Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4449 / Den digitala M Leican bleknar och så Firefox! Och att undvika bildkompisar då och då! :)


Kan väl börja med Firefox! Jag har ett väl fungerande operativsystem i min Turingmaskin, Vindöja XP, men olika aktörers läsare har haft näsvisa synpunkter på mitt XP! Så nu kör jag med Firefox, inga näsvisheter från Firefox ännu så länge! Så respekt Firefox!

Och så det här med den digitala M Leican! Alltså, Ok om jag vann på tips, eller nå't liknande, så visst kan jag tänka att köpa en Leica M9 med ett litet färgavskav på kamerahuset så mässingen tittar fram, men nu e jag inte riktigt där ännu! Vid tipsvinsten alltså! :)

.



Så den här lilla Leicaliknande Fuji X-E1:an funkar bara bättre och bättre! Och tidigare hade jag tänkt köpa en 1,5/50 mm optik, typ Voigtländer eller Sonnar, men nu funkar en 1,5/35 mm Canon lika bra på Fujin!

Annars inget nytt, förutom att jag tittat på bilder av Bruce Davidson ett tag! Tror det e bra att titta på bra bilder då och då, det sätter sig i huvet på en liksom! De e som att läsa bra skriven litteratur, man får ofta hjälp till ett litet annorlunda skrivspråk, och ofta ett bättre skrivspråk!
Även om kompisarna skriver hyffsat bra!
Men det kan bli litet kompismentalinavel! I all välmening!
Jag gillar dina bilder för du gillar mina bilder, å så stannar bildutvecklingen där! ;)

Och leta nu inte för mycket efter den heliga Graalen, för den kanske inte ens finns!
Carpe istället liksom!

/Bengan

Inlagt 2016-07-10 14:52 | Läst 1278 ggr. | Permalink
Nya investeringar kan tyvärr kräva att man först tömmer delar av kameraskåpet. Ibland är det värt det, oftast inte ;)
Svar från Benganbus 2016-07-10 15:44
Tack för tips Magnus!
En mycket nära inneboende säger samma sak!
Om att tömma ett skåp alltså! ;)
Men jag försöker intala mig att mina bilder inte står och faller med en digital M Leica!
Jag får se hur länge det håller! :)
/B
froderberg 2016-07-10 16:00
Det är lätt att överdriva betydelsen av en digital Leica M. Rent tekniskt ger Fujifilm bättre bildkvalitet. Visuellt kan förlorar man såklart i skärpedjup, men det kan också vara en vinst vid gatufoto.

Det blir billigare och bättre att köpa en vidvinkel från Fuijifilm än att sätta på en gammal Leica 21:a för att få hyfsad vidvinkel.

Kameraköp är ofta en blandning mellan rationella resonemang och känslomässigt begär. När vi pratar om hobbyfotograferande har båda betydelse.
Flash Gordon 2016-07-10 16:55
Mycket kloka ord Magnus. Det gäller att sätta sin prylnisse på plats innan han tar över.
M-Leica har funnits vid horisonten i lika många år som den funnits på marknaden. Det brukar sluta med ett köp...., men inte nu inte. När fattigmansleican kom så föll jag direkt. Kombinationen optisk och elektronisk sökare föll jag för. Det blev det bästa (nåja) från två världar och dessutom flera superbra objektiv kunde jag inte stå emot. De var väl en fyra år sedan och inte har jag ångrat det inte!
För två veckor sedan var det dags att köpa tvåan. Hel tiden har jag haft koll på M-Leican men den har ju inte blivit bättre i samma takt som de har höjt priset. Jag kände på den i Berlin för ett drygt år sedan, men jag upplevde den som tyngre och klumpigare är min X-PRO 1 som var min reskamrat. Därför har jag inte köpt någon M-Leica.

X-Pro1 var bra och X-Pro 2 är ännu bättre. Möjligen har den lite för många finesser att lära sig och hålla reda på, men jag får väl välja ut de jag behöver och strunta i resten. Med den nya 35/2an så blir den perfekt för mig!
Kull att du skriver om Bruce Davidson, sällan jag läser nått vettigt nu förtiden



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg