Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3602 / Gödel, Turing mfl! Och några tankar om bloggmobbare! Och om Leica M8!


Mobbare har funnits förr och inte bara som nutida bloggtroll! Nu märks dom tydligare bara! Och många fritänkare har såklart blivit utsatta genom tiderna! Tänker bla. på Hypatia, kvinnlig grekisk matematiker! Att vara kvinna va det första misstaget hon gjorde! Så hon blev stenad av en kristen mobb! "Du skall inte tro att du e så dj-a bra!" 
Se'n kan man gå vidare genom historien! (Men det blir för mycket att redovisa här) Men tänker i alla fall på Turing! Hade han varit "normal" å inte så dj-a kvinnlig, så hade det nog gått bättre för honom i det dåtida England!

Å nu har vi internet numera! Vilka möjligheter för de som inte kan hitta på nå't själva att äntligen få göra sin röst hörd! Äntligen! Att äntligen få börja att märkas! Men de e klart, dom har ju märkts en del även förr, speciellt mot kvinnor!

Så en sammanfattning! Mobbaren e själv en ganska fantasilös person, som blir sur då nå'n annan kommer på nå't bra! Och det underlättar om mobboffret avviker i utseende eller normattityd eller e kvinna! För då kan mobbaren lätt få med sig andra ickekonstruktiva!
Men Ok, för att inte vara helt orättvis, visst kan mobbare hitta på nå't eget ibland, tex att kasta sten tillsammans!

Och att känna igen en mobbare på nätet e också ganska lätt! Det man märker e bristen på egna idéer! (Frånsett eventuellt det där med stenar såklart) Och bloggtroll e ofta mest intresserade av vad andra har för "konstigheter" för sig! Och det enkla budskapet i en kommentar brukar vara, "E du så dj-a bra du då?" eller "de va ett dj-a tjat om det här hela tiden"   
Alltså, en kommentar som inte tillför något, utan mest e till för att äntligen få vara med och tycka, och då tala om att att skribenten har fel, eller i klartext, "Er'u så dj-a dum i huvet att du inte fattar vad som e rätt å fel så skall du sluta å skriva?" :) ;)

.För övrigt här i världen så funkar Voigtländer 1,8/28 mm bra på Fuji X-E1! Den optiken blev populär när Leica M8 kom, det blev ungefär som en 35:a på M8! Det blir ungefär likadant på X-E1! Om man vill köra manuellt på X-E1!

Nog för tillfället, för Roffe håller på att vakna! Utan Roffe så hade jag nog inte kommit ut så här varje dag! De e bara å bocka och tacka för det här trevliga livssällskapet!
/Bengan

Ps. Det stod Gödel också i rubriken, men det tar vi nå'n annan gång! :)


Inlagt 2017-01-26 08:47 | Läst 1207 ggr. | Permalink
Tack för ett underhållande inlägg. ;)
Klappa Roffe!
Svar från Benganbus   2017-01-26 16:54
Tack för betyget!
Roffe e klappad och hälsar och tackar!
/B
Gödel är väl lätt... Han sa att för varje kameramodell och varje tillräckligt stor samling av gamla objektiv så finns minst en kombination som inte finns adapter till....

;-)
Svar från Benganbus   2017-01-26 16:55
Och Gödel sa också, att vi vet mer om kameror än vad vi tror oss veta!
Kunskapen bakom alla algoritmer liksom! :)
/B
Den där Ultronen har väl största bländaröppning 1,9. Lika udda som Sonnarens 1,5. Tryckfelsnisse?
Svar från Benganbus   2017-01-26 16:52
Tack Thomas!
Å vad gör man väl inte för att få kommentarer i bloggen! ;) :)
/B
Gillar bilden på Roffe.Måste varit när han var ung valp Fast du missade fokus. Det var väl inte dina jeans som var mest intressanta?
Svar från Benganbus   2017-01-26 16:50
Mobiltelefonbild! Inte jag, min fru! ;)
Nu har jag tagit över hennes telefon å då e väl bilderna mina va? :)
/B
Flash Gordon   2017-01-26 17:12
Ja fruar kan inte fota. Det vet vi alla .Så alltid bra att skylla på dem:-)
Svar från Benganbus   2017-01-26 21:20
Fast jag tror det e litet oskärpa också, min hand och byxben har skärpa,
de e nog det lilla hundhuvudet som rör sig! :)
/B
Flash Gordon   2017-01-26 21:27
Du har helt rätt. Det borde jag sett.Det är Roffe som är allt för mycket på.
Vilken hund är inte det?
Med det skärpedjupet en iPhone bild?
Nja.. På Leica M8 blir 28:ans brännvidd ca 37mm och på X-E1 blir den ca 43mm, eller?
Men den ser väldigt snygg ut på din X-E1! Och att den är så stor bör kanske innebära att linselementen kommer längre ut i förhållande till sensorn, vilket isf bör innebära mindre oskarpa kanter?
Svar från Benganbus   2017-01-26 20:19
Stämmer bra, c:a 42! :)
Det e en retrofokus såklart, nio linser vad jag kommer ihåg, med en ganska liten utgångslins, som inte ger så sneda kantstrålar och vad jag kan se, hyffsat bra skärpa även i hörnen på X-E1! Visst ser den litet stor ut med motljusskyddet, som ut som en liten kort tele!
/B(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg