Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3990 / Så va de det här med Jesus igen! Och Kalle Anka! Och ha nu en God Jul!

Fotomässan


Många firar den Jesus som man bestämde på Kyrkomötet i Nicaea år 325!  För det fanns andra berättelser om Jesus, och man ville ha litet ordning på hur folk skulle tro och då bestämde man att ha ett möte om det här! Jesustron, va ganska spretig innan! Man passade även på att varna för olämpliga Jesusskrifter och olämpliga förkunnare av Jesustron!

Ett dokument som man varnade speciellt för var Thomasevangeliet! Och bestämde att dom som hade ett sådant skulle förstöra det! Så exakt vad som stod i Thomasevangeliet visste man inte före 1945, för då fick arkeologer tag i några avskrifter som några munkar i ett kloster i Sinai gömt i en kruka i stället för att förstöra det!

Nu e Thomasevangeliet inte någon berättelse om Jesus liv och leverne utan uppgår till 114 Jesusord,  kallade logia (grekiska"logion",= yttrande) Vad som kunde vara extra kontroversiellt är att Jesus i Thomasevangeliet bla. påstår "att himmelriket är här och nu, men människorna ser det inte"!
Och han sa också, "Om himmelriket är däruppe, då har ju fåglarna kommit dit före er!"

Bland de dokument man fann 1945 finns även evangelium av Maria och Petrus!
I några andra dokument påstås också att Jesus hade både kvinnliga och manliga lärjungar, och att Jesus pussade lärjungen Maria på munnen!
Så jag misstänker att dom nog va ett par! :)

Men som sagt, en del tror på de berättelser som fastställdes i Nicaea, andra e nyfikna på Thomasevangeliet, och kanske även på Marias evangelium och andra tror på Kalle Anka på Julaftonen! ;)
Alla har såklart sin tro! :)

God Jul på er!
/BenganPostat 2017-12-23 19:11 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3989 / Gnesta-Planket 2018!


I höstas så funderade jag på om inte 2017 kunde bli det sista Gnesta-Planket! Då har varit åtta Gnesta-Plank i  rad, så det kändes ganska lagom nu! Och som jag tycker, det hade varit en trevlig bildutställning under de här åren! Just genom det lilla så hinner man ofta prata med varandra, både besökare och utställare! Fotomingel liksom! Och så finns det fik mycket nära utställningen! Fik e viktigt! Och under de här åren har det varit en intressant och spännande blandning av fotografer! Jag bara bockar och tackar för de fotografernas medverkan!

.Men i förra veckan blev jag inbjuden till Kommunstyrelsens möte här i Gnesta! Och fick blommor och tacktal och blev omskriven i lokaltidningen, och hörde även att jag blivit nämnd i Radio Sörmland!

Å då fattar ni leget! Inte så svårt va! Så det e bara å börja jobba!

Det blir ett Gnesta-Plank 2018! :)
Lördagen den 28 juli!
Väl mött!

/BenganPostat 2017-12-22 09:24 | Permalink | Kommentarer (26) | Kommentera

Straight 3988 / Medvetandegraden ökar etappvis!Ingen liten grej, om man ser det i stort!

Men vad gäller medvetandet för andra saker, min morgontidningsläsning sker ofta i två etapper, den första etappen innebär att jag förstår att dagens tidning ligger på bordet, och det känns ju bra, för samhället fungerar då!

Andra etappen, med hjälp av kaffe och smörgås, där börjar jag även hitta en del intressanta artiklar i tidningen! Det e som att saker dyker upp ur en morgondimma! Mycket intressant upplevelse på flera sätt!

.Efter ett tag så kan jag läsa annat än DN också! Jag har fått en tidning om elbilar! Tack Måns! Elbilar e framtiden likaväl som elkameror, elficklampor och elpistoler! Elpistoler e förresten avgasfria! Men elektriska lampor har funnits ganska länge!

Nu ljusnar dagen liksom!

/Bengan

Ps. Min XP har också svårt med mornarna...Postat 2017-12-21 08:22 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3987 / Tröstkonsumtion!Mycket av det vi gör eller köper e nog ofta tröstkonsumtion! Att köpa tröst i en frustrerande vardagsvardag! Å nu till julen kan man ju bra ana hur mycket tröst vi behöver! Både i prylar och mat! Jag hade varit ute med Roffe i snålblåsten på gärdet i den gråglåmiga ekorrhjulsförejulvardagen och kände då jag kom hem, att nu f-n e det lege för litet tröstkonsumtion! :)

.Så det blev pannkakor! På en onsdag! I färg! :)

Nu känns livet lättare,
och dagarna blir i alla fall inte kortare efter det här!
Framtiden e vår!
/BenganPostat 2017-12-20 13:08 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3986 / Det här med en liten, analogliknande kamera, e kanske inte så dumt!

Å nu menar jag Fuji X100 igen så klart! Jag fick som sagt en påminnelse om det här när jag talade med journalisten från SN i måndags! Hon trodde det va en äldre analog kamera, men när jag förklarade och visade, så tyckte hon X100 va både en liten och praktisk digitalkamera!

Jag har nog förstått det här tidigare att en del människor tror Fuji X100 är en äldre analog kamera! Beror nog mycket på utseendet, men även för att den e "kromad"!  Å det här e litet kul och intressant faktiskt,  att kameran verkar litet amatörliknande och äldre, för det e nog inte så dumt i vissa fotosituationer! Man verkar ganska ofarlig i sitt fotande! ;)

Men det e klart, jag förstår man kan i vissa fall behöva en mer "riktig kamera" eller hur man säger, då man man tex skall göra mycket stora kopior, eller att man har ett specialintresse, typ sport från läktaren eller liknande! Men för mig som amatör, familjefotograf och hundfotograf, och som lägger de flesta bilderna på webben, så funkar X100 mer än väl!

Ny dag, med nya utmaningar och idag blir inte dagen kortare i alla fall!

/Bengan

Ps. Men det här kan bli litet knepigt, om jag tex i framtiden skall köpa en nyare X100! Svart eller krom? ;)Postat 2017-12-20 09:00 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg