Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4110 / Kameraköp och trender! Tänk på det innan ni ev. köper en Fuji X100!


Morgonstund har guld i mun som pensionär! Det är en av skillnaderna mot när jag jobbade! Att få sitta kvar och fullföllja läsningen av tidningar eller böcker det känns bra! Men visst va det kul att jobba också! Nu hade jag ett litet eget jobb på jobbet, så det va nog mycket därför det gick bra, men måste ofta ändå iväg utan att ha hunnit läsa tidningen klart! ;) Jag kunde visserligen jobba hemifrån om det behövdes, men då missade jag fikarasterna och samtalen med arbetskamraterna!

Och social samvaro e viktig! Social i verkligheten alltså! Så därför fotofika i morgon i Södertälje med kameravisning av en nuköpt Fuji X100F! Nog en naturlig utveckling för en fotograf som vill utvecklas! Från prylar till bilder!:)

.



Och så mera om Fuji X100! Det är en begränsande kamera, tänk på det! En kamera med fast optik kräver såklart en del av fotografen! Så om du mest fotar gatufoto eller nära reportage, eller har den som resekamera eller familjekamera, så funkar den mycket bra i rätta händer! Men inte till allt det andra! Så tänk på det! Men kameran e lätt att ha med sig! Även under jackan i en snöstorm, men som sagt, det är fast optik! Glöm inte det!

Anledningen till den här varningen e att jag tycker mig se ett ökat intresse för Fuji X100-kameran! Nåja, kameran passar inte för alla som sagt, men för en liten grupp fotografer, och där verkar gruppen växa! Annorlunda bildskapare kan man väl sammanfatta den gruppen som! Med tanke på den fasta optiken! Men det verkar funka mycket bra för dom! Men de kanske inte e den fasta optiken som det beror så mycket på, utan att dom tar bra bilder för övrigt, så det e kanske därför dom väljer en X100!?
Å så kanske X100 har blivit en ny trendkamera, som en M Leica med 35:a va förr!

Men hur som helst, tänk er för innan ni köper någon X100-modell!
Se'n kan det vara försent! För då sitter ni där!

Slut för nu!
/Bengan

Inlagt 2018-03-21 09:25 | Läst 1913 ggr. | Permalink
Kameror, kameror och kameror. Jag kontrar med bilder från en av de bästa dokumentärfotograferna som vandrar på denna jord: https://myakishev.viewbook.com/
per-erik åström 2018-03-21 11:27
TACK Mikael Good. Vilka fantastiska bilder... kände inte till fotografen sedan tidigare. Jag ber att få tillägga ytterligare en fotograf - fortfarande levande och aktiv. Han har betytt väldigt mycket för mitt sätt att se, våga vara närvarande och plåta.
Med vänlig hälsning/per-erik

http://pro.magnumphotos.com/C.aspx?VP3=CMS3&VF=MAGO31_10_VForm&ERID=24KL53ZTH6

PS. Om vi nu ändå ska snacka kameror; I somras drabbades jag av en stroke som jag långsamt återhämtar mig ifrån. Problemet är bara att jag inte riktigt klarar 1/8-del på fri hand med hysad skärpa länge, vilket jag alltid gjort tidigare. Jag gick därför till en fotoaffär häromdagen och bad att få prova den nya Fuji X-H1 med inbyggd stabilisering. Säljaren lovade fem steg... jag greppade kameran bländade ner tills jag hamnade på min 1/8-del och ta mig sjutton om det inte blev skarpt. Så får det alltså bli, en ny kamera som funkar för mig och som gräver ytterligare ett svart hål i ekonomin.....DS
Svar från Benganbus 2018-03-21 17:48
Mikael! Mycket intressant och bra den här Myakishev! Skall titta en gång till och litet långsammare!
/B
Svar från Benganbus 2018-03-21 17:49
Per-Erik! Bruce Davidson är en av mina favoriter!
/B
mombasa 2018-03-22 10:42
Hej. Tack för länken. Hade tappat bort kontakten/länken med Myakishev i samband med ett datorbyte för nåt år sedan . Jättefina bilder. Tack hr Björkbom för användande av bloggen i detta ärende.
Chasid 2018-03-22 18:23
Bruce Davidson är också en av mina favoriter. Det finns många bra dokumentärfotografer i vårt östra grannland. Jag var med i en sluten Facebookgrupp för ryska fotografer för ett par år sedan och blev bekant med en del av dem. Anledningen till att jag fick vara med trots att jag är svensk var att de ansåg att jag hade en väldigt rysk stil och det tog jag som en komplimang! :)
Jag kommenterar bara första delen, så släpper jag kameror för denna gång. Jag gick i pension för 1,5 år sedan men har behållt 20% i mitt gamla jobb, det var det man maximalt fick arbete om man börjat ta ut tjänstepensionen. Det har fungerat fint för mig, jobbar hemifrån och är på arbetet kanske en gång per kvartal eftersom jag samtidigt som pensionering flyttade 25mil från arbetet, men det är trevligt att ha kvar kontakten även om det nu oftast är per telefon eller mail.
Svar från Benganbus 2018-03-21 17:52
Det låter trevligt att kunna plocka russinen ur kakan som du gör! Social samvaro, på riktigt, är viktig!
Mvh Bengan
Marknadsföring hade nog varit ditt gebit, eller var det?. Men det framställs på ett ödmjukt sätt. Det gäller att motstå frestelsen till nya köp, för min del. Själv så är jag trogen användare av ett av de mera anrika kamerorna viilken är detsamma, men det fungerar bra även med adapter och blandad optik ex. Rysk och Pentax fina 60-70-tals optik/ NE
Svar från Benganbus 2018-03-21 13:18
Det va länge sedan jag jobbade på en marknadsavdelning! Femton år sedan! ;) Men som jag sa, den e litet speciell Fuji X100, inte nå'n dussinkamera precis, det bör man hålla i minnet! De flesta klarar sig bättre med ett annat hus och en zoomoptik, det är så kameramarknaden ser ut i det större amatörperpektivet! ;)

Å skall man tala om marknadsföring så kan den bestå av många olika saker, tydliga eller otydliga eller antydningar! Eller en liten blandning, som här! :)
https://vimeo.com/20736616
/B
Trender eller ej, det blir ingen X100;)
Har sagt det förr men gör som per-erik, nästa kamera ska banne mig ha IBIS.

/Stephan
Svar från Benganbus 2018-03-21 17:53
Respekt för andras åsikter är demokrati!
Till en viss gräns! ;)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg