Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3552 / Äntligen på plan mark känns det som!



Dagen blir inte kortare längre, så nu växer hoppet! Men det händer inte så mycket, de e först om en dryga månad man nog kan märka nå't tydligt! Under tiden får vi kolla på julklappar, kameror och liknande!

.

God Jul med en grej alltså! :)  Och om din talang kräver en riktigt bra å ny kamera, så varför inte, när vi ändå e i gång så här till jul! ;)

Å då vad gäller prylar och mat å liknande! Tycker det e litet konstigt med allt det här ekologiska! Nästan allt e ju ekologiskt numera! Äpplen, päron, lax, julskinka, viner, kassakvitton, lingonsylt! Lingonsylten e desutom svenskodlad i friska ishavsskogarna nära Polcirkeln! Å bilar e väl nästan också helekologiska också snart!? Tänk va dom kan numera!

.



Men ändå, jag tror inte vi har en chans med miljön, även om vi köper tre eller fyra batteribilar per hushåll varje år och sedan åker till återvinningen flera gånger per dag och sorterar tomglas och tidningar!

Ok, de va det om det!
Vad gäller Julen och en passande låt att sjunga! "Hej tomtegubbar slå i glasen och låt oss lustiga vara! En liten tid vi leva här med mycket möda och stort besvär!"
För snart e festen slut, så det gäller att passa på att sjunga litet passande!
Julfesten menar jag såklart! ;)

.



Å den här telefonen funkar fortfarande utmärkt! Med originalbatteriet! Sedan 2003! Viss e det konstigt!

Och idag e det Tårtan!
/Bengan

Inlagt 2016-12-21 10:08 | Läst 2021 ggr. | Permalink
Joo,
här har jag försökt vara miljömedveten och under många års tid fört allt tänkbart till återvinning. Men så blir man straffad för det med.

Det mesta har gått att återvinna här i Finland redan en längre tid, men först nyligen har vi fått insamlingskärl för plastavfall (det som det blir klart mest av). Vi brukar samla på oss en säck och sedan kör iväg med det till en stor container med två "postlåds-stora" öppningar i ögonhöjd på var sida. Det betyder att man måste plocka in plastpinalerna, det går inte att hälla in dem. Där står jag ivrig och plockar och märker mitt i allt att min förlovningsring som suttit på min hand snart i 30 år försvann ner bland plastavfallet... Vad gör man? Borde man vara mindre miljömedveten?

Gamla goda Nokia rules! har också en urgammal sådan som backup till en nästan lika gammal ajfåån 4S.

Tommy S.

p.s. och om ett halv år blir dagarna kortare igen...
ztenlund 2016-12-21 17:34
Jag blir tokig på återvinningskärlen här också. De är designade för att man kommer med en ensam förpackning, tidning eller vad det nu kan vara. Fruktansvärt frustrerande. Mest irriterande är tidningsinsamlingens kärl där man ska försöka få lagom tjocka buntar som man ska passa in i ett "brevinkast" med vassa kanter. Grrrrrr! Problemet är dock förstås att har man så att det går att hälla i så stoppar folk i hela säckar med all möjlig goja som inte ska vara där. Nu står de utanför på trottoaren istället ibland...
Vi är på rätt halva nu och efter trettonhelgen brukar det märkas.
Trevlig helg Tommy.
Vi borde ta hand om våra sopor på ett bättre sätt. För ett antal år sedan var den en svensk som uppfunnit en väldigt effektiv industriell process för att oskadliggöra osorterade sopor. Men den väckte inte så stort intresse, eftersom det är mer politiskt korrekt att sortera soporna.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg