Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3226 / Kameraloppis i morgon i Stockholm, å e de så kul då?

Jag menar, å sitta å välja vad som man skall försöka sälja i morgon! Jag har i alla fall börjat att lägga upp några saker på bordet, så vi får se hur mycket mera det blir, eller om något åker tillbaka i skåpet igen!

Ett e i alla fall säkert, om man e Kiev RF-samlare alltså,
det kommer upp två intressanta Kiev RF-kameror från 1951!
"Hard to find", som Fedka.Com säger!

Vi se's i morgon!

/BenganPostat 2016-04-08 19:16 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3225 / Varför kletvalla en utförsskida när det finns enklare grejer? Å så fjällfotoutrustningen!

För det måste väl finnas enklare grejer vad gäller skidåkning än att stå å kleta valla på en utförsskida! Ta vår hobby tex, där finns det mängder av enklare grejer, typ kameror så alla kan fota utan klet, å ett annat exempel, det görs ju hela tiden enklare bilar så alla kan köra! Enklare och ännu mer automatik! För att tala i klartext, marknaden vill såklart att alla skall vara med, därför skall det vara så enkelt som möjligt! Kallas för Marknadsdemokrati! :)

Och för de som redan e med, och kanske tycka ett det blir litet väl enkelt ibland, där lägger man på litet lullull, så hela grejen blir mera unik och proffsig och skräddarsydd för den "unike och konstnärlige fotografen som vill utvecklas" eller "den fartfyllde och unike bilföraren som vill utvecklas", som då får olika inställningar på bilsätet och racingfärg på bilen och fyra extraljus framtill! ;)

.


Och det här som jag håller på med, så har den moderna telemarksutrustningen numera  stora likheter med den vanliga alpina (slalom)-utrustningen. Pjäxor i hårdplast, man använder i stort samma skidor som vid slalomåkning, och håller sig mest i pisten. Enkelt, modern och bra och inte alls så kletigt!

.Men så finns det såklart några bakåtsträvare i periferin (som vanligt alltså) som kör på gamla grejer, typ fjällkombiskidor! Kanske för att verka märkvärdiga, men å andra sidan så uppfattar ingen de här äldre grejerna, utan man ser bara nya grejer, så uppmärksamhetsgrejen verkar ju vara aningen bortkastad!?

Så va e då själva vitsen att klampa omkring på den här gamla uttjänta utrustningen då?
Allt verkar ju vara onödigt bökig, kletigt och ingen ser eller uppfattar det hela heller!

Och oss emellan,
så e det också mycket svårare att göra snygga spår utför på fjället med den här utrustningen! :)


/Bengan

Ps. Vad gäller det fototekniska i veckan, så hängde Fuji X-E1 runt halsen med Russar 20 mm både utför och uppför! När det kanske skulle bli litet osäkert utför, drog jag bara upp blixtlåset i jackan framför kameran! Behövde ingen kameraväska då såklart heller!:)
Och körde hyperfokal hela tiden! Kameran på automatik! Tryckte bara på knappen när jag tog bilderna! Modernt och enkelt och okletigt! :)Postat 2016-04-08 10:05 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3224 / "I'm back" Med Russar 20 mm i fjällen! :)

Grannen och jag har varit i fjällen några dagar, gått på tur och åkt telemark! Det blev en del plattåkande innan backen! Men det e bra, då e man uppvärmd! Skippade stighudarna, och det va väl både bra och mindre bra! De e lättare att åka på vallat på platten, men det vallade bör vara borta vid utförsåkningen, annars så hugger det! Här är det rött på! 

.

Myrarna håller på att gå upp så här års, så det gäller att skida rätt! :)

.

Å gränsen mot Norge va vidöppen!

.

Jag hade monterar en äldre Rottefällabindning på mina Atomic Ulriken Utfor! (Skidan va ett samarbete mellan Platou Sport i Bergen och Atomicfabriken i Österrike för ett trettio år sedan) Nu blir det här en kombination, en bra fjällskida som det går att åka utför med!
Skorna va ett par Asolo Extreme! (Hade borstat dom innan fjällresan)

.

På slutet kommer den där nedfarten som e värd allt det där plattåkande!
De stora svepande svängarna! :)

.

Och efter det här, så går det bra att senare sitta en stund på verandan i eftermiddagssolen! :)

/BenganPostat 2016-04-07 21:00 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3223 / Tårtan på onsdag i kommande vecka! Meddelas endast på detta sätt!

Jag har annat för mig så jag kan tyvärr inte komma till Tårtan nu på onsdag! Men jag tror de närvarande fixar det ändå! Så ha en trevlig fikastund! :)

.

Bilden e tagen med ett 28 mm Orion-objektiv på X-E1:an i vintras! 

/BenganPostat 2016-04-01 21:42 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3222 / Håller "verkligheten" på att förändras? Till en annorlunda verklighet alltså!

Nu tänker jag på vår bildverklighet! Den verklighet vi "fotokonstnärer" försöker framskapa med hjälp av typ insticksprogram i våra datorer! Jag har suttit och titta på några äldre svartvita kopior, kopior som är gjorda av Crimson för c:a trettio år sedan! De kopiorna ser aningen bleka ut i jämförelse! Jag menar, de e inte riktigt lika mycket kontrast i de bilderna, som man numera ofta ser!

Kan det också ha med andra saker att göra, att man måste sticka ut litet extra numera med sina bilder? För å märkas alltså? För det finns så många fotografer! 

Jag har tex sett gatufoton som ser aningen konstigt sotiga ut, med förstärkta konturer, litet som tecknade bilder, men de bilderna får ofta många gillanden! Har även sett sk. karaktärsbilder på människor, som e väldigt konstigt rynkiga och nästan som litet sotiga i hyn!
Men ofta många gillanden även här!

Men Ok, vi håller kanske på att vänja oss vid en annorlunda verklighet! I alla fall en annorlunda bildverklighet, som kanske inte riktigt stämmer med den riktiga verkligheten? Eller den verkligheten kanske e riktig för de fotografer som gör de här bilderna! För konst kan ju vara litet oriktig, även om man avbilder verkligheten! Så kan det ju också vara!

Man måste väl få undra litet! :)

/BenganPostat 2016-04-01 08:19 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 

Tidigare blogginlägg