Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3225 / Varför kletvalla en utförsskida när det finns enklare grejer? Å så fjällfotoutrustningen!

För det måste väl finnas enklare grejer vad gäller skidåkning än att stå å kleta valla på en utförsskida! Ta vår hobby tex, där finns det mängder av enklare grejer, typ kameror så alla kan fota utan klet, å ett annat exempel, det görs ju hela tiden enklare bilar så alla kan köra! Enklare och ännu mer automatik! För att tala i klartext, marknaden vill såklart att alla skall vara med, därför skall det vara så enkelt som möjligt! Kallas för Marknadsdemokrati! :)

Och för de som redan e med, och kanske tycka ett det blir litet väl enkelt ibland, där lägger man på litet lullull, så hela grejen blir mera unik och proffsig och skräddarsydd för den "unike och konstnärlige fotografen som vill utvecklas" eller "den fartfyllde och unike bilföraren som vill utvecklas", som då får olika inställningar på bilsätet och racingfärg på bilen och fyra extraljus framtill! ;)

.


Och det här som jag håller på med, så har den moderna telemarksutrustningen numera  stora likheter med den vanliga alpina (slalom)-utrustningen. Pjäxor i hårdplast, man använder i stort samma skidor som vid slalomåkning, och håller sig mest i pisten. Enkelt, modern och bra och inte alls så kletigt!

.Men så finns det såklart några bakåtsträvare i periferin (som vanligt alltså) som kör på gamla grejer, typ fjällkombiskidor! Kanske för att verka märkvärdiga, men å andra sidan så uppfattar ingen de här äldre grejerna, utan man ser bara nya grejer, så uppmärksamhetsgrejen verkar ju vara aningen bortkastad!?

Så va e då själva vitsen att klampa omkring på den här gamla uttjänta utrustningen då?
Allt verkar ju vara onödigt bökig, kletigt och ingen ser eller uppfattar det hela heller!

Och oss emellan,
så e det också mycket svårare att göra snygga spår utför på fjället med den här utrustningen! :)


/Bengan

Ps. Vad gäller det fototekniska i veckan, så hängde Fuji X-E1 runt halsen med Russar 20 mm både utför och uppför! När det kanske skulle bli litet osäkert utför, drog jag bara upp blixtlåset i jackan framför kameran! Behövde ingen kameraväska då såklart heller!:)
Och körde hyperfokal hela tiden! Kameran på automatik! Tryckte bara på knappen när jag tog bilderna! Modernt och enkelt och okletigt! :)

Inlagt 2016-04-08 10:05 | Läst 1343 ggr. | Permalink
Termos, macka, kamera, bord av grova plankor, fönster med spröjsar och snö därute. Bilden ser bra ut. Mycket bra t o m, jag känner vibbar av holländskt ljusdunkelmåleri då det var som bäst.
Svar från Benganbus 2016-04-08 14:33
Tack så mycket för det Holländska ljusbetyget! :)
/B
Sköna bilder, Bengan. Syns att du kör "manuellt" i det svåra ljuset :)
Svar från Benganbus 2016-04-08 14:32
Att köra manuellt både på skidor och i kamera,
det funkar i alla väder! ;)
/B(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg