Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2975 / Jag tycker iPhone 4 S klarar motljus på Södermalm bra!

.

.

Förstora gärna bilderna!


Tack för idag!
Slut för idag!
/BenganPostat 2015-09-24 20:00 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2974 / Unika bilder, unik fotografi, det finns knappast!

Ofta det nya är nya fotografer som inte sett alla tidigare bilder och som uppfinner dom på nytt liksom! ;)

Ok, litet hårddraget e det kanske, men inte så väldigt långt från sanningen! Men det här gäller i alla konstnärsyrken eller liknande, det mesta e redan uppfunnet eller har förevisats, men ny generation upptäcker världen på nytt! På gott och ont!

Men jag tror att kunna litet historia e alltid bra, annars kan man lätt gå vilse! ;) Å andra sidan, gör man det på ett snyggt sätt, så betraktaren ser att man kan sin historia, så kan det tillföra något intressant såklart! Om nu betraktaren också kan historien... 

.

Men Ok, det här e väl en hyffsad bild! Om man nu inte jämför med nå't annat! ;)

/Bengan

Ps. Problemet kanske e större när bild eller kulturskribenter, eller curatorer på gallerier och liknande, också upptäcker världen på nytt, utan att kunna sin historia! Dom sätter ribban liksom! Vad unga fotografer skall tro och tycka! Postat 2015-09-24 10:02 | Permalink | Kommentarer (19) | Kommentera

Straight 2973 / I dag Tårtan från 15.00 c:a!

.

Väl mött!

/BenganPostat 2015-09-23 08:20 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2972 / Du sköna och tillfälliga värld!

.

Så kan man väl kortfattat sammanfatta det hela! Tänker på flera bloggare som nyligen lämnat Fotosidan, bloggare som hade många läsare och påhejare då de här bloggarna också fotade ovanligt! Och hade litet ovanliga åsikter också, som gjorde det hela dubbelt så intressant!

Men det e så numera, ta tex Facebook, där man kan ha väldigt många vänner!
Så länge du e på Facebook ja,
och "pingpongar" med de andra vännerna! ;)

"And now for something completely different"
Läste i DN i dag att segregationen har ökat i Stockholm! (Knappast några nyheter) Orsaken, säger en professor, de e bla ökande förmögenhetsklyftor, förändringar i välfärdssystemen och försvagad offentlig styrning över bostadsfrågan!
Nackdelar med det då?
Ett sådant samhälle riskerar social oro! (Inga nyheter det heller tycker jag, för brinnande bilar och stenkastning i olika etniska enklaver har vi ju redan sett)

Vad gör politikerna då, jo dom har i alla fall talat om det här i över tjugo års tid!

.

Å det här e inte Gnesta-Planket!

Å så blir det litet om fotografi också i bloggen! Planerar för nästa års Gnesta-Plank!
Å så e det kameraloppis på lördag! Och så skall jag framkalla en rulle Tri-X senare i dag!

Ha det!
/BenganPostat 2015-09-22 08:15 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2971 / Vi va i Göteborg i helgen! Och nu på onsdag e de Tårtan!

Vi bodde väl bra i Göteborg, Raddison Blu Riverside hette hotellet, mycket modernt, mycket glas, men ganska fantasilöst i sin modernitet tyckte jag, med opraktiska, men moderna och udda saker i rummen! De va litet som här det ungefär: https://www.youtube.com/watch?v=P61Sbaddcs4

.

Utsikt från hotellfönstret! De flesta husen runt omkring va också moderna, de kanske e full fart i veckan, men nu i helgen va det ett spöklikt område...

.

Och vi fick vara med om en fantastisk födelsedagsmiddag på en Italiensk restaurang tillsammans med födelsedagsbarnet, som inte visste nå't innan,  och alla goda vänner och släktingar som stod och väntade när födelsedagsbarnet kom! Vi va nog dryga trettiofem personer i sällskapet! Alessio här till vänster, hade komponerat menyn, och pappa Pietro höll koll så allt funkade! Även dom ingår i vänner och släkt!


Och efter middagen så gick vi vidare, och där fick jag sitta och klura med gode vännen Anders över en öl vad gäller Gödel, information som aldrig försvinner, Turing, pengaflödet i världen, och den globala avlyssningen som ingen bryr sig om och annat viktigt! :)

.


Och vi hann även ta en promenad längst Älva! Trevligt att gå så här på kajen, småprata och titta på nybyggda hus, men man ser och anar fortfarande här och var spåren efter stapelbäddar under sprängsten och kajasfalt! Det måste vara mycket pålar nedsatta här innan man kunde bygga!

Och det  va en mycket trevlig helg!! 

Och nu på onsdag så e det Tårtan!

/BenganPostat 2015-09-21 11:35 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg