Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4451 / Med 8 mpix i bakfickan! Och så Riksrevisionen!

Stoppade 8 mpixelkameran i bakfickan när vi gick ut med Roffe på sista pinken i går kväll! De e väl inte det bästa valet, en automatkamera med fast optik på ljusstyrka 2,4 å max 800 ISO!
iPhone 4S alltså!
Och när det e mörkt, så grynar det till sig litet extra i bilden! Men ändå, respekt!

.


.Familjekamera! I dagsljus inomhus e det helt OK med 8 mpix! Litet motljus stör och en del rörelseoskärpa! (Lade tavlan på väggen medvetet i bilden)  Här är Lukas och Oskar och mamma fotograferade! Å jag läste en bok som heter "Blå tåget" en gång i världen för pappan till de här små gossarna! Tiden går! :)

.

Men för produktfoto, mer än väl!

.

Å till noteringar på sta'n, utmärkt!

Så det nya begreppet e nog inte en x-kamera över axeln, utan en kamera i bakfickan! :)

Carpe idag med! Trots skurar!

/Bengan

Ps. Kan inte låta bli att känna litet olust över avslöjandet av Riksrevisionens agerande! Tillit e grunden för ett stabilt samhälle! Utan tillit till Politiker, Skatteverk och nu till den som skall vara "Untouchables", Riksrevisionen, så känns det inte bra för Sverige i tiden!
De e så här vissa partier växer! Och kanske med rätta!?Postat 2016-07-12 12:23 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4450 / Är engelskan snart den nya svenskan?

Gatufotoutrustning..

Tex, ett objektiv har blivit en lins numera! Men en lins för mig, är en optiskt glasbit typ linsen på en monokel! Men numera verkar lins betyda ett helt objektiv med flera linser! Typ zoomlins! :)
(Lins från engelskans Lens)
Så frågan är, är engelskan, den nya svenskan?

Å här kommer några nyord som visar vägen! Det kommer nyord hela tiden!

Så vad kommer att vara svenskt om några år? :)
Carpe medans Sverige finns kvar! ;) :)

/BenganPostat 2016-07-11 11:37 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 4449 / Den digitala M Leican bleknar och så Firefox! Och att undvika bildkompisar då och då! :)


Kan väl börja med Firefox! Jag har ett väl fungerande operativsystem i min Turingmaskin, Vindöja XP, men olika aktörers läsare har haft näsvisa synpunkter på mitt XP! Så nu kör jag med Firefox, inga näsvisheter från Firefox ännu så länge! Så respekt Firefox!

Och så det här med den digitala M Leican! Alltså, Ok om jag vann på tips, eller nå't liknande, så visst kan jag tänka att köpa en Leica M9 med ett litet färgavskav på kamerahuset så mässingen tittar fram, men nu e jag inte riktigt där ännu! Vid tipsvinsten alltså! :)

.Så den här lilla Leicaliknande Fuji X-E1:an funkar bara bättre och bättre! Och tidigare hade jag tänkt köpa en 1,5/50 mm optik, typ Voigtländer eller Sonnar, men nu funkar en 1,5/35 mm Canon lika bra på Fujin!

Annars inget nytt, förutom att jag tittat på bilder av Bruce Davidson ett tag! Tror det e bra att titta på bra bilder då och då, det sätter sig i huvet på en liksom! De e som att läsa bra skriven litteratur, man får ofta hjälp till ett litet annorlunda skrivspråk, och ofta ett bättre skrivspråk!
Även om kompisarna skriver hyffsat bra!
Men det kan bli litet kompismentalinavel! I all välmening!
Jag gillar dina bilder för du gillar mina bilder, å så stannar bildutvecklingen där! ;)

Och leta nu inte för mycket efter den heliga Graalen, för den kanske inte ens finns!
Carpe istället liksom!

/BenganPostat 2016-07-10 14:52 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4448 / Visst går det att utvecklas på Fotosidan, om man vill! ;)Nu säger såklart någon, man bedömer utveckling olika! Visst e det så! Självklart!  :)
Men Fotosidan påminner faktiskt litet om att besöka en storstad, man går på guidad turer och se alla sevärdheterna (som det berättas om i turistprospekten) och man blir allmänbildad, och se'n har man varit där och är där! Och tar bilderna! Och det hela e mycket trevligt! Och man får många kommentarer! "Jag har också varit där, å de va jättekul!" Å det här e inget konstigt, för det e ofta en trevligt och intressant samvaro! Man e med i gänget liksom! Eller de e nästan som en stor familj som talar samma språk!

Men man kan göra nå't annat också, litet på sidan om "allfartsvägarna"!  Och kanske inte har tillgång till alla bekvämligheter som en turistresa normalt har! Okända stigar liksom, intressanta upptäckter, och ändå så kanske man inte vet om man e på rätt väg, men vägen är spännande, trots att det inte finns nå'n bra att fråga om råd!
Och sedan kommer en annan utmaning, att försöka förklara vad man gjort eller håller på med,
men då kanske man känner att det kan vara bättre att låta bli den redovisningen! ;)

Som sagt, visst går det att utvecklas på Fotosidan! ;) Carpe liksom! :)

Ha nu en fortsatt fin kväll!
/BenganPostat 2016-07-08 22:22 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg