Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3231 / En liten smidig gatufotokamera! Jag tänker på nya Fujifilm X70!

Nyköpings Lasarett i går!

Gatufoto e ofta att inte synas men ändå vara där! Och använder man en kamera som liknar den kamera som de flesta använder, så e det bra! Och kameran skall vara lätt att bära med sig såklart! Och om man kan ta bilder när man håller kameran i brösthöjd så e det också bra! Det känns som nya Fuji X70 e ett bra gatufotoval! I alla fall för de fotografer som fotar nära sina motiv!

Jag tycker brännvidden 18,5 också e bra, motsvarande 28 mm i 24 x 36! (De blir ungefär som på min Fuji X-E1 med Russar 20 mm å det funkar fint!) Och med brännvidd 18,5 mm, så funkar hyperfokal, som e snabbare än autofokus!

Skall bli intressant att se bilder tagna med Fuji X70 från några närgående gatufotografer!

.

Å det går såklart att fota blommor med X70!
Jag kan lätt fota blommor med min Russar 20 mm!

/BenganPostat 2016-04-13 08:29 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Straight 3230 / Utsikt och ingen mobilhjälp!

De e som att åka på retreat! Å sitta å titta ut genom ett fönster i gråvädret! ;)
(Å ingen vidare mobiltäckning heller)

Men förresten det finns speciella retreatresor,  i alla fall över en helg, och mycket närmare sta'n! Man åker på lördag eftermiddag och är hemma söndag förmiddag! Å man kan stänga av telefonen ett tag också! Litet i alla fall! 

Bilden e tagen inne i en stuga vid Valdalsbygget nära Grövelsjön! Det va disigt och dimmigt den här dagen, så vi tog en skidtur i lågterrängen ned mot Valdal och på tillbakavägen en rast inne i det här huset med utsikt! Mycket mer va det inte! Jo förresten, det va litet bakhalt för dom som körde med valla! :)

/BenganPostat 2016-04-12 08:55 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3229 / Är Leicas service på digitalkameror så dålig som den här artikeln antyder?

"In 30 Years of Photography, I’ve Never Had a Service Experience This Bad"

Jag har själv hört berättelser om fotografer som varit utan sin digitala M-Leica flera månader då den varit i Tyskland på service! Och även blivit litet snorkigt bemötta när dom undrat om kameran!  

Jag tycker det här känns litet oproffsigt! Av Leica alltså, om det nu är så här!

Och att ta med det här i beräkningen om man köper en digital M Leica, känns inte bra! Jag menar,  att man är utan kamera en mycket lång tid vid en ev. reparation!

Har någon här på FS erfarenhet av justeringar/reparationer på en digital M Leica?
Och hur lång tid det tog?

/BenganPostat 2016-04-11 20:25 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 3228 / Den nya Leican funkar utmärkt!

Summicron 35:an på nya Leican!

Många gånger vänjer man sig trots att grejerna inte riktigt känns som det man lämnat! Men här känns det som vanligt, fast ändå litet modernt! Samma känsla, men med en mycket snabbare framkallning, så kan man väl sammanfatta det hela!

Efter skidåkningen i förra veckan så känns det nu ännu klarare! Tidigare när jag åkte skidor så hängde den analoga M Leican i en rem runt halsen, nu e det X-E1:an! Och allt känns som vanligt! De e som gamla tider, fast på ett nytt sätt! Och jag kör ofta manuellt, ställer bländare och tid efter vad jag ser i sökaren! Fast visst kör jag auto också, med både ISO och tid, men det blir mest på sta'n dagtid!

.

Å här e Russar i fjällen som sagt! Men här fick ändå kameran bestämma en gång! Autoiso och hyperfokal, jag bara siktade och tryckte av Fujin när jag stannat efter nedfarten!

.

Här fotade skidåkarkompisen mig med sin kamera! Eftermiddagsblötsnö på nattskare! Det va lättare att åka på förmiddagen när snön va fluffig! Å spåren skulle blivit snyggare då också! :)

/BenganPostat 2016-04-11 11:37 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3227 / Russar 5,6/20 mm på Kameraloppisen! * Uppdaterad med text!

.

Kön ringlade sig lång innan öppnandet klockan tio!

.

Lugnet före öppnandet!

.

Upplock hos de säljande

.

Å det finns en del att välja på!

.

Eva Karlssons våtplåtskamera

http://www.visio.se/portratt-pa-vatplat/

.

Eva visar och berättar

.

Här e det nästan slut...

Å hur va det i stort då? Som förra och förrförra gången, trevligt, kul och mycket folk! Jag gick och köpte en kaffe och kom nästan inte fram till mitt bord igen! Det fanns allt från M Leicor till Östtyska spegelreflexkameror och mängder av spännande optik för digitalkameror! Nu menar jag inte originaloptik, utan analoga gluggar som man får för en femtiolapp och uppåt! Men det fanns Sonnarer och Jupiter-3 också! :) 

Det som sticker ut litet på loppisen de e ungdomar, mest tjejer, som fotar analogt! Det känns litet som sextiotal igen, med en "Pentax på axeln"! Försäljningsgrannen sålde utgångna men frysförvarade Tri-X, och trodde väl att det inte skulle va nå'n höjdare, men vad han bedrog sig! Smack sa det bara, å så va fyrtio rullar borta! 

Och som sagt, det va mycket trevligt! :)

Har redan nu bestämt att vara med på Loppisen nästa gång igen, hälften för att sälja, och hälften för att träffa andra fotografer och fotointresserade! 

/BenganPostat 2016-04-09 22:34 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 Nästa 

Tidigare blogginlägg