Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4486 / Optik med leicagänga på Fuji X-Pro2, funkar det?

Södertäljeavdelningen och Gnestaavdelningen av Fuji hade teknikträff på kafé Tratten i Södertälje i dag! En av frågorna va om X-Pro2 va lämplig att köra objektiv med leicagänga! I dag i testen användes ett Canonbjektiv! 1,5/35 mm!

Först va det litet knepigt att ställa in kameran för manuella objektiv!
Väl på plats så kändes det hela litet knappt, eller hur man säger! Tyvärr så e jag litet bortskämd med X100 vad gäller manuell fokusering och trodde det skulle kunna bli något liknande! Nu går det här såklart inte att jämföra, jag vet! Men tänkte att det i alla fall skulle bli intressant att pröva den optiska sökaren med manuella objektiv!

.



Men utan att gå in på detaljer, så funkar mina leicagänggluggar nog bättre på X-E1 trots att den bara har en digital sökare! Litet synd faktiskt!  Men kanske inte så konstigt, X-Pro2:an e ju gjord för Fujis optik! Även då man fotar manuellt!

.

Här e det taget med X100!


Men jag fortsätter med den lilla kompakta fattigmansleican, Fuji X-E1! Den är ett mycket bra och även ekonomiskt allternativ! Men det va i alla fall kul att få pröva Canonoptiken på X-Pro2!

.


Här e ordningen återställd! Canon 1,5/35 mm på Fuji X-E1! Å jpeg-bilderna blir litet som förr! Som på den analoga tiden!  :)


/Bengan

Inlagt 2016-08-17 19:44 | Läst 1687 ggr. | Permalink
Nu har jag förstås inte prövat, men du kan byta mellan optisk och elektronisk sökare på X-Pro2 precis som på X100, så manuella objektiv borde knappast fungera sämre på den än på X-E1. Sedan är det kanske lite bortkastat att köpa en X-Pro2 om man sedan aldrig använder den optiska sökaren.
Svar från Benganbus 2016-08-17 20:22
De va den optiska sökaren jag va nyfiken på. Såg bra ut att titta genom, men då man skall ställa skärpan på ett manuellt objektiv, så kommer den digitala sökaren in, förstorad, och när man trycker av, så åker man tillbaka till den optiska sökaren. Tycker det blev "mycket väsen för ingenting!" ;)
Men intressant att testa!
/B
ztenlund 2016-08-18 14:34
Och inte framträder kameran i bara mässingen heller, oavsett hur mycket man rakar! ;)
Svar från Benganbus 2016-08-18 14:45
Tror mässing e en generationsfråga!
Dagens fotografer värdesätter nog annat än bara utseendet! ;)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg