Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3246 / Mera M Leica, ursäkta! Men det va en annan tid då! Litet enklare känns det som!

Leica numera e inte som förr! Utan på 1960 och 1970-talet så kunde vem som helst ha råd med en M Leica, även jag som vikarierade gympalärare med ojämn inkomst! Och det jag hade, det va en M Leica med en 35 mm vidvinkel! Marknadsförarna hade inte kommit igång med att förklara att man behöver mera! Mycket, mycket mera för att kunna fota! ;)

.


Och så den här bilden...
Ok, det finns en del att önska i bilden, jag vet! Men lågkänslig dia dagsljusfilm använd på en skakig tunnelbana med handhållen kamera och en nyförälskad fotograf, då blir det så här! :)
Och bilden e nog mest en minnesbild för mig och min fru! Men hon tyckte den va Ok när vi tittade på bilden i går kväll! Och vi log litet och började prata mera om den tiden!   :)

/Bengan

Ps. Å risken finns att det kan bli flera äldre bilder i nå'n blogg framöver
då jag sitter och plockar i "arkivet!"Postat 2016-04-28 09:29 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3245 / M Leica fotar en pansarrobot som e på väg 1960!

Sitter och plockar i äldre negativ! Och funderar på om det va så klokt att stå så nära en robot som skjuts iväg mot ett sjömål! Man kan se var de andra "åskådarna" sitter! En bit ifrån alltså!

Nåja, jag och två till hade iordningställt två robotar, SS10 eller SS11, och jag tänkte att jag hinner nog ta en bild när en av dom sticker iväg! Och det gick! Kan tänka att jag tryckte av på det först ljud jag hörde och då blev det så här!Roboten va en trådstyrd pansarrobot, den lindade ut en metallina efter sig, det va via den som signalerna till styrningen gick och här ser man även spårljuset som brinner baktill på roboten!
Men att vara så här nära, om nå't skulle gå fel, va nog inte så klokt! Men gjort e gjort! :)

God natt!
/BenganPostat 2016-04-27 22:03 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3244 / Funderingar om Bloggtrollen! Våra vänner i bloggvärlden alltså! ;)

Slussen

Här kommer funderingar om livet på en Fotosida! Men OBS, det här gäller inte oss på Fotosidan! De e bara funderingarna som ligger här! Och ni som bara vill läsa om fotografi i en blogg, går såklart över till en annan blogg! :)

Alltså, ibland läser jag undersökningar som försöker förklara bloggtrollen ute på nätet! Och då även mobbare på nätet. Försöker här göra en egen liten sammanfattning!

1.  Alltså, det verkar först vara personer, mest män, som inte kan komma på nå't själva, som blir sura när nå'n annan kommer på nå't, och då kan en bloggtrollsreplik bli: "E du så djävla bra då?" (Fast man använder ett annat språk, litet mer inlindat)

2. Och ofta e det kvinnoförakt inblandat! Det kan ha att göra med uppväxten! Kanske ett ständigt tjat från mamma om att gå till skolan, att inte ligga i sängen hela dagen, att städa rummet osv,  som kan vara en del av förklaringen på det hela! Man upplever att kvinnor och pojkar har olika uppfattningar om saker, och det finns kvar även i vuxenlivet! Som pojkar alltså! ;)

3. Å så e det nog det här med överblick och fantasi! Fantasi och överblick över tillvaron och världen alltså! Alla kan inte ha fantasi! Så enkelt e det! Tänk vad många konstnärer det skulle bli om alla hade fantasi! ;)  Så en bloggkommentar kan nog bli: "E du så djävla fantasifull du själv då?" Och höll på att lägga till ett könsord här! ;)  
Å det här med fantasi, går även tillbaka till punkt 1.  Att inte kunna hitta på nå't bra själv!

.

Moria

De e nog så här jag uppfattar en hel del av bloggtrollens vardag! Utan att kalla det vetenskap! :)

E det inte mer komplicerat än så här då kanske någon undrar?
Jo kanske,
litet bitterhet över livet speglas nog också i trollens kommentarer. Så här kanske förklaringen skulle vara från bloggaren! "Ni skall minsann inte ha det bra när jag mår så dåligt!" (Fast meningen med blogglivet e nog mera inbakat än vad som här anges)
Men det lyser ändå igenom om man läser fler kommentarer från trollet i litet olika bloggkommentarer! Men det här tänker bloggtrollen ofta inte själva på! :)

Men det största problemet, om man nu ser det som ett problem ;) det e nog att det går att få en internetuppkoppling från vilken jordhåla som helst! ;) I god demokratisk ordning! ;)

.

Time Bandit...

Det här va min egen uppfattning/sammanfattning av bloggtrollens värld!
Ha nu en fin dag!
/Bengan

Ps. Har ändå lagt till några bilder i bloggen för vi e ju på en Fotosida! :)Postat 2016-04-27 08:54 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3243 / Tog med tre objektiv till Gotland, använde bara ett! Russar 20 mm!


Men mycket berodde det på digitalkamerans förmåga att kunna ge bra bilder på höga ISO! För största öppningen på Russaren e bara 5,6! För övrigt så satt bländaren på 8 nästan hela tiden! Praktisk! Och se'n va det bara hyperfokal! Praktiskt det med! Och brännvidden 20 mm på Fuji X-E1 motsvarar 30 mm på fullformat 24 x 36! Använde även en lös 28 mm sökare när det va för ljust att se i displayen!

Och min Russar är av senare modell och är Multi Coated, bra det med!

.

Här är att läsa om den nytillverkade Russaren från Lomography
http://microsites.lomography.com/russar-lens/

Men min original-Russar, den går bra den med! :)

/BenganPostat 2016-04-26 09:08 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3242 / Russar 20 mm på Gotland! Och Caffé coretto!

Åter i Gnesta efter några dagar på Gotland, mest i Visby! Starten va som vanligt på Bakfickan! Stekt strömming med potatismos! En Brutal Bulldog Double IPA till det! Som aperitif en Gotlands Bittar! Inga nyheter här inte!

Vi testade även en relativt nyöppnad Italiensk restaurang, men den va ingen höjdare, man visste tex inte vad en Caffé corretto va!  (Caffé corretto, ”korrigerad kaffe” – en kopp kaffe som har rättats till med lite alkohol! Oftast grappa) Så nu vet vi det om restaurangen!

.

Vädret va litet blandat! 

.

Vi drabbades av litet regn under en halvtimme, å då va det dags för en fika, så det gjorde inget!

.

Å i Visby fanns det saker att titta på som vanligt!

.

Å optiken va som sagt Russar 20 mm! Funkade bra!

.

Å det va en trevlig och skön minisemester!

/BenganPostat 2016-04-25 20:25 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa 

Tidigare blogginlägg