Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3206 / Förberedelser inför skidsäsongen!

När jag va yngre, så åkte jag skidor många månader per år, som mest va det nog tio månader nå't år! Nu e jag litet klokare, och plockar bara godbitarna ur kakan, vårskidåkning! Och telis såklart!

Men måste fixa bindningarna på skidorna som jag hittade på återvinningen! Byta bindningar till en utlösningsdito! Utlösningsbidningar e viktiga att ha på fjället! I slalombacken finns det ofta sjukvårdare och bilväg å sånt, där kan man bryta benet! ;)

Den nya skidan från återvinningen är en Tua, som är litet bredare och mjukare framtill och några cm kortare än mina gamla. Det bör bli bra i vårsnön! :)

.

Hallå, inget bus i skidboden va?
Skidorna här e ett par Haute Route-skidor, som går att åka telis på! Onödigt tunga bara!

.

Å så här kan det se ut! Det här e nedanför Getryggen, å ofta så brister snön när man kommer så här långt ner i dalen! Därför står man litet spänt på båda skidorna och aningen på hälarna! Men man näbbar ändå! :)

/BenganPostat 2016-03-19 13:24 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3205 / Tankar om nutiden! Många besservissrar e det på internet! Eller rättare rättare sagt! ;)

Men det e kanske inte så konstigt, nästa alla e ju på internet! Och då finns de här rättarna där också! Som hela tiden försöker få andra att tänka rätt! Och även visar upp sin rätta kunskap i ämnet! När man nu äntligen har fått chansen! ;)

Nu skall jag inte vara orättvis mot internet, det finns väldigt många bra saker också, men jag kan väl tycka att många användare fastnar i sitt rättande! Faran e att man gör så här i sina nära relationer också, och då finns nog bara internet kvar att rätta efter ett tag! Men man väljer sannolikt! ;)

Och i dag skidvård! Vi skall till fjällen snart! Står i valet och kvalet att byta till återvinningsgårdsskidorna! (Hittade ett par sprillans telisskidor på Återvinningsgården förra året Ett par bättre skidor än de jag har, men jag måste montera över bindningarna.....)

Och så den ständiga och återkommande frågan, vilken kameran skall med till fjällen! X100 eller X-E1 eller båda? Det blir som Våffla eller Ripa! Nå'n annan som varit med om det här svåra valet? :)

Men ha nu en bra lördag!
/Bengan

Ps. Hittade nå't spännande på internet i går! En fantastisk röst!Postat 2016-03-19 09:07 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3204 / Äntligen! Det här har jag väntat på! Pioneeranomalin e löst!

Pioneeranomalin är ju en avvikelse från den beräknade hastigheten som observerades hos rymdfarkosterna Pioneer 10 och 11. Dessa skickades iväg 1972 och 1973 på banor som leder ut ur solsystemet, ungefär i motsatta riktningar. Och avvikelsen består i en svag men ändå klart skönjbar inbromsning. Denna har inte kunnat förklaras som ett rimligt resultat av kända fysikaliska effekter. Så man började hoppas på att Einstein hade haft lite fel i alla fall!

Men icke, Einsteins grejer håller ännu!
Ni som inte kan engelska, kan ju pröva Google som översättare!
Om ni vill ha litet kul samtidigt förståss! ;)

Annars e det här lätt engelska, tom jag fattar det mesta!
Alltså, slutledningen är:
"They concluded that the radiation of that heat in the direction of the spacecraft's travel was sufficient to explain the slight deceleration. The effect is something like when you are driving a car and the photons from your headlights are pushing you backward"

Så tänk på det här när ni kör med helljuset påslaget, för skall ni åka riktigt fort på kvällen, så slå av lyset! Nu vet vi att lyset bromsar!
Å ha en fin helg också!

/BenganPostat 2016-03-18 20:43 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3203 / Tänk om en gatufotograf skulle fota så här! Bakifrån!

Sitter och läser DN och tittar på bilder, mystiska och spännande bilder, och blir undrande om det e skillnad på konstnärer och konstnärer? Vissa får göra som dom vill, andra måste hålla sig till regler! Visst e det konstigt! ;)

Konstnären Hammershöi avbildade en kvinna bakifrån, skulle en fotograf göra något liknande, eller för att spetsa till det, skulle en gatufotograf kunna fota så här, utan att någon undrar vad hen håller på med? Det undrar jag i alla fall! ;)  E det skillnad på olika bildkonster? Eller e bedömarna olika? 

Nu e det här igen kritik på nå'n grupp, eller gatufotopool, bäst att säga så annars väntar nog DO! Utan det här e bra en generell fundering, eller en fotokonstnärlig fundering! Så ta det för vad det är!

.

För övrigt så funkar min digitala Tri-X-inställning på Fujin bra! Det känns som jag e hemma nu! Vill poängtera, att jag va ingen tekniker eller bra framkallare eller bra i mörkrummet i det analoga! Så det här passar mig bra bra! De e bara att trycka på en knapp! I tid och otid! :)

Slut för idag, sotaren e Pg! Måste röja litet så han kommer fram!

/Bengan

Ps. De e ju fredag! Vintips! Jag e alltid litet tveksam till grejer från USA! ;) Men det här e bra!!

.Postat 2016-03-18 08:09 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 3202 / "De e vår! De e vår!" Alla ropar vår som om det vore ett slags väckelsemöte! Vänta bara! ;)

Våren kommer mycket senare, ibland inte alls! Vissa år kan sommaren komma direkt i stället, kanske några dagar i juni! Här är några bilder så ni inte glömmer bort vad som väntar! Kanske redan i morgon! .

Tätt blötsnösnöfall!

.

Dimma kommer ofta efter snöfall! Och solen orkar inte lysa igenom.... 

.

Se'n kommer hösten i ett halvår och vintern i nästa halvår! Och det är ett ständigt mörker! Hela dagen!

/Bengan

Ps. En bok som passar bra att läsa!  "Natt klockan tolv på dagen"  (Arthur Koestler)  :)Postat 2016-03-17 14:56 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 10 Nästa 

Tidigare blogginlägg