Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3228 / Den nya Leican funkar utmärkt!

Summicron 35:an på nya Leican!

Många gånger vänjer man sig trots att grejerna inte riktigt känns som det man lämnat! Men här känns det som vanligt, fast ändå litet modernt! Samma känsla, men med en mycket snabbare framkallning, så kan man väl sammanfatta det hela!

Efter skidåkningen i förra veckan så känns det nu ännu klarare! Tidigare när jag åkte skidor så hängde den analoga M Leican i en rem runt halsen, nu e det X-E1:an! Och allt känns som vanligt! De e som gamla tider, fast på ett nytt sätt! Och jag kör ofta manuellt, ställer bländare och tid efter vad jag ser i sökaren! Fast visst kör jag auto också, med både ISO och tid, men det blir mest på sta'n dagtid!

.

Å här e Russar i fjällen som sagt! Men här fick ändå kameran bestämma en gång! Autoiso och hyperfokal, jag bara siktade och tryckte av Fujin när jag stannat efter nedfarten!

.

Här fotade skidåkarkompisen mig med sin kamera! Eftermiddagsblötsnö på nattskare! Det va lättare att åka på förmiddagen när snön va fluffig! Å spåren skulle blivit snyggare då också! :)

/Bengan

Inlagt 2016-04-11 11:37 | Läst 1183 ggr. | Permalink
Bättre kan du Bengan

Bengt-Åke Strengberg
Vad är det som är nytt? LO
Hej Bengan och tack för en trevlig blogg! Jag blev nyfiken på vilken adapter du använder till XE-1an och ditt Leicaobjektiv?
Svar från Benganbus 2016-04-11 20:36
Hej Bo och tack för det!
Jag har en KIWI-adapter, ganska billig, jag gav c:a 500:- för den. För mig är det viktigt att hyperfokal fungerar på kameran. Moa, ställer jag optiken via avståndet som står på optiken, så skall 5 meter vara 5 meter.
Det här verkar det vara litet si och så med på flera adaptrar.
(Troligtvis är Fujis originaladaptern mycket exakt).
Optiken här på bilden är en Summicron 2/35, version IV.
Funkar utmärkt då fokuseringen på optiken är mycket exakt och lätt.
/B
cowboy 2016-04-11 21:34
OK, tack, bra att veta vad som är prisvärt. Själv har jag en (dyr) Rayqual LM-FX för min Elmarit-M 1:2.8/90 på Fuji X. Även på denna verkar hyperfokalen vara exakt.
Snabbare framkallning - men hur framkallar du?



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg