Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4108 / Storebror e mycket roligare numera! Rena nöjesmaskinen, så då e det väl inte så farligt! ;)

Fotomässan

Minst en kvarts miljon Facebook-användare hade fått betalt för att göra tester via en app. Men man samlade också in uppgifter om de användarnas Facebook-vänner. Över 50 miljoner människor fanns till slut i arkivet – nästan en fjärdedel av de potentiella väljarna i presidentvalet valet i november 2016.

Misstänker att vissa av de här 50 miljonerna inte bara fanns i USA, och 50 miljoner känns litet avrundat!  Så det här e nog bara ytan, å det finns nog minst 500 miljoner som tryckt på andra knappar och appar tex för att få många vänner på Fejan! ;)

"Å förresten jag har inget att skämmas för, så det gör inget! Å det här e nog bara sensationsnyheter från media, snart e det glömt! Å jag ser heller inget konstigt på min telefon!"  ;)

Annars rätt lugnt! Å avtrycket på X100S funkar utmärkt!

/Bengan

Ps. Hörde på P1 om internetanvändare, det verkar vara de äldre användarna som inte e så medvetna! ;) Ungdomarna har väl blivit mer vaksamma! Så man inte blir mobbad!

Inlagt 2018-03-19 19:29 | Läst 1079 ggr. | Permalink
Jag kommer ihåg när jag jobbade på telia med nät hur rykten om Echelon togs emot. Ingen trodde riktigt på det, det var alldeles för 1984 för att kunna vara sant tyckte man då. Hur som helst såg man hela idén som så skrämmande och kränkande att man inte trodde att det någonsin skulle kunna hända i ett demokratiskt samhälle. Nu har ju ryktena sedan länge visat sig sanna och det ursprungliga Echelon är passerat flera gånger om. Nu fläker ju folk ut all sin personliga information hur som helst i offentligheten, allt du gör på nätet loggas, alla inköp med kort loggas, alla dina samtal och sms sparas och den som är beredd att betala får tillgång till uppgifterna. Och ingen verkar ens bry sig, vad har hänt med folk de senaste 20-30 åren????
/Affe
Svar från Benganbus 2018-03-20 08:51
Det man inte kan ta på, känna på med handen, är svårt att förstå eller föreställa sig! Det är nog vårt arv från en 300.000 år tillbaka som styr vårt tänkande ännu i dag! Och om man vill förstå det lättare idag , så underlättar det nog att om man arbetat med det elektroniska/internet, för att förstå vilka möjligheter som finns!

När jag jobbade innan internet och under internet, så satt jag och kodade program, med typ else, and, or-satser och liknande och tänkte, här går det att göra grejer! Intressanta grejer! Och det gör det! :)
/B
syntax 2018-03-20 10:43
Alf – det är nog riktigt allt du säger. Man låter sig inte bara övervakas, man betalar själv villigt redskapen för nämnda övervakning. Merparten av befolkningen har alltså blivit debila idioter. Detta skulle ingen ha gått på i min ungdom.
Själv undandrar jag mig övervakningen så gott det går. Jag handlar kontant så mycket det går. Jag åker kollektivt anonymt. Jag ringer över kopparnätet anonymt, och likaledes anonymt med kontantkort i en gammal mobil. Jag lyser med min frånvaro på sociala medier som Facebook, Twitter, med mera. Med andra ord; det går inget vidare att sätta upp Big Data på mig.
På den tiden du hänvisar till med Echelon trodde vi nog alla att vi levde i en demokrati. Det gör vi inte längre. Vi befinner oss av allt att döma i ett läge som Wilhelm Moberg kallade för ”demokratur”. Det är det sluttande planet mellan demokrati och diktatur. Staten visar upp alla demokratins yttre tecken och institutioner, men skrapar man lite på ytan så kommer det upp helt andra saker.
TomasKronberg 2018-03-20 22:28
Ja, vi har passerat 1984.

Det går inte att ringa över kopparnätet anonymt (telefonkiosker undantaga, men det finns ju nästan inga kvar), det går inte ens att ringa anonymt på ett oregistrerat kontantkort - polisen kan i alla fall se vem du har ringt och var du befunnit dig även om de inte vet vem som är ägare. Jag har beställt kontantkort från Telia som de skickat till min hemadress, så någonstans finns ju även de uppgifterna.

Bra för polisen, men i ett totalitärt samhälle blir det ju förödande för medborgarna. Vi bor i Sverige så jag är inte så orolig - än så länge.

För övrigt tror jag inte folk är dummare nu än tidigare, inte klokare heller.

Kommer att tänka på ett citat av Albert Einstein (fritt efter minnet):

"Två saker är oändliga: universums storlek och människans dumhet, men på senare tid har jag börjat tvivla på hur det är med universums storlek."

/T



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg