Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3246 / Mera M Leica, ursäkta! Men det va en annan tid då! Litet enklare känns det som!

Leica numera e inte som förr! Utan på 1960 och 1970-talet så kunde vem som helst ha råd med en M Leica, även jag som vikarierade gympalärare med ojämn inkomst! Och det jag hade, det va en M Leica med en 35 mm vidvinkel! Marknadsförarna hade inte kommit igång med att förklara att man behöver mera! Mycket, mycket mera för att kunna fota! ;)

.


Och så den här bilden...
Ok, det finns en del att önska i bilden, jag vet! Men lågkänslig dia dagsljusfilm använd på en skakig tunnelbana med handhållen kamera och en nyförälskad fotograf, då blir det så här! :)
Och bilden e nog mest en minnesbild för mig och min fru! Men hon tyckte den va Ok när vi tittade på bilden i går kväll! Och vi log litet och började prata mera om den tiden!   :)

/Bengan

Ps. Å risken finns att det kan bli flera äldre bilder i nå'n blogg framöver
då jag sitter och plockar i "arkivet!"

Inlagt 2016-04-28 09:29 | Läst 1888 ggr. | Permalink
Arkivbilder är kul!

Ni åkte dock pendeltåg och inte tunnelbana. Det där är en X1, alltså de med rak front som såg ut som en förvuxen tunnelbanevagn av den äldre typen.
Svar från Benganbus 2016-04-28 14:33
Tack för det Martin! Vi varken såg eller hörde vad det va vi åkte misstänker jag! ;)
/B
Frugan ser likadan ut fortfarande i alla fall. :)
/Affe
Ja, jag säger ungefär som Håkan: jag hade i 30 år "bara" en M2 med en 35:a, 50:a och en 90:a. Förstod aldrig att man behövde "bättre" grejor som t.ex. : 10 bilder/sekund, 128000 ISO och såna grejor. Fotade mest med Kodachrome 25 och 64, prövade 200 men den var lite för kornig och hade lite för dålig exponeringslatitud (och då hade jag bara en selenmätare att mäta ljuset med) - blev ändå rätt OK för det mesta.

Tur att vi har "bättre" grejor att tillgå nuförtiden..(!) ;-) Själv tycker jag att jag tog bättre bilder på 70-talet, vet inte varför. Inte tekniskt alltså, men fotografiskt.

Håller också på att skanna mitt gamla diaarkiv.

/T



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg