Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3466 / Pannkaka, Hubble Ultra Deep Field och Tårtan i morgon!

Idag tog jag en färgbild för att lätta upp stämningen litet! Svartvitt kan bli litet väl tungt i det här vädret! För övrigt så vad det en del jobb inne i dag, gjorde även pannkaka på en tisdag i stället för på torsdag! Tröstkonsumtion! Å så passade jag på att räkna litet på möjligheterna på antalet jordlika planeter i Universum!

Alltså, i vår galax, Vintergatan, finns det cirka två hundra miljarder stjärnor! Och tidigare har man trott att det finns cirka 100 miljarder galaxer i universum. Men nu efter 15 år av tålamodskrävande arbete - tror Christopher Conselice och en grupp internationella kollegor, att antalet i själva verket är 20 gånger fler. Det vill säga två tusen miljarder galaxer.
Så om man tar två tusen miljarder galaxer x två hundra miljarder stjärnor så borde det bli ungefär så många stjärnor det finns i det universum som vi kan uppfatta? Tänker jag rätt?

Men då får man såklart bortse från galaxer långt bort i kanten av universum, galaxer som far iväg med fart över ljushastigheten, som vi då inte ser!
Men vänta nu, det kanske e ett litet feltänk här...
Det som Hubble ser och visar oss i bilder, är ju gamla bilder, för det har ju tagit några miljarder år för ljuset att komma till oss och göra en bild! Och under tiden som tiden går, så kan det ju se ut helt annorlunda ut därborta! Hur som helst, får fundera på det här! Men runt de flesta stjärnor, eller kalla det solar, så finns det planeter, och sannolikt andra världar!
Nu skall vi se hur man skall räkna vidare!  :)

Här e en vacker, och även tänkvärd bild!

Annars rätt lugnt i Gnesta!
Å imorgon Tårtan!
/Bengan

Ps. Å varför räkna stjärnor? De va Von Nägeli som med sina funderingar väckte mitt intresse! :)Postat 2016-10-25 18:54 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3465 / Om Bob Dylan i DN i dag!

.Här är Olle som tecknat bilden i DN. Olle är för övrigt en mycket duktig målare och ställer bla. ut på Gnesta konstrunda! Här finns mera om Olle!

.
För övrigt inga större nyheter i Gnesta! ;)

/Bengan

Ps. Tårtan i morgon!Postat 2016-10-25 09:27 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Straight 3464 / Tröstkonsumtion!

Efter att ha varit ute med Roffe två gånger, först en pinkrunda, se'n en längre runda för ett tyngre behov i det överförfriskade femgradiga höstvädret, kände jag ett behov av tröst!
Humbles bageri i Gnesta bistod med trösten!

Nu känns det litet ljusare i sinnet! (Å Roffe sover)

/BenganPostat 2016-10-24 11:34 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3463 / Min iPhone 4S-kamera har nog lagt av, och så Tårtan nu på onsdag!Å idag lade nog min iPhone 4S av, USB-porten känner inte igen iPhone längre och så funkar inte laddningen av telefonen heller, så det e väl bara att köpa en ny telefon! :) Nåja, det kan såklart också bli en nyare modell ledig snart! Har i alla fall plockat ur de viktiga bilderna tidigare, med tanke på glödlampsproblematiken! (Skall pröva en annan kontaktsladd innan jag ger upp helt!

Glödlampsproblematiken = På 1930-talet gick ett antal världsledande glödlampstillverkare samman och skrev ett avtal om att begränsa glödlampornas livslängd, för att öka omsättningen i glödlampsförsäljningen! Å det e den tiden vi lever i nu, men på i stort sett alla plan! 

"Planerat åldrande eller inbyggt åldrande är det svenska begreppet för engelskans planned obsolescence och är inom industridesign den medvetna process som syftar till att göra en vara obsolet för att hålla konsumtionen uppe. Det innebär att en varas livslängd begränsas och därigenom går sönder efter en viss tid, eller att den inte längre anses önskvärd — även om den annars fortfarande skulle kunna fungera felfritt."

Prylar, tex kameror, gör man "gamla" genom att ständigt göra nya och "bättre" kameror till konsumentgruppen! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ffWnm3jL7Bc


Ok, de va de om de!

För övrigt så e det Tårtan nu på onsdag!

/Bengan

Ps. Man kan ju byta batteri på iPhonen, och kanske laddkabel.....Postat 2016-10-24 07:23 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3462 / Palestrina, Älvdalskan, Gustafsvik, Dante, två X-kameror, jpeg och dagen e inte slut än!

De va mycket att läsa i DN i dag!

.

Se'n fick vi besök, eller de va Roffe som fick besök av Dante (Rhodesian Ridgeback) nio veckor gammal! :)

.

Tycker faktiskt, ursäkta, att X-Pro2 e litet stor...

.

Sedan en promenad och lunch på Gustafsvik, tog några bilder med en Jupiter-3 från 1951,  se'n hem för en liten nap på en halvtimme och nu snart middag!

Vad gäller jpeg, så har jag två jämförelseprintar från en mycket välkänd Stockholmsfotograf! Han har märkt upp bilderna baktill så man ser vilken som e från raw och jpeg! De e tur det!
Fotografen säger även så här,
" Var inte så ängslig när det gäller bildbehandling. Det går bra att plåta i jpeg och använda enkla verktyg i Photoshop. De flesta experter överdriver svårigheterna."

Bra tänk att ha med sig! Å här e mera! ;)

Å så Tårtan på onsdag!

/BenganPostat 2016-10-23 16:32 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg