Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3272 / Nostra causa och smygfoto! Och S:t Eriksmedalj :)

Nostra causa betyder ungefär vår sak, och det kan man väl kalla den här träffen i dag! Ett antal allvarsamma män som sitter runt ett bord och säger inte så mycket när fotografen tar sin bild! Men se'n kom snacket igång! Vi hade ett reserverat bord på Gustafsviks Café, jag tror vi va tio från Tårtangänget som va i Gnesta i dag!

.

Jag fick också några snyggt gjorda smygfotokopior av Bengt-Åke från Södertälje! Smygfoton alltså! Jag märkte inte när han fotade! Jag hann inte ens kamma mig! Såg förresten att min samtalspartner fått medalj! Mycket välförkännt och kul!:)

Tänk om det va förbjudet att smygfota! Bara uppställda människor, regisserade scener, och innan bilden togs, så rättar man till slipsen och kollar frisyren och sminket på kinderna! Ordning och reda, inget smyg här inte! Händerna på täcket! ;) Putin skulle gillat det! Socialrealismen! ;)

Slut för idag!

/BenganPostat 2016-05-18 22:44 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3271 / Lagt upp en nygammal bild på Facebook igen! Å så Karise Eden igen!

Nåja, nu e det inget större fel på Fotosidan, men jag har nog varit på Facebook mera den sista tiden. Å varför då då? Vet inte, det kanske har med tiden att göra, våren eller va det nu är...
Det är trevligt och kul i alla fall! 

.

Här e i alla fall en nygammal bild som jag snyggat till litet (och lagt på Fejan också)  Jag e tveksam om det här e en Leicabild, jag hade en Canon VI-T ett tag, med en 1,2/50 mm optik. Den kan jag ha använt här på fullöppning. Och ISO eller ASA va nog 800, tid en 1/15-del...?  

I morgon onsdag så e det fotofikat Tårtan i Gnesta! Vi fikar på Café Gustafsvik den här onsdagen! Från 13.30 till 16.00. Å nästa fotofika, om fjorton dagar, så e vi tillbaka på Tårtan på Hornsgatan igen!

Väl mött i Gnesta ni som kan och har lust!

 Och som sagt, Karise Eden igen!

/BenganPostat 2016-05-17 17:01 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3270 / På onsdag e Tårtan i Gnesta! Å så svartvitt rakt ur kameran!

Några av deltagarna på Tårtan önskade för några Tårtanmöten sedan en liten utflykt till Gnesta! Bla för att det finns ett litet speciellt retrofik i Gnesta, Gustafsviks Café!

Gustafsvik är ett retrofik, med ett  fantastiskt urval av fikabröd och smörgåsar! Å deras rekmackor e berömda! Och det finns även en ljusbod i Gustafsvik, med massar av olika ljus! Å det e bara kvalitetljus i olika former! Har ni gamla ljustakar eller ljuskronor där moderna ljusmått inte stämmer, så finns ljusen i Gustafsvik!

Så vi träffas på Gustafsvik vid pass 13.30-tiden på onsdag för den som vill!
(Och ni kan såklart även handla i Gnesta när ni ändå är där!  Det finns Hemköp, ICA och Konsum, Systembolag, banker, järn och färg och även andra matställen)

Å nästa Tårtan, e på Tårtan som vanligt!

.

För övrigt så funkar svartvitinställningarna i Fuji X-E1:an utmärkt för mej! Svartvitt rakt ur kameran, eller hur man säger! :) Så här bli're! Tog bilden nyss! Förstora, så ser ni det fina tonomfånget! :)

/BenganPostat 2016-05-16 18:56 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3269 / Det här med porträtt e svårt!

För de flesta vill bara se snygga ut på ett porträtt! De känner ni igen va! Å då e det ofta svårt att fota tycker jag! Det blir ofta mesigt, men kanske ett fint kort att ha på väggen!

Men ibland får jag tag i en modell som e bra! Som vågar vara, och inte bryr sig speciellt! Då blir det intressant! Då e det kul att fota! Det handlar nog mycket hur trygg motivet e i sig själv! Och kan då bjuda på sig själv också! Nu e den här personen van att uppträda,  där ligger nog en del av sanningen!

.

Å här e en bild jag visat tidigare, ett "porträtt", som jag själv tycker e bra!

Ha en fortsatt fin söndagskväll!

/BenganPostat 2016-05-15 21:13 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3268 / Fastna inte i gamla spår! Förnya ditt fotograferande! Satsa på ett Kickstarterobjektiv!

Läste om projektet Meyer Trioplan via Kickstarter, och ett ev nytt Trioplanobjektiv! Spännande!
(De va Trendspanare Stephan som sände mig länken till nya Trioplan)

Kollade priset på gamla Trioplan på ebay, c:a 2.800:-

.Så jag tog fram en liknande optik, kanske ännu mera känd, för att pröva vid tillfälle!

Retro lever!
Även retrobilder!

Ha en fortsatt fin Tv-fri kväll!
Ni som har det just ikväll! :)
Jag lyssnar i stället på en Amy Winehouse sång just nu!

/Bengan

Ps.  För övrigt så va vi på IKEA idag! Köpte trädgårdsmöbler utan att det blev relationsproblem! Min fru tackade mig i stället för det blev billigare när jag va med!
Vad gäller fotobilder, så e trenden STORT som gäller! Och många! Och ganska billiga! 99:-  Men knappast några unika investeringsobjekt! ;)

.Postat 2016-05-14 22:42 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg