Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3441 / Varning! Kameraloppis igen!
Nu på lördag e det dags igen! Varning alltså! För det kommer att finnas för mycket intressanta fotogodsaker.... suck.. ;) Jag kommer att vara där vid ett säljbord, påhejad av min fru, med prylar, och kanske, kanske med några bilder att sälja!
Å det här måste ju vara ett guldläge för fotoskolor/fotoutbildningar som bla söker analoga grejer! Och för samlare! För kan man sitt ämne, så finns det fynd att göra! Jag vet! :)
Å det e inte bara gamla grejer, det fins nyare digitala grejer också!

Och inte minst, analoga objektiv som man kan ha på digitala kameror för att få litet karaktär på sina bilder! ;)

Hur som helst, skall bli mycket kul och intressant igen på www.kameraloppis.se

/BenganPostat 2016-10-10 22:01 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3440 / Fotohistoria, Zeiss Biogon 2/35 och Tårtan! * Styrketräningen e klar! :)
Morgonstund är lässtund för mig! Min fru som jobbar inom vården lämnar mig tidigt på morgonen och vad då göra? Morgonfika med läsning såklart! Först DN, SN och se'n ofta nå't annat läsbart! Vad gäller annan läsning så blir det ofta historia! Utan att kunna sin historia så blir man lätt lurad vad det än må gälla! Man kan ju bli en så'n där "faktaresistent nyhetsundvikare!" ;) "Varför har ingen sagt nå't om det här till mig tidigare?" ;)  Nåja, alla gör som dom vill, och åsikter och läsande e fritt än så länge! Vad gäller historia och då fotohistoria, så kunskapsrepeterade jag historien om Tio fotografer! Intressant och spännande!

.Och så skall det bli kul och intressant att fota med ett objektiv som slår ett Leica ASPH-objektiv! ;) Men visst blir det litet handpåläggning utan autofokus! Och så kör jag även med fast ISO och ställer exponeringen via sökaren! Men det funkar bra!

.

Började fota litet i går kväll med Biogonen! Bländare 2, 1/30, 800 ISO på fri hand! Skärpan på Ramlösaflaskan! Borde kanske stött armbågarna mot bordet, men å andra sidan att dricka  Ramlösa blir man inte darrhänt av! ;)

Och nu på onsdag så är det Tårtan! Från 15.00 c:a!

/Bengan

Ps. Och om några timmar så blir det utomhusgymträning! Jag skall lyfta litet skrot! Nåja, inte skrot kanske utan ett antal pelletssäckar in i bilen!  :) Tror det blir 832 kg in i bilen i tre omgångar
och 832 kg ut ur bilen också i tre omgångar och se'n in med det i garaget! Det blir väl en dryga 1600 kg..  :)
Men nu e det fixat! Färdig 14.00!Postat 2016-10-10 08:54 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3439 / En bild av Tore Johnson och en Zeiss Biogon ZM-optik med mycket skärpa! * Bloggen uppdaterad!

* Nytagna Biogonbilder sist i bloggen!

.
Den här bilden av Tore Johnson har jag funderat på till och från! När Tore tar den här bilden så står det en kvinna i fönstret i huset på andra sidan gatan och tittar! Hon ser nog Tore! Och resten kan man fantisera om! Känner hon Tore, eller upptäcker hon honom bara när han står och väntar ut en bra bild nere på gatan?

.Och så är det skärpa igen! ;) Och som Ken Rockwell säger: "The LEICA ASPH is sharper in the corners, while this Zeiss is sharper in the center than the ASPH, and has much less distortion than the SUMMICRON ASPH!

Zeiss Biogon på bländare 5.6 enligt Ken Rockwell: "The center is ridiculously sharp, significantly sharper than the LEICA ASPH and certainly the SUMMICRON-M"

This Zeiss 35mm f/2 Biogon ZM is optically superb, but its unique filter size makes it a bear to deploy as part of a larger system. It's also longer and blocks the finder more than any 35mm LEICA SUMMICRON."
Optiken blockerar inte sökaren på Fuji X-E1! :)

Och då jag inte använder hela bildytan på optiken pga av den något mindre sensorn,  så borde den här Zeissoptiken vara skarpare än Leica ASPH på min Fuji X-E1! :)

För övrigt så har Roffe hört att det regnar litet ute, så han låtsas såklart sova! ;)

/Bengan

Ps. Var tvungen att kolla bländare 5,6 på Zeiss-optiken! "The center is ridiculously sharp,  som Rockwell säger! Så skärpan bör ju räcka till! Även om jag hade UV-filter på här!

.Postat 2016-10-09 09:29 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3438 / Halleluja!

(Har ingen aning om vilket objektiv jag haft till den här bilden)

Å så va det Halleluja igen liksom! Kunde inte låta bli att tänka på väckelsemöte efter att ha läst en recension om ett nytt Fujiobjektiv! Säger inte vilket objektiv, för det  e inte så viktigt, men ni känner nog igen tongångarna också vad gäller andra tillverkare, så det här gäller inte bara Fuji! "Å det här nya objektivet de e så fantastisk, och så vansinnigt skarpt, å så vattentätt, så det e inte sant!"  Och så visar testaren bilder tagna med optiken på nå'n familjemedlem, å bilder på nå't hus typ instamaticbilder, och fortsätter sedan "frälsningsmötet!" ;)

Jag frågar inte som i en reklamfilm för några år sedan,
var e brudarna, utan "var e bilderna", som det här objektivet borde kunna ge? ;)

Å ingenting om att foto e en materialsport! ;)

Så där ja, nu e det avklarat, så nu e det litet lugnare! :)
Morsning!
/Bengan

Ps. Tror ändå jag skall modernisera min Fuji X-E1 framöver med att sätta på ett modernare objektiv!  Ett Biogon 2/35 ZM kanske? Inte dagsfärskt, men ändå! :)Postat 2016-10-08 14:16 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3437 / Den vilda jakten på den heliga Graalen! Skärpa och en ny kamera!


Som sagt, graalen för oss amatörfotografer, det är nog ofta skärpa! Och en ännu "bättre" kamera! Eller i alla fall den senaste kameramodellen! Har tänkt på det här när jag va på Gotland några dagar utan internet! De e inte bra att vara utan internet, man kan tänka en massa onödigt, kanske nå'n tycker!

Jag hade några äldre objektiv på min kamera på Gotland! Å inte original heller! Ursäkta mej Fuji! Men de här gamla objektiven verkade ju funka fint på Fuji! I alla fall för en amatörfotograf som jag!

Men det e ju klart att man blir orolig och nyfiken när man läser att det kommer ständigt bättre och snabbare saker hela tiden! Sån't gör att man sover litet oroligt!

Så jag va tvungen att testa några gamla objektiv i morse, samma brännvidd, 35 mm! Nu va min test på det sätt jag fotar normalt, och inte på nå'n testtavla, för jag fotar inte testtavlor normalt!

.

Plockade ut några av testbilderna! Från de tre olika objektiven! Å det här e skapliga delförstoringar av några av bilderna jag tog!

Så efter ett antal bilder med Jupiter-12, Biogon 2/35  ZM och Summicron 2/35, och med exakt samma bildbehandling i PS, och så ett antal delförstoringar, så inte ser jag  nå'n så'n där avgörande skillnad!
Inte ens med glasögon på!

Så varför detta ständiga jagande efter Graalen?
Men man gör som man vill!
Självklart! :)

Å ursäkta morgonfunderingen!
Men det va internetbristen på Gotland som gav det här tänkeutrymmet!  ;)

/BenganPostat 2016-10-08 08:59 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg