Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4488 / Semestertid är lästid! Och Dogma 16!

Teknikbild! ;)

Det blir mycket läsning under sommaren, konstigt nog, för sommaren borde inbjuda till utetid! Men man kan nog göra bådadera!

Kom också på att det är några år sedan som Johan Ericson och jag startade Dogma 07! Tanken va "en kamera, ett objektiv" bla! Mao att vila sig från tekniken ett tag och försöka hålla sig till en kamera och fokusera sig mer på bilden!
Här är bla en artikel som vi länkade till 2007, Is Photography dead?

Vi lever i en fotografi som ständigt teknikutvecklas, och "alla är fotografer", och ofta så verkar det "fotografiska samtalet" mest handla om teknik, och om man behöver en ny kamera eller skarpare optik eller mer pixlar, för att ens fotografi skall utvecklas!

Jag tycker också att kameror och teknik e kul, självklart, men ibland så kan det kännas bra att vila sig litet och bara fota! :)
.

"Highway in Siberia"

Så jag använder jag en "gammal" X100 med svartvitt ett tag framöver! Tycker det räcker bra just nu! Kanske är det min Dogma 16?

/Bengan

Inlagt 2016-08-20 19:58 | Läst 1324 ggr. | Permalink
Jag prövade på Dogma07 ett tag men slutade snart. Det kändes som en onaturlig begränsning.
Supersnygg bild med mycket stämmning! Dogma 16 kanske inte är så dumt.
Själv har jag satsat på en Leica D-Lux 109. Vissa inbyggda valmöjligheter som zoom men ändå allt i kameran från början. Inget bytande av objektiv eller konstrande med tekniken.

Allt gott.
Bertil
Dogma eller ej, men sedan ett par år så köra jag med X-pro-1 och ett 50 mm just för att slippa fundera på vilket objektiv eller brännvidd jag skall välja. Det finns ju så mycket annat att grunna på när man fotograferar. Sedan ett par månader är det x pro-2 som gäller och till den Fujis senaste 35:a (motsvarande 52 mm) som är väderskyddad som huset.
Och vem hjälper tilll



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg