Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3726 / Logistik, information å allt det där! Och tankar om det otänkbara!


Man gräver upp rör i Gnesta, och vi fick information via lapp i brevlådan i veckan att vattnet skulle vara avstängt på lördagen mellan 07.00 och 16.00  så jag laddade upp med vatten i hinkar och liknande! Inga problem! Men inte stängdes vattnet av!
Men Ok, Roffe och jag sov en halvtimme på em, då kanske vattnet va borta...?!

I går va vattnet borta, det märkte jag när en äldre granne ringde! Jag ringde kommunen, jo visst va det så, det stod på hemsidan! Men ingen lapp i brevlådan idag då frågade jag! Nej inte i dag! Ok, skall meddela den gamla damen utan internet att det stod på internet sa jag! ;)

Idag duschade jag tidigt, 06.00 , för jag skall in till Stockholm i em och man vet ju aldrig! Gick se'n in på hemsidan, jodå, idag mellan 07.00, och så länge det behövdes skulle vattnet vara avstängt! Men 10.00 finns det fortfarande vatten, och ingen rörelse ute på gatan, men det står en vattentank där i alla fall, å det e väl bra på nå't sätt!

Kokade litet kyckling till Roffe och funderade på det här med information och logistik och hur det skulle vara om det hände nåt allvarligt! Tex om proppen skulle gå i hela samhället, och att det stod på internet om det!

I dag Tårtan!
/BenganPostat 2017-04-27 09:27 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3725 / Ge mig fem minuter sa Roffe!Roffe, kan jag få tala med dig ett ögonblick?
.


"Ok, va er'e om?"
De e sån't där aprilväder idag och vi skall ut på en förstarunda för litet större grejer, sa jag!
"Jag fattar"
, sa Roffe!

.


Ok, här är förutsättningarna, sannolikt om fem minuter!
"De e lugnt", sa Roffe!

.


Som sagt, de va lugnt, han fixade det, och vi hann in i bilen före hagelskuren och nu ligger han på mattan i en solstrimma och jag tar en påtår med kanelbulle!
Roffe e en himla säker lagspelare! :)
/BenganPostat 2017-04-26 12:37 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3724 / Nu kommer det reklam! Nästan om Leica! Och så Tårtan i morgon torsdag!

Kamera, Fuji X100!

Och en ständig undran, varför gjorde inte Leica den här kameran! Nu menar jag som en slags "lågbudgetleica", eller hur man säger i Leicakretsar! Vid sidan om M Leica alltså! För jag tror att hade man haft en likande kameramodell, i stället för de kameror man haft under några år, typ Leica- X och en del annat så kunde Leica säkert ha breddat sin marknad även till yngre fotografer! :)
Och det skulle nog finnas en del äldre som också skulle köpt den här modellen om det bara stod Leica på den! ;) Men det va Fuji som tog tag i stafettpinnen och gjorde den här lilla behändiga och mycket kompetenta "digitala C M Leican"! ;)

"It’s all about fantastic image quality packed up neatly in a fantastically designed container that just begs to be carried around and used. It does everything you would expect from a modern digital camera, and it does so in style. This is my desert island camera. I could reduce to this, easily."

Å här kommer "reklamfilmen" där den här texten står!

Och tack för den här länken och flera andra intressanta länkar Magnus Dagnell! :)

Å det e inte bara reklam det e fina bilder också!

/Bengan
Postat 2017-04-26 09:12 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3723 / Tårtan e på torsdag denna vecka!

Som sagt, Tårtan e på torsdag i denna vecka! Nästa Tårta e som vanligt på en onsdag!

/Bengan

Ps. Bilden e tagen med en iPhone 4S,  8 megapixel och Zeissoptik! :)Postat 2017-04-25 22:45 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3722 / Leica M10 vs Fuji X100F vad gäller skärpa!
Jag har ju köpt nya Fotosidan magasin i butik, dyra grejer! ;) Och där läst testen av X100F och även läst artikeln om sensorer, och då dyker frågan upp, blir det lika skarpa bilder med X100F  som med Leica M10? Båda har ju sensorer på 24 megapixel! Den ena kameran har större pixlar på en större yta och borde ju då ta "skarpare bilder!" Och även ha ett bättre dynamisk omfång?

Men bruset verkar ju bli lägre i mindre pixlar, enligt artikeln, och "Så på bildnivå tjänar vi generellt på att stoppa in mindre men i gengäld fler pixlar. Plus att vi får ökad upplösning som bonus."

Ökad upplösning på bildnivå! Så det blir "skarpare" bilder med X100F alltså!?
Er'e så man kan tolka det hela?

/Bengan

Ps. Jag vet att vissa kan läsa Bibeln konstigt! ;)Postat 2017-04-25 07:52 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg