendkamera, som en M Leica med 35:a va förr!

Men hur som helst, tänk er för innan ni köper någon X100-modell!
Se'n kan det vara försent! För då sitter ni där!

Slut för nu!
/BenganPostat 2018-03-21 09:25 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 4155 / Dogma 07, En kamera, ett objektiv, en film!"Inspirerade av fotografins pionjärer söker vi fotografins rötter. Genom att avsäga oss all onödig teknisk barlast vill vi nå fram till motivet – bilden – fotografiet. Vårt fokus är på bilden – inte tekniken. När vi minskar antalet tekniska valmöjligheter inför motivet genom att låsa oss vid en brännvidd och en film/kamerainställning vill vi frigöra kreativiteten och seendet till att upptäcka motivet."

Det va så här Johan Ericson och jag tänkte oss poolen Dogma 07 år 2007. Och det va en hel del medlemmar under några år, men se'n kom det digitala som en lavin och förstörde allt! ;)

Men tanken, om det enkla, e nog ändå inte så dum i Teknikens Värld! För det mesta som fotografi handlar om idag är teknik och bildbehandling! Inget konstigt i det, för marknaden har fattat vad det finns pengar att tjäna! Att sälja en kameramodell vart femte år och resten av tiden prata om bilder, och bildkomposition, det blir ingen kameratillverkare eller bildprogramtillverkare rik på!

Så för att spetsa till det, Pictorialismen lever, för jag misstänker att de flesta lägger mer tid i dag på att sitta bakom bildskärmen än att vara ute och fota!

Men nu har det dykt upp intressanta kameror för Dogma, även digitala! ;) Tänker mest på Fuji X100, som nog de flesta anar! Fuji X100 är nog den digitala Dogma-kameran!
(Å så e den väldigt lik en M Leica! :)

En kamera, ett objektiv, visst låter det som Fuji X100 för en partisk! Och så kan man ju fota svartvitt också, bara för att reta dom som säger, "Men hallå, världen e ju i färg!" ;)
Men om jpeg eller RAW det vill jag inte prata om här, det tar jag i enrum! :)

Men det här litet udda konceptet, Dogma med en kamera, ett objektiv och svartvitt, borde väl locka någon som tycker bilden är mer intressant än bara kamerateknik och bildbehandling! Å man kan ju lägga sina bilder i bloggen, och även där visa att man e långsiktig! Tex fota ett projekt, eller bok med en kamera! För det e de som också e vitsen med Dogma, att inte hålla på att byta kamera hela tiden, det tar ofta en massa tid från bildtänket och fotograferandet!
Dogma 18 liksom! :)

/Bengan

Ps. Men det här e inget tvingande, bara en fundering i Teknikens Värld! ;)

Postat 2018-03-20 16:15 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Straight 4108 / Storebror e mycket roligare numera! Rena nöjesmaskinen, så då e det väl inte så farligt! ;)

Fotomässan

Minst en kvarts miljon Facebook-användare hade fått betalt för att göra tester via en app. Men man samlade också in uppgifter om de användarnas Facebook-vänner. Över 50 miljoner människor fanns till slut i arkivet – nästan en fjärdedel av de potentiella väljarna i presidentvalet valet i november 2016.

Misstänker att vissa av de här 50 miljonerna inte bara fanns i USA, och 50 miljoner känns litet avrundat!  Så det här e nog bara ytan, å det finns nog minst 500 miljoner som tryckt på andra knappar och appar tex för att få många vänner på Fejan! ;)

"Å förresten jag har inget att skämmas för, så det gör inget! Å det här e nog bara sensationsnyheter från media, snart e det glömt! Å jag ser heller inget konstigt på min telefon!"  ;)

Annars rätt lugnt! Å avtrycket på X100S funkar utmärkt!

/Bengan

Ps. Hörde på P1 om internetanvändare, det verkar vara de äldre användarna som inte e så medvetna! ;) Ungdomarna har väl blivit mer vaksamma! Så man inte blir mobbad!Postat 2018-03-19 19:29 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4107 / Internet e inte bara skräp, det finns ljuspunkter! Fast det tar tid att hitta ljuspunkterna! ;)

Trappan 1

Om man använder sökmotorer, typ Google, så lägger motorn fram det som du sökt mest på tidigare! Typ Bilar, brudar, Melodifestivalen och snabba stålar! Jag sökte i går efter Kvantmekanik i hjärnfunktioner, fick för mig att jag läst det någonstans, hittade inget, men hittade i stället en diskussionsartikel i F&F och det dög mycket bra! https://fof.se/tidning/2015/7/artikel/kan-vi-skapa-intelligens

Nu va det se'nt på kvällen, så den här intelligensläsningen gick väl sisådär! ;)
Om jag får tid i dag, skall jag läsa det igen!

Annars rätt lugnt, jag hade planer på att åka in till Kulturhuset i dag, men min fru va tvungen att jobba mellan 07.00 och 20.30! Vi hade tidigare räknat med att hon skulle vara hemma vid 16-tiden, men sedan kom det personalsjukdom i vägen! Och jag kan inte lämna Roffe ensam för länge! Det hade blivit för stressigt att bara åka in och vända! Men det går fler tåg!

Och min Fuji X100S funkar utmärkt tack vare den nya kromade avtryckarknappen!
Kameratillbehör är ett av bildkreativitetens källor! :)

Å framtiden e Vår!
/BenganPostat 2018-03-19 08:56 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4106 / Rapport från Fotofikat på Gustafsvik!

Jag tar det viktiga först! En kamera skall med snygga tillbehör byggas! Smakfulla tillbehör! Fick byta till mig ett sådant tillbehör av Ronny i dag! Ett kromat toppavtryck till min kromade Fuji X100S! Så nu kommer det att bli mycket bättre bilder framöver!  (Produktfotokamera, iPhone 4S)

.

För övrigt så tittade vi och Ronny på 3D-bilder på en bild på X100!

.

Och vi fick en genomgång av Kjell vad som kan göras i olika bildbehandlingsprogram! Mycket intressant! Och skrämmande!

.

Vi tittade på bilder också! Ronny hade fått tag på en mycket fin bild!

För övrig va det diskussioner om bildutställningen på Kulturhuset! (Om allt funkar så skall jag dit i morgon)

Så vare med det!

Ha en fin avslutning på helgen!
/BenganPostat 2018-03-18 19:42 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 10 Nästa 

Tidigare blogginlägg