Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3986 / Det här med en liten, analogliknande kamera, e kanske inte så dumt!

Å nu menar jag Fuji X100 igen så klart! Jag fick som sagt en påminnelse om det här när jag talade med journalisten från SN i måndags! Hon trodde det va en äldre analog kamera, men när jag förklarade och visade, så tyckte hon X100 va både en liten och praktisk digitalkamera!

Jag har nog förstått det här tidigare att en del människor tror Fuji X100 är en äldre analog kamera! Beror nog mycket på utseendet, men även för att den e "kromad"!  Å det här e litet kul och intressant faktiskt,  att kameran verkar litet amatörliknande och äldre, för det e nog inte så dumt i vissa fotosituationer! Man verkar ganska ofarlig i sitt fotande! ;)

Men det e klart, jag förstår man kan i vissa fall behöva en mer "riktig kamera" eller hur man säger, då man man tex skall göra mycket stora kopior, eller att man har ett specialintresse, typ sport från läktaren eller liknande! Men för mig som amatör, familjefotograf och hundfotograf, och som lägger de flesta bilderna på webben, så funkar X100 mer än väl!

Ny dag, med nya utmaningar och idag blir inte dagen kortare i alla fall!

/Bengan

Ps. Men det här kan bli litet knepigt, om jag tex i framtiden skall köpa en nyare X100! Svart eller krom? ;)

Inlagt 2017-12-20 09:00 | Läst 2063 ggr. | Permalink
Bottenkänning i morgon. Sen vänder det! Jag har samma erfarenhet som du. Många förvånas över att X100 är digital. "Den ser ju så gammal ut". Jojo, man är modern i smyg =)
Ibland uppstår faktiskt samma "problem" med X-E2": an ;)
Men då får man snabbt ta ner åskådaren på jorden igen
så man inte blir beskylld för att vara efter sin tid.
Mv/Gunte..
Chrome - Chrome - den är snygast om det är viktigt. En gammle man (jag) uppfattas som mindre "farlig" med den.
Med den nya 24,3 MP X-Trans CMOS III-sensorn (gjord av SONY till och för Fuji) och helt ny X-Processor Pro, är det möjligt att göra stora förstoringar med den här fantastiska kameran. Jag har sett lite mode och resfotografer gör det på YouTube - om man kan lita på det :-)
Med fotohälsningar från Erik.
PS: Jag får fortfarande inte pengar från Fuji :-)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg