Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4489 / Gråväder, men med smörstekta kantareller och nykokt lingonsylt så blir det bra ändå!

Även om vädret e tveksamt så måste man ut säger min fru!
Och Roffe håller såklart med! Svikare där! ;)

Så vi åkte till Skottvångs gruva och gick en runda! Hittade en bra fikaplats och vi hittade även lingon och kantareller! (De va såklart min fru som hittade det)

Väl hemma fixade jag vegbiffar och min fru kokade lingonsylt och smörstekte kantareller, och till det tog vi en Bulldog-IPA från Gotland!

Allt mycket väldigt bra nu liksom! :)

/BenganPostat 2016-08-21 19:28 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4488 / Semestertid är lästid! Och Dogma 16!

Teknikbild! ;)

Det blir mycket läsning under sommaren, konstigt nog, för sommaren borde inbjuda till utetid! Men man kan nog göra bådadera!

Kom också på att det är några år sedan som Johan Ericson och jag startade Dogma 07! Tanken va "en kamera, ett objektiv" bla! Mao att vila sig från tekniken ett tag och försöka hålla sig till en kamera och fokusera sig mer på bilden!
Här är bla en artikel som vi länkade till 2007, Is Photography dead?

Vi lever i en fotografi som ständigt teknikutvecklas, och "alla är fotografer", och ofta så verkar det "fotografiska samtalet" mest handla om teknik, och om man behöver en ny kamera eller skarpare optik eller mer pixlar, för att ens fotografi skall utvecklas!

Jag tycker också att kameror och teknik e kul, självklart, men ibland så kan det kännas bra att vila sig litet och bara fota! :)
.

"Highway in Siberia"

Så jag använder jag en "gammal" X100 med svartvitt ett tag framöver! Tycker det räcker bra just nu! Kanske är det min Dogma 16?

/BenganPostat 2016-08-20 19:58 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4487 / Första Tårtan för höstterminen blir onsdagen den 31:a augusti! Å en klosterkamera!

Nu e hösten här och det blir mörkare och mörkare för var dag som går! Om de e inte så himla kul! Men man får gilla leget! Och en liten ljusning kommer i alla fall onsdagen den 31:a med första fikat på Tårtan!

Notera i agendan,
och väl mött då!

/Bengan

Ps. Fotar just nu med X100 ett tag framöver för att göra det litet svårare! På X100 kan man inte byta objektiv i onödan! :) Å svartvitt direkt ur kameran! Jpeg! Klosterkamera liksom! :)Postat 2016-08-19 20:08 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4486 / Optik med leicagänga på Fuji X-Pro2, funkar det?

Södertäljeavdelningen och Gnestaavdelningen av Fuji hade teknikträff på kafé Tratten i Södertälje i dag! En av frågorna va om X-Pro2 va lämplig att köra objektiv med leicagänga! I dag i testen användes ett Canonbjektiv! 1,5/35 mm!

Först va det litet knepigt att ställa in kameran för manuella objektiv!
Väl på plats så kändes det hela litet knappt, eller hur man säger! Tyvärr så e jag litet bortskämd med X100 vad gäller manuell fokusering och trodde det skulle kunna bli något liknande! Nu går det här såklart inte att jämföra, jag vet! Men tänkte att det i alla fall skulle bli intressant att pröva den optiska sökaren med manuella objektiv!

.Men utan att gå in på detaljer, så funkar mina leicagänggluggar nog bättre på X-E1 trots att den bara har en digital sökare! Litet synd faktiskt!  Men kanske inte så konstigt, X-Pro2:an e ju gjord för Fujis optik! Även då man fotar manuellt!

.

Här e det taget med X100!


Men jag fortsätter med den lilla kompakta fattigmansleican, Fuji X-E1! Den är ett mycket bra och även ekonomiskt allternativ! Men det va i alla fall kul att få pröva Canonoptiken på X-Pro2!

.


Här e ordningen återställd! Canon 1,5/35 mm på Fuji X-E1! Å jpeg-bilderna blir litet som förr! Som på den analoga tiden!  :)


/BenganPostat 2016-08-17 19:44 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4485 / Två svartvita bilder i jpeg! Kort skärpdjup och Stilleben!

Med Canon 1,2 / 50 mm på full öppning så blir skärpedjupet kort! För kort i vissa fall! Som i det här fallet så e det i kortaste laget!

.

"Stilleben!"  ;)

/BenganPostat 2016-08-17 12:20 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg