Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3203 / Tänk om en gatufotograf skulle fota så här! Bakifrån!

Sitter och läser DN och tittar på bilder, mystiska och spännande bilder, och blir undrande om det e skillnad på konstnärer och konstnärer? Vissa får göra som dom vill, andra måste hålla sig till regler! Visst e det konstigt! ;)

Konstnären Hammershöi avbildade en kvinna bakifrån, skulle en fotograf göra något liknande, eller för att spetsa till det, skulle en gatufotograf kunna fota så här, utan att någon undrar vad hen håller på med? Det undrar jag i alla fall! ;)  E det skillnad på olika bildkonster? Eller e bedömarna olika? 

Nu e det här igen kritik på nå'n grupp, eller gatufotopool, bäst att säga så annars väntar nog DO! Utan det här e bra en generell fundering, eller en fotokonstnärlig fundering! Så ta det för vad det är!

.

För övrigt så funkar min digitala Tri-X-inställning på Fujin bra! Det känns som jag e hemma nu! Vill poängtera, att jag va ingen tekniker eller bra framkallare eller bra i mörkrummet i det analoga! Så det här passar mig bra bra! De e bara att trycka på en knapp! I tid och otid! :)

Slut för idag, sotaren e Pg! Måste röja litet så han kommer fram!

/Bengan

Ps. De e ju fredag! Vintips! Jag e alltid litet tveksam till grejer från USA! ;) Men det här e bra!!

.

Inlagt 2016-03-18 08:09 | Läst 1643 ggr. | Permalink
Hej,
Regler är till för att brytas, också för gatuplåtare.
Jag hade dock blivit konfys om du visat flaskan bakochfram.
Hoppas att Roffe får lite fredagsmys också
Bob
Tja nu är det inte en gatubild, skall jag leta referenser i fotokonsten så finner jag många ex Francesca Woodman. Antagligen så är det ett ögonblick Hammershöi sett och återskapat i en målning fylld av de kvalitet som han är känd för. Förstår inte alls jämförelsen med all så kallade gatufotograf
Jag är av någon märklig anledning alltid tveksam till grejor från USA. Deras Whiskey t ex, det är ju sådant man häller ut i slasken :)
Svar från Benganbus 2016-03-18 10:47
Å deras kaffe tidigare, och vissa öl!
Väldigt nära vatten som man sa i Monte Pyton! :)
/B
Det är skillnad på om en bild är tagen bakifrån för att fotografen är feg eller för att det är den bästa bildlösningen. Alltså om bilden förlorar eller vinner på att vara tagen bakifrån.

Här är exempel på bilden som vinner på att vara tagna bakifrån:

Lars Tunbjörk: http://korta.nu/FCe

Martin Parr: http://www.jeudepaume.org/imagesZoom/Parr_AbstractPainting.jpg
Hammershøj hade ju en alldeles speciell stil, en slags dammig, stilla melankoli som knappt liknar någon annans bilder. Vad jag minns är det hans fästmö/fru som alltid brukar avbildas bakifrån. I ett av de få porträtt han målat av henne framifrån ser hon rätt förgrämd, nästan rödgråten ut (då är hon lite äldre), så det kan ju vara hennes krav från början att slippa visa ansiktet.
Vilhelm Hammershøi var en stor konstnär. Målningarna uttrycker ingenting utan bara är. En sorts mysticism.

"Dammigt" är det sista ord jag skulle vilja använda. Fast ibland visas ljuset av dammet i luften.

Kontrasten mot gatufoto är total. Samtidigt finns nåt som förenar, att just så här såg det ut just där.
elgenper 2016-03-18 11:54
"Fast ibland visas ljuset av dammet i luften. " Exakt vad jag menade med min beskrivning: den där känslan när någon äldre släkting öppnade sitt normalt stängda finrum och solstrålarna avtecknade sig. Precis det är Hammershøj.
Måns H 2016-03-18 13:16
Förstår nu vad du menade!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg