Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3603 / Är det unikt att kopiera Bruno Amadio? Men å andra sidan, det kan bli många gillanden! ;)I dag va vi på Artipelag! Min fru ville dit! De e tur att det finns nå'n kulturellt drivande i familjen! Spännande ställe Artipelag! Nu va vädret litet grått, så strandpromenaden blev litet kall! + 5 grader och motvind! Men efter det smakade kaffe med semla bra! Jag läste i tidigare utställningskataloger, bla så hade ett antal fotografer haft utställningar på Artipelag! Jag läste också att fotografin sannolikt är ett kommande investeringsobjekt även i Sverige!

.Och vad är det för typ av fotografi som blir intressant! Sannolik litet udda och unik fotografi! Det fanns några fotografer i en av katalogerna som va intressanta! Bilden här ovan e inte från någon katalog, utan bilden satt på en vägg!

Å andra sidan, vad gäller bilder typ Gråtande barn, som det finns c:a 1,5 miljoner av i svenska hem, och om då konstnären hade fått en tiokrona per bild! :)

Å så va den här dagen slut!
/BenganPostat 2017-01-27 22:18 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3602 / Gödel, Turing mfl! Och några tankar om bloggmobbare! Och om Leica M8!


Mobbare har funnits förr och inte bara som nutida bloggtroll! Nu märks dom tydligare bara! Och många fritänkare har såklart blivit utsatta genom tiderna! Tänker bla. på Hypatia, kvinnlig grekisk matematiker! Att vara kvinna va det första misstaget hon gjorde! Så hon blev stenad av en kristen mobb! "Du skall inte tro att du e så dj-a bra!" 
Se'n kan man gå vidare genom historien! (Men det blir för mycket att redovisa här) Men tänker i alla fall på Turing! Hade han varit "normal" å inte så dj-a kvinnlig, så hade det nog gått bättre för honom i det dåtida England!

Å nu har vi internet numera! Vilka möjligheter för de som inte kan hitta på nå't själva att äntligen få göra sin röst hörd! Äntligen! Att äntligen få börja att märkas! Men de e klart, dom har ju märkts en del även förr, speciellt mot kvinnor!

Så en sammanfattning! Mobbaren e själv en ganska fantasilös person, som blir sur då nå'n annan kommer på nå't bra! Och det underlättar om mobboffret avviker i utseende eller normattityd eller e kvinna! För då kan mobbaren lätt få med sig andra ickekonstruktiva!
Men Ok, för att inte vara helt orättvis, visst kan mobbare hitta på nå't eget ibland, tex att kasta sten tillsammans!

Och att känna igen en mobbare på nätet e också ganska lätt! Det man märker e bristen på egna idéer! (Frånsett eventuellt det där med stenar såklart) Och bloggtroll e ofta mest intresserade av vad andra har för "konstigheter" för sig! Och det enkla budskapet i en kommentar brukar vara, "E du så dj-a bra du då?" eller "de va ett dj-a tjat om det här hela tiden"   
Alltså, en kommentar som inte tillför något, utan mest e till för att äntligen få vara med och tycka, och då tala om att att skribenten har fel, eller i klartext, "Er'u så dj-a dum i huvet att du inte fattar vad som e rätt å fel så skall du sluta å skriva?" :) ;)

.För övrigt här i världen så funkar Voigtländer 1,8/28 mm bra på Fuji X-E1! Den optiken blev populär när Leica M8 kom, det blev ungefär som en 35:a på M8! Det blir ungefär likadant på X-E1! Om man vill köra manuellt på X-E1!

Nog för tillfället, för Roffe håller på att vakna! Utan Roffe så hade jag nog inte kommit ut så här varje dag! De e bara å bocka och tacka för det här trevliga livssällskapet!
/Bengan

Ps. Det stod Gödel också i rubriken, men det tar vi nå'n annan gång! :)
Postat 2017-01-26 08:47 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 3601 / Alltså, i morse kändes våren en bra bit bort...

Men Roffe verkar inte bry sig, han lever ju mera ett doftliv! De e väl så det är för hundar! Men för att försöka hitta aningen litet tröst, så åkte jag och kollade om Brooklyn Black Chocolate Stout va på gång, å de va den! Nästa vecka! Nu ljusnade det en aning i tunneln! :)

/BenganPostat 2017-01-25 11:52 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3600 / "Varför sparar du gamla fototidningar?" Har ni hört det nå'n gång? ;)

Brukar försöka med, att "det är en intressant artikel i den här tidningen"  Och ofta är det så, för man försökte ju även då blanda teknik med fotografer och bilder i tidningarna! För att locka in en större köpkrets!

.

Den här tidningen har ett reportage om en mycket intressant fotograf! Och även en test av en spännande kamera! Och att titta på äldre bilder och tidigare fotografer  kan innebära att man ser att det mesta är inte så väldigt nytt under solen! Man kunde fota bra förr också!
Å andra sidan, vad spelar det för roll om inte konsumenten e så påläst! ;)


Å så litet historia om SLR-objektiv!

När SLR-kameran kom så blev det svårt med vidvinkelobjektiv. En mätsökarkamera hade ofta plats för ett objektiv som stack in en bit i kamerahuset, men nu blev den platsen upptagen av spegeln! Så Zeiss löste det här, mycket kortfattat alltså, med att sätta en negativ lins framför en mätsökaroptik, typ Biometar, och så fick vi våra retrofokusobjektiv för SLR-kamerorna, typ Flektogon! :)

.Här är ett Biogon med en stor bakkropp, gick bra på 1930-tals Contax och Leica. Sedan kom den nya Contaxen, då blev det litet trängre, Biometar alltså, och med en SLR-kamera så va utrymmet helt upptaget, och så måste optiken fram en aning också, då blev det Flektogon alltså!

/Bengan

Ps. Numera jobbar Leica litet med retrofokus på några av sina nya M-o bjektiv, just för att flytta fram konstruktionen en aning!  M Leica har litet för kort avstånd mellan optik och sensor för att det skall vara optimalt! Och då e det bra att jobba på flera sätt, inte bara med sensorn! Så M-objektiven har blivit litet större! Det kan man även se på vissa moderna Zeiss Ikon-objektiv, typ nya Biogon 2/35 mm! Helt klart ett retrofokusobjektiv! Men tyvärr så gjorde inte Zeiss någon digital mätsökarkamera!Postat 2017-01-25 09:31 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3599 / Åter efter några timmar på Sörmlandsleden med Roffe och Biogonen!

De va halt på en del ställen, så de va väl inte helt lyckat att välja Sörmlandsleden just nu! Men vi hittade i alla fall en fin fikaplats uppe på ett berg på hemvägen! För Roffe gillar att sitta högt! Å här va han litet sur, för han fick inte någon kanelbulle! Hundar skall inte äta kanelbullar sa jag!
Efter en stunds surande sa han, det kommer en helikopter! Det va helt vindstilla och knäpptyst, jag varken såg eller hörde något!?
Efter några minuter kom en helikopter!

.Tog några bilder med Biogonen under vandringen och fick en bild med en reflex! Men så här rakt in i solen så borde det bli litet interna reflexer! Ni ser bländarreflexen och litet diffust i mitten va?
Men heder åt den här 1937:an i alla fall!

Nu skall jag börja fixa middag!
Carpe liksom!

/BenganPostat 2017-01-24 16:21 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg