Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3554 / E det så farligt att äta kött som det står i den här motortidningen?

Å skriva om det här några dagar före julafton, de väl ändå å svära i kyrkan! Men det står så i den här motortidningen? Att de e bättre att köra diesel än att äta kött! Ok, så står det nästan i alla fall!

.Här kan man trimma sim dieselbil!

Men en bakgrund till det hela! Jag läser inte bara om foto, de kan även vara Forskning & Framsteg, DN, SN, om Vendeltid, Rocky, Leica och en del annat, och i dag va det en motortidning och hur trimma dieselbilar! Man måste vara litet av allätare! ;)

Så håll i er nu!
.

Och här är köttartikeln! Inte vet jag om det här stämmer, men det verkar vara en seriös tidning, nå'n annan som läst den här tidningen någon gång? Å kollat om tidningen e seriös alltså! Så det inte bara e bilindustrin som e ute efter köttätarna!
Men om det nu e så som Tärnström skriver, visst e det intressant! ;)

Hur som helst, snart e det dags för Kalle!
Så jag får önska en God Jul! :)

/Bengan
Postat 2016-12-22 19:42 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3553 / Avslutning på Tårtan! Kul, trevligt! Och så test av 8 mm-optik på Fuji!

De va Ronny som hade testobjektivet med sig! Samyang MF 8/2,8! Men här vågar jag nog påstå, objektivet är inte speciellt bra till porträtt!

.

Men man får med en hel del! :)

.

Men man får inte med alla på en bild, så det fick bli två bilder!

.

Och vid bordet i närheten undrade man vad vi höll på med!  Men här är det med Fuji 18 mm f2, som efter 8 mm kändes som ett teleobjektiv!

Men som sagt, kul trevligt som vanligt och med hög ljudnivå! Man hör i stort sett bara grannen vid bordet säger,  så vad Ronny, Per-Erik och Krister talade om i andra ändan av bordet, det vet jag inte! Men på vår hörna va det diskussioner om bilden, prat om sång, om specialverktyg och virtuella glasögon bla!

Se'n fick jag åka bil med Ronny till Södertälje, där Pendeltåget till Gnesta stod inne med två minuter till godo! Tack för det! ;)

/BenganPostat 2016-12-21 21:50 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3552 / Äntligen på plan mark känns det som!Dagen blir inte kortare längre, så nu växer hoppet! Men det händer inte så mycket, de e först om en dryga månad man nog kan märka nå't tydligt! Under tiden får vi kolla på julklappar, kameror och liknande!

.

God Jul med en grej alltså! :)  Och om din talang kräver en riktigt bra å ny kamera, så varför inte, när vi ändå e i gång så här till jul! ;)

Å då vad gäller prylar och mat å liknande! Tycker det e litet konstigt med allt det här ekologiska! Nästan allt e ju ekologiskt numera! Äpplen, päron, lax, julskinka, viner, kassakvitton, lingonsylt! Lingonsylten e desutom svenskodlad i friska ishavsskogarna nära Polcirkeln! Å bilar e väl nästan också helekologiska också snart!? Tänk va dom kan numera!

.Men ändå, jag tror inte vi har en chans med miljön, även om vi köper tre eller fyra batteribilar per hushåll varje år och sedan åker till återvinningen flera gånger per dag och sorterar tomglas och tidningar!

Ok, de va det om det!
Vad gäller Julen och en passande låt att sjunga! "Hej tomtegubbar slå i glasen och låt oss lustiga vara! En liten tid vi leva här med mycket möda och stort besvär!"
För snart e festen slut, så det gäller att passa på att sjunga litet passande!
Julfesten menar jag såklart! ;)

.Å den här telefonen funkar fortfarande utmärkt! Med originalbatteriet! Sedan 2003! Viss e det konstigt!

Och idag e det Tårtan!
/BenganPostat 2016-12-21 10:08 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3551 / Undrar om det kan bli för mycket grönsaker i maten? Å så litet om Leica igen!

I dag va det rester till lunch! (Det som blev över från igår alltså) Å det va nästan bara grönsaker! (Förutom ägg till biffsmeten)  Potatis, morötter, purjolök, jordärtskockor, vitlök och så kryddor och syrad vitkål med lingonsylt å så en finsk pirog! Och en Dansk öl, som e gjord på jäst, vatten, humle, vete och havre! Havre, det va intressant!

Mycke grönsaker er'e, å jag undrar om det kan vara så bra! Å så blir det kaffe och några pepparkakor efteråt! Men ingen kanelbulle! ;) Men det kändes i all fall Ok efter maten!

Å så va det intressant läsning till det här! Leica-bilder! :)

.

.

.

Å så va den här dagens slut!
Roffe och jag va i alla fall ute några timmar innan mörkret föll med en duns!
Å i morgon Tårtan!

/Bengan


Postat 2016-12-20 15:16 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3550 / Papperstidningarna blir tunnare och internet blir bara tjockare! Å en bra porträttoptik i bild!Men de e klart, det finns ju mycket mera att läsa på internet än vad som står i tidningarna! Å vissa saker vågar ju inte tidningarna skriva om heller! Därför e det nog bättre att läsa på internet! Å mera demokratiskt också liksom! Alla får läsa vad dom vill!

Från det ena till det andra, oss emellan då alltså, så tror jag att det är CIA som laddat flygplanen med den gas som vi ser efter flygplanen på hög höjd! Och att det även finns en hemlig tunnel mellan Vatikanen och Bryssel! Och att man faktiskt sett IS-anhängare nära Gränna! Men inte en rad om det här har  jag läst i DN! Nu fattar ni vad jag menar va! ;)

Å så va det en annan sak som jag tänkt på, det här med försvaret av Gotland! Och Sverige! Om man skall anfalla Gotland och Sverige, vore inte det bästa att bara stänga av strömmen i stället! Först i alla fall! Det går ju att bomba ganska exakt om man skall tala i krigstermer!
Å man behöver ju inte vara på Gotland för att göra det heller!
Man kan ju även bomba via internet! :)
Jag menar, då funkar ju inte mobiltelefoner eller internet eller Tv,  och då kan man  inte heller  sätta på värmen till sommarstugan via mobilen! Å inte heller kan man Swischa inne på fiket om man vill ha en kaffe och inte kan Regeringen tvittra iväg några varningar till försvarsappen om det här strömavbrottet! :)

Å ere' nå'n som ändå kanske twittrar, så kan det kanske vara nå'n från Vatikanen!
Dom kan ha en bättre uppkoppling vad jag läst på nätet... ;)

Hur som helst, de e i alla fall tunna papperstidningar!
Morsning!
/BenganPostat 2016-12-20 08:31 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg